MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kryptowaluty Bitcoin Binance Coinbase

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 20 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

Str 20 z 23

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2021-11-22 16:16:58 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

ogolnie to sie zgadzam jest potencjal wiekszy w mniejszych spolkach nie chcialbym kupic kghm po 200 i sie z nim kisie nastepne 10lat jak jego cena spadlaby do 100 lub mniej

ale byla juz wczesniej korekta na rynkach w 2018 wtedy tez kghm ostro stracil i jak spytalem ludzi ktorzy znaja temat to tez byl bardzo negatywny sentymen a pozniej rajdzik do gory

ja bym sie nie obrazal na spolki ktore daja zarobic a sa momenty kiefy sa bardzo tanie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

xxxx1234

Post #2 Ocena: 0

2021-11-22 16:39:28 (3 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

No nie wmówisz mi, że wolał byś kupić KGH niż ASBIS tutaj chodzi o leszpe lokowanie pieniędzy, przecież tak samo nikt z nas nie pójdzie do takiej samej pracy jeśli na stole będzie miał dwie oferty za np.15GBP na godzinę i 25GBP na godzinę, wybierze tą że stawką 25 tak działają ludzie.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2021-11-22 16:58:55 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

kghm po 49 zawsze

niestety na poczatku drogi za bardzo zaufalem gieldowym guru ktorzy wlasnie podobnie przedstawiali sprawe

fajnie ze proponujesz duzego smacznego lososia z frytkami i surowka ale nie pogardze tez mala trufla na deser

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #4 Ocena: 0

2021-11-23 12:19:52 (3 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Porównywanie gustów kulinarnych do ekonomi, finansów i inwestowania jest bez sensu.
No sory idąc do restauracji wybierając danie z karty zapominam o ekonomi i wybieram to na co mam ochotę, gdybym miał się kierować ekonomią przy wyborze potraw to do restauracji nigdy bym nie poszedł i prawdopodobnie odżywiał by się suchym chlebem i wodą z kranu, po uprzednim sprawdzeniu czy suchy chleb jest najtańszą opcją.

Do góry stronyOffline

Emeryt56

Post #5 Ocena: 0

2021-11-23 16:21:24 (3 lata temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

Cytat:

2021-11-22 16:16:58, cris82 napisał(a):
ogolnie to sie zgadzam jest potencjal wiekszy w mniejszych spolkach

Ja taż się zgadzam z tym że w małych spółkach jest większy potencjał do wzrostów.
Jednak trzeba mieć taką spółkę ciągle pod obserwacją i robić analizy z wyprzedzeniem mając dostęp do poufnych informacji lub "rzetelnych" słabo dostępnych informacji.
Na małej kapitalizacji to łatwo można zrobić wydmuszkę.
Lub odwrotnie "uwalić" aby ją przejąć za grosze.
Nawet zarząd małej spółki nie widząc długo letnich perspektyw z powodu np "konkurencji" potrafi przygotować grunt (księgowość) do przejęcia bo mają po przejęciu obiecane "posady".

A co z dużymi spółkami na GPW ?
Hmm... Widzę kilka bolączek, np : repolonizacja, stabilność złotówki, spekulacje dużych zagranicznych funduszy.

Repolonizacja? to tak brzmi patriotycznie ale z punktu widzenia inwestora na czym to polega?
Jak władza rzuca takimi hasłami to inwestor ma się czego obawiać.
Bierze się na celownik spółkę ze sporym kapitałem zagranicznym i "władza" przeprowadza formalne i nie formalne działanie przeciwko danej spółce, do tego się włączają spółki Skarbu Państwa. Jak już dobrze wystraszą inwestorów i "uwalą" kurs "swoi" wykupują za "grosze".
Co ma słabnąca złotówka do notowań na GPW?
Perspektywa słabej złotówki daje sygnał do wyjścia z GPW dla zagranicznych spekulacyjnych funduszy, bo jak wiemy taki fundusz jak wyjdzie z GPW przy przy osłabionej złotówce o 5% to oni są w plecy te -5%. Co prawda te fundusze się zabezpieczają i na walutowym też "grają" odpowiednio obstawiając złotówkę ale to doprowadza do perturbacji na kursie dotkniętej spółki. Dla małego inwestora to nóż w plecy bo spółka się dobrze rozwija i przynosi dochody a tu zwała.
I jeszcze by wiele pisać.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #6 Ocena: 0

2021-11-24 10:22:22 (3 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

W ostatnim czasie w środowisku krypto dużo szumu zrobiło się wokół nie istniejącej od wielu lat giełdy MT.GOX i zamrożonej na jej portfelu BTC, które mają zostać wypłacone poszkodowanym użytkownikom giełdy, wypłata tych BTC może wywołać duże spadki na rynku krypto, a nawet zapoczątkować bessę.
Na cryptoquant istnieje wykres na którym można śledzić saldo portfela MT.GOX dostęp do tego wykresu jest darmowy trzeba jedynie się zarejestrować, jeśli na adresie portfela zacznie ubywać BTC znaczy, że są one transferowane do byłych użytkowników giełdy.

https://cryptoquant.com/overview/btc-exchange-flows
Po założeniu konta i zalogowaniu w lewym górnym rogu "search" wystarczy wpisać GOX i kliknać enter wyskoczą różne wykresy nas interesuje wykres BTC Mt.Gox reserv, w darmowej wersji jest on aktualizowany co 24 godziny.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2021-11-26 08:57:05 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

uuu ladnie dzisiaj trzepnelo 💪

jest moc ale ja jesxcze poczekam mam wrazenie ze grudzien -styczen stany sie wreszcie skorekca

az mi kumpel mi dzisiaj wyslal wiadomosc na messengera siedzi na rr -10% jak sie obudzil hehe

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 26-11-2021 09:03 ]

Do góry stronyOffline

plazaa

Post #8 Ocena: 0

2021-11-27 14:19:27 (3 lata temu)

plazaa

Mężczyzna

Z nami od: 15-06-2016

Czy jeslli moj zysk od sprzedazy kryptowalut miescie sie w przedziale do 12300 funtow musze deklarowac do urzedu skarbowego ze posiadalem kryptowaluty i je sprzedalem?

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #9 Ocena: 0

2021-11-27 14:45:23 (3 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Ja dzisiaj dołożyłem do swojego portfela spekulacyjnie trochę BTC przez ostatnie spadki na rynku, procentowo zrobiło mi się zbyt dużo gotówki w portfelu , do tego podrożały amerykańskie obligacje (naturalna kolej rzeczy gdy dochodzi do spadków na akcjach) więc trzeba było pozbyć się trochę gotówki to pierwszy, kolejny powód technicznie BTC testuje linie trendu wzrostowego zapoczątkowanego w lipcu, tak samo było podczas korekty we wrześniu spadki dotarły do linii trendu wzrostowego i zaczęło się odbicie, do tego rynkiem krótkoterminowo rządzi ekstremalny strach https://alternative.me/crypto/fear-and-greed-index/ a ja lubię kupować w takich momentach, od strony analizy on-chain też wszystko wygląda zdrowo, BTC ciągle odpływa z giełd na prywatne portfele, duzi gracze ciągle dokupują.

Zazwyczaj w takich momentach bardziej ryzykuje i szukam okazji w altach, które mają większy potencjał do wzrostów od samego BTC, ale pomimo, że wygląda na to, że cykl na krypto się wydłuży ciągle biorę pod uwagę opcje, że to może nie być korekta tylko początek bessy lub głębszych spadków więc jeśli się okaże, że "łapie spadające noże" "nie chcę się pokaleczyć zbyt mocno", jeśli to jest początek bessy to BTC poleży sobie na portfelu kilka lat i poczeka na kolejną hossę, a z altami, może już tak kolorowo nie być po pierwsze mogą nie przetrwać bessy po drugie jeśli nawet przetrwają to mogą nie wrócić do poziomów na jakich są obecnie, więc BTC jest bezpieczniejszą opcją .
Liczę tutaj na 20%-25% zysku jako prezent od rynku pod choinkę :-)

Do góry stronyOffline

plazaa

Post #10 Ocena: 0

2021-11-28 14:03:49 (3 lata temu)

plazaa

Mężczyzna

Z nami od: 15-06-2016

nikt nierozliczal kryptowalut w UK?

Do góry stronyOffline

Strona 20 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,