MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kryptowaluty Bitcoin Binance Coinbase

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 16 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

Str 16 z 23

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

radzik77

Post #1 Ocena: 0

2021-09-05 18:58:30 (4 lata temu)

radzik77

Konto usunięte

Może jeszcze nie wszystko stracone z tymi shortami :-]

FED'y mogą coś zamieszać z podatkiem od zysków kapitałowych.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

xxxx1234

Post #2 Ocena: 0

2021-09-05 20:55:55 (4 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

W tej chwili shortowanie czego kolwiek to samobójstwo. Mam na oku kilka ETF-ów inverse na wypadek gdybym chciał shortowac S&P500 i NASDAQ, ale żebym zaczął shortowac musiało by dojść do dużych spadków coś jak w marcu 2020 później odbicie, które nie dojdzie do ATH i zaczną się spadki to dopiero na tych spadkach zaczął bym shorta to jest mniej więcej schemat pękającej bańki, ale przy tych manipulacjach banków centralnych bardzo ciężko jest shortowac.

Co masz na myśli jeśli chodzi o mieszanie przy podatkach od zysków kapitałowych?

Biden coś tam mówił o opodatkowaniu niezrealizowanych zysków podczas kampani, ale coś takiego rozwaliło by amerykańską giełdę, międzynarodowi inwestorzy uciekli by w popłochu i w ten sposób Amerykanie tylko strzelili by sobie w stopę to by była przysługa dla innych giełd.

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #3 Ocena: 0

2021-09-05 21:01:05 (4 lata temu)

radzik77

Konto usunięte

www.forbes.com/sites/ashleaebeling/2021/09/03/capital-gains-tax-hike-and-more-may-come-just-after-labor-day/

Shortowanie indexow ogólnie nie jest zbyt dobrym pomysłem. Dla mnie był to impuls (ATH i overbought dla wyższych okresów) no i się zdziwiłem :-]

[ Ostatnio edytowany przez: radzik77 05-09-2021 21:12 ]

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #4 Ocena: 0

2021-09-06 19:29:39 (4 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Ciekawostka inwestycyjna w ciągu ostatnich 11 sesji dwie spółki uranowe w moim portfelu zaliczyły po 40% wzrostu. Ceny uranu wzrosły mniej więcej o 30% od 16.08.2021
https://pl.tradingeconomics.com/commodity/uranium

Wszystko jest spowodowane skupowaniem z rynku uranu przez Erica Sprotta, który otworzył ETF na fizyczny uran co ciekawe sytuację dostrzegli chłopacy z Wallstreetbets (ci od short squeeze na gamestop) jeśli się przyłączą i zaczną kupować spółki uranowe mogą doprowadzić do spekulacyjnego wybicia ceny w nadchodzących tygodniach, jeśli w nadchodzących dniach dojdzie do jakiejś korekty to dorzucę spółek uranowych do portfela, jeśli pójdzie szpica w górę bez korekty pocieszę się tym co mam.

Uran fundamentalnie:
W erze walki z emisją CO2 i zielonej energii, energia z uranu wraca do łask ponieważ jej produkcja jest wolna od emisji CO2. Uran był znienawidzony od 2011 roku (fukushima), w 2016 roku cena uranu osiągnęła dno około 20$ za funt, od tego czasu zaczęło się ponowne uruchamianie wyłączonych wcześniej elektrowni atomowych, a także budowa nowych. W czasie wieloletniej bessy na uranie z rynku znikło wielu producentów, którzy mieli wyższe koszty wydobycia i teraz mamy do czynienia z niedoborem surowca na rynku, pomimo wzrostu o 100% cen uranu od dołka 2016 do dziś uran ma jeszcze sporo do zrobienia gdyby cena wróciły nominalnie tylko do poziomów z 2011 sam surowiec musi jeszcze zrobić 100%, spółki produkujące uran jeszcze więcej. W długim terminie (mam na myśli rok dwa trzy) jest na tym rynku spokojnie do wzięcia grubo ponad 100%. Ja nie przychodzę na ten rynek, żeby się zadowolić śmiesznymi 5%, dużo więcej dostanę w dywidendach od tych spółek.
Wykres ceny uranu:
https://pl.tradingeconomics.com/commodity/uranium

Do góry stronyOffline

rafal80

Post #5 Ocena: 0

2021-09-06 20:59:05 (4 lata temu)

rafal80

Mężczyzna

Z nami od: 26-05-2009

Patrząc na ostatnie 12 lat to S&P500 rozjechał już nie jednego co próbował go shortować :) Dla mnie jedyną rozsądną opcją jest kupowanie długoterminowe indexów (long) gdy są na poziomie -20% od swojej maksymalnej wartości. I to nie na maksa tylko trzeba mieć trochę kasy żeby zrobić "double down" jakby jeszcze spadł. Koronawirus był świetną okazją, żałuję trochę że byłym taki konserwatywny jeśli chodzi o ilość zainwestowanego kapitału. Zresztą już dawno sprzedałem z zyskiem 20% w niecały rok (moment sprzedaży też bardzo konserwatywny). Ale uważam, że była to relatywnie bezpieczna inwestycja.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #6 Ocena: 0

2021-09-06 21:13:32 (4 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

https://www.advisorperspectives.com/dshort/updates/2021/09/04/regression-to-trend-another-look-at-long-term-market-performance

Wykres z artykułu pokazuje jak przegrzany jest S&P500 kiedyś będzie musiał wrócić do długoterminowej średniej, a wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2021-09-08 08:39:53 (4 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

ale duplo wczoraj na btc hehe ciekawe czy to zapowiedz czegos wiekszego czy tylko
"mala" korekta to powoli przypomina golenie owiec : )

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #8 Ocena: +1

2021-09-08 20:29:43 (4 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

10% na BTC to dupnięcie serio?

1) Zwykłe czyszczenie zalewarowanych pozycji
2) Sezonowość wrzesień jest zawsze kiepski dla krypto, sierpień zamknął się na 47K, moim zdaniem wrzesień zamknie się poniżej 47K
3) Wczoraj BTC stał się pełnoprawnym środkiem płatniczym w Salwadorze i dziwnym trafem zaliczył spadek dla mnie to wygląda jak przekaz dla innych państw, które chcą iść w tym kierunku, a prezydent Salwadoru zachował się jak stary inwestor stwierdził, że miał kupić 500BTC, ze względu na promocję kupi 650.
4) Przybyło 3 portfele z saldem minimum 1000BTC czyli klasyka wystraszona ulica odsprzedała dużym graczom
5) Trzeci największy portfel na blockchainie BTC dołożył do swojej pozycji 490 sztuk.

Link do trzeciego największego portfela w sieci BTC:
https://bitinfocharts.com/pl/bitcoin/address/1P5ZEDWTKTFGxQjZphgWPQUpe554WKDfHQ

Niestety wczoraj i dzisiaj korzystałem z pięknej pogody byłem w Walii odcięty od sieci i nie skorzystałem z wyprzedaży, a np. na DOT od wczorajszego dołka do dzisiaj można było zrobić 20%-25% :-(

No nic wystawiłem teraz dwa zlecenia limit na DOT licząc, że dojdzie do powtórki z rozrywki.

Do góry stronyOffline

ChrisCov

Post #9 Ocena: 0

2021-09-11 12:13:22 (4 lata temu)

ChrisCov

Mężczyzna

Z nami od: 18-12-2008

Cytat:

2021-09-08 20:29:43, xxxx1234 napisał(a):
10% na BTC to dupnięcie serio?

1) Zwykłe czyszczenie zalewarowanych pozycji
2) Sezonowość wrzesień jest zawsze kiepski dla krypto, sierpień zamknął się na 47K, moim zdaniem wrzesień zamknie się poniżej 47K
3) Wczoraj BTC stał się pełnoprawnym środkiem płatniczym w Salwadorze i dziwnym trafem zaliczył spadek dla mnie to wygląda jak przekaz dla innych państw, które chcą iść w tym kierunku, a prezydent Salwadoru zachował się jak stary inwestor stwierdził, że miał kupić 500BTC, ze względu na promocję kupi 650.
4) Przybyło 3 portfele z saldem minimum 1000BTC czyli klasyka wystraszona ulica odsprzedała dużym graczom
5) Trzeci największy portfel na blockchainie BTC dołożył do swojej pozycji 490 sztuk.

Link do trzeciego największego portfela w sieci BTC:
https://bitinfocharts.com/pl/bitcoin/address/1P5ZEDWTKTFGxQjZphgWPQUpe554WKDfHQ

Niestety wczoraj i dzisiaj korzystałem z pięknej pogody byłem w Walii odcięty od sieci i nie skorzystałem z wyprzedaży, a np. na DOT od wczorajszego dołka do dzisiaj można było zrobić 20%-25% :-(

No nic wystawiłem teraz dwa zlecenia limit na DOT licząc, że dojdzie do powtórki z rozrywki.

Piszesz od dłuższego czasu bardzo ciekawe wiadomości.
Mam kilka pytań.
Co sądzisz o kryptowalucie Solana? Jej wzrost jest szokujący wręcz, a wykres przypomina startującą rakietę. Zastanawiam się, ile to może jeszcze trwać.

Również ostatnio czytałem na wallstreetbets na temat uranu. Potem zrobiłem swoją analizę i doszedłem do wniosku, że najlepszym ETFem związanym z uranem jest Global X Uranium ETF:
https://finance.yahoo.com/quote/URA/
Nie wiem tylko, gdzie to kupić.
Mam konta na Revolucie i Free Trade, ale tam owy fundusz nie jest oferowany.

Proszę o linki do konkretnych grup na reddit. W sumie co niektorzy mają ciekawe analizy.
Tu masz link do CLOV:
https://finance.yahoo.com/quote/CLOV?p=CLOV&.tsrc=fin-srch
W poniedziałek zaczął się rytualny circle jerk, że jakiś mistrz zainswestował setki tysięcy dolarów w akcje tej firmy.
We wtorek akcje skoczyły o ponad 20%, by w już w piątek spaść poniżej poziomu z poniedziałku.
Niektórzy czekają jak sępy na takie short squeezy, lecz trudno jest przewidzieć, kiedy one nastąpią.
Pamiętna jest sytuacja z GameStop (GME). Wciąż wielu ma nadzieję, że takie coś nastąpi kolejny raz.
A very unrealistic man who thinks his ass is like wine - the older the better

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

xxxx1234

Post #10 Ocena: +1

2021-09-11 15:30:51 (4 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Co do Solany nie śledzę tej krypto, ale wzrosty już były i jest drogo oczywiście może być drożej. Ja jednak nie lubię kupować po wzrostach (i nie polecam tego robić) Solana od lipca urosła jakieś x6, od obecnych poziomów ile jeszcze może urosnąć? Największe wzrosty prawdopodobnie ma już za sobą i moim zdaniem ryzyko inwestowania w takim momencie jest zbyt duże względem potencjalnych zysków. Inwestowanie bardzo mocno opieram na sentymencie, gdy już jest po spadkach we wszystkich mediach jest "gadka", że dalej będzie spadać i już w ogóle koniec świata dla mnie to jest moment do wejścia. Ostatnio na takim sentymencie robiłem zakupy w Chinach (oczywiście nie pakuję 100% kapitału w jeden rynek). Wracając do Solany nie mogę wykreować wykresu i tutaj wrzucić linka, ale wytłumaczę Ci jak to zrobić:

https://stockcharts.com/h-sc/ui

Jak wejdziesz na tą stronę w lewym górnym rogu masz symbol wpisz $SOLUSD następnie zjedz na sam dół i masz INDICATORS: masz już RSI i MACD i jedną pozycję pustą wybierz z listy full stochastics i kliknij update.
Zerknij sobie jak przegrzane jest RSI 80. Pozycje powinno się zajmować przy RSI 30 jeśli dane aktywo jest w trendzie wzrostowym i pojawia się korekta to RSI schodzi do okolic 50 i się odbija, czasami w silnych trendach wzrostowych RSI buja się pomiędzy 70-90, ale dla mnie to nie są poziomy do wejścia. Zerknij na MACD pod wykresem ceny interpretacja tego wskaźnika czarna linia nad czerwoną wzrosty i odwrotnie czarna pod czerwoną spadki, zobacz co się teraz dzieje czarna zaczyna się załamywać jeśli się przetną będzie to oznaczać spadki, MACD jest opóźnionym wskaźnikiem i zazwyczaj jak linie sygnałowe się przecinają jest już po pierwszych spadkach, ale zerknij sobie jeszcze na niższy wykres stochastic działa tak samo jak MACD w przypadku krypto stochastic może chodzi na górnych poziomach linie przecinają się na zmianę w górnych okolicach przez dłuższy czas tak jak RSI chodzi od 70 do 90. Jeszcze w pozycji range, możesz zmienić zakres czasowy wybierz 2 lata i kliknij update. Solana nie ma jeszcze dwóch lat więc zobaczysz wykres za cały okres jej istnienia i okaże się, że wskaźnikowo jest historycznie przegrzana.

Na resztę odpowiem później jak znajdę więcej czasu.

Do góry stronyOffline

Strona 16 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,