MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kryptowaluty Bitcoin Binance Coinbase

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 15 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

Str 15 z 23

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

radzik77

Post #1 Ocena: 0

2021-09-05 08:19:55 (4 lata temu)

radzik77

Konto usunięte

Powoli przekonuje się do krypto. ETH za sugestia xxx

ADA za późno się obejrzalem

MATIC/POLYGON tutaj spróbuję na krótki termin, duży potencjal

PS.
CFD
Wisze na Nasdaq z shortem, ciężko coś z tą korekta będzie. Mój błąd, trzeba się jakoś ewakuować

[ Ostatnio edytowany przez: radzik77 05-09-2021 08:24 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

pablotrance

Post #2 Ocena: 0

2021-09-05 08:28:36 (4 lata temu)

pablotrance

Mężczyzna

Z nami od: 03-03-2013

Ja żałuję, że nie wszedłem pod koniec roku w solane.Az trudno mi uwierzyć,że inwestując wtedy jedyne 3k miałbym dzisiaj kupiony dom za gotówkę 😳

Do góry stronyOffline

cris82

Post #3 Ocena: 0

2021-09-05 08:40:30 (4 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

nie mialbys tego domu pewnie bys opyli jakby podskoczylo 100-200% i nie mysl ze bys tego nie zrobil jezeli nie kupiles wcale : )

kazdy ma takie historie na rynku gdybym przetrzymal dluzej kupil wczesniej itd : ) sam tez kiedys kupilem 2tys akcji cdr po 25zl cieszac sie 5% zyskiem opylilem je po tygodniu hehe...

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 05-09-2021 08:41 ]

Do góry stronyOffline

pablotrance

Post #4 Ocena: 0

2021-09-05 09:32:48 (4 lata temu)

pablotrance

Mężczyzna

Mówisz jak moja żona.Masz 100% zysku sprzedawaj.Nie sądzę żebym tak łatwo pozbył się tego tokena kupując go w grudniu za funta i sprzedając gdy osiągnie 2-3£ w następne 2-3 tygodnie, widząc jak bitcoin i market dopiero rozkręcają się.No cóż poczekam na następny bear market bottom.Niestety na taką promocję jak w grudniu tamtego roku, chyba jednak nie mam co liczyć jeśli chodzi o solane.Jednak wrzucę ja definitywnie na moją wish list 😝

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #5 Ocena: 0

2021-09-05 10:00:52 (4 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Cris tak postępują ludzie, którzy nie wiedzą po co są na rynku.

Radzik czemu nie kupowałeś w lipcu to był idealny czas na zakupy jeśli ktoś nie miał krypto, a teraz jak ETH uroslo od dołka o jakieś 100%-120%.
https://bitcoin.pl/paris-hilton-bitcoin-btc
Jak już ta degeneratka kupuje BTC to pora pomału myśleć o ewakuacji z rynku.

https://alternative.me/crypto/?daily_hash=84c6e222a48ccd1c9d916af5e28fa3f9775357bb

Rynkiem rządzi chciwość, ja nie lubię kupować po wzrostach, mam wrażen, że za chwilę będziemy mieli na rynku FOMO.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2021-09-05 10:19:56 (4 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

haha sam sobie odpowiedziales bylo po 1f ale dla ciebie bylo za drogo : )

a teraz historie pod tytulem co by bylo gdyby
nic by nie bylo bo niczego nie bylo ziom jak kupisz i bedziesz trzymac to mozesz sie zastanawiac zalowac albo sie cieszyc a rak to bujasz w matrixie

100-200% na + to sa ci co nie wiedza po co sa na rynku? spoko oko : )

Do góry stronyOffline

pablotrance

Post #7 Ocena: 0

2021-09-05 10:29:40 (4 lata temu)

pablotrance

Mężczyzna

Cris chodzi o to że akurat z nudów posledzilem sobie wykresy 20 największych krypto z ostatniego roku i padło na solane i jej(jego)ogromy progres.W grudniu tamtego roku nawet nie miałem konta na żadnej z crypto exchange 😁To jedynie moje spostrzeżenia co zobaczyłem.A tak z innej beczki.Jak macie stategie inwestując określana kwotę.Cashujecie wszystko gdy podwoicie kapitał,czy wyplacacie tylko wkład włożony a może macie inne metody?

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #8 Ocena: 0

2021-09-05 10:29:54 (4 lata temu)

radzik77

Konto usunięte

Cytat:

2021-09-05 10:00:52, xxxx1234 napisał(a):
Cris tak postępują ludzie, którzy nie wiedzą po co są na rynku.

Radzik czemu nie kupowałeś w lipcu to był idealny czas na zakupy jeśli ktoś nie miał krypto, a teraz jak ETH uroslo od dołka o jakieś 100%-120%.
https://bitcoin.pl/paris-hilton-bitcoin-btc
Jak już ta degeneratka kupuje BTC to pora pomału myśleć o ewakuacji z rynku.

https://alternative.me/crypto/?daily_hash=84c6e222a48ccd1c9d916af5e28fa3f9775357bb

Rynkiem rządzi chciwość, ja nie lubię kupować po wzrostach, mam wrażen, że za chwilę będziemy mieli na rynku FOMO.

Kupiłem ETH w lipcu po Twoim wpisie ze będzie królować jesienia :-]

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #9 Ocena: 0

2021-09-05 11:28:13 (4 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Tak Cris na rynku krypto 100%-200% to jest mało (w zależności, w której fazie wchodziło się na rynek). Co innego na rynku akcji zresztą pisałem Ci o ASBISIE, który kupiłem w kwietniu 2020 i mam go do dzisiaj, a urósł o 500%, ale fundamentalnie jest nadal tani dlatego go nie sprzedaje.

Radzik gratuluje decyzji tak jak napisałem wcześniej masz już pewnie jakieś 120% zysku pomimo, że moim zdaniem to jeszcze nie koniec wzrostów pomyśl o sprzedaży części pozycji tak, żeby zabezpieczyć zainwestowany kapitał wtedy człowiek ma spokojniejszą głowę. Uwierz mi mniej boli gdy część sprzedałeś i dalej rośnie, niż gdy nie sprzedałeś, a spada :-). Na tym cholernie zmiennym rynku czasami człowiek targają takie emocje, że masakra i w takich chwilach dobrze mieć trochę kapitału na boku, żeby przypadkiem nie podjąć nieprzemyślanej decyzji.
Patrząc historycznie wrzesień jest kiepski dla BTC co jest równe z kiepski dla rynku krypto, w całej swojej historii BTC tylko dwa razy kończył wrzesień na +.

Powiedz co myślisz o danych z rynku pracy? Moim zdaniem Powellowi się trafiło jak ślepej kurze ziarno i w tej chwili nie ma mowy ograniczaniu QE i podwyżce stóp %. Powell chyba gdzieś pod koniec września ma swoje wystąpienie.
Jako ciekawostkę dodam, że już kilka razy natknąłem się na określenie "hossa Powella", największe bańki w historii ma swoją nazwę, ciekawe czy to co mamy teraz kiedyś będzie nazywane "bańką Powella" ja bym nie chciał w ten sposób zapisać się na kartach historii.

Wiem, że inwestujesz "z trendem" tutaj masz fajny filmik pani Ania z DIF inwestuje podobnie jak Ty porównuje NASDAQ z 2000 roku do obecnej sytuacji jej zdaniem jeśli sytuacja miała by się powtórzyć to na NASDAQU teraz powinno dojść do około 20 tygodni parabolicznych wzrostów i pęknięcie bańki. Co ciekawe liczyłem kiedy to mogło by nastąpić i wychodzi koniec grudnia, to się pokrywa z końcem cyklu na krypto. Rozmawiałem o tym z kolegą i jego zdaniem raczej mało możliwe żeby doszło do tego przed świętami jego zdaniem bardziej realny scenariusz to styczeń jeśli chodzi o NASDAQ.

https://www.youtube.com/watch?v=5sa93sDHy2U

Śledzę ten kanał praktycznie od kiedy powstał i ona co jakiś czas porównuje obecną sytuację na NASDAQU do tej z 2000 roku i trzeba przyznać, że ma do tego "nos" i to wszystko idzie jakby pod jej dyktando.

W związku z tym akumuluję gotówkę i mam nadzieję na ogromne wyprzedaże w przyszłym roku :-)

link do filmu:
https://www.youtube.com/watch?v=5sa93sDHy2U

[ Ostatnio edytowany przez: xxxx1234 05-09-2021 11:29 ]

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #10 Ocena: 0

2021-09-05 12:09:40 (4 lata temu)

radzik77

Konto usunięte

Cytat:

2021-09-05 11:28:13, xxxx1234 napisał(a):
Radzik gratuluje decyzji tak jak napisałem wcześniej masz już pewnie jakieś 120% zysku pomimo, że moim zdaniem to jeszcze nie koniec wzrostów pomyśl o sprzedaży części pozycji tak, żeby zabezpieczyć zainwestowany kapitał wtedy człowiek ma spokojniejszą głowę. Uwierz mi mniej boli gdy część sprzedałeś i dalej rośnie, niż gdy nie sprzedałeś, a spada :-). Na tym cholernie zmiennym rynku czasami człowiek targają takie emocje, że masakra i w takich chwilach dobrze mieć trochę kapitału na boku, żeby przypadkiem nie podjąć nieprzemyślanej decyzji.
Patrząc historycznie wrzesień jest kiepski dla BTC co jest równe z kiepski dla rynku krypto, w całej swojej historii BTC tylko dwa razy kończył wrzesień na +.

Powiedz co myślisz o danych z rynku pracy? Moim zdaniem Powellowi się trafiło jak ślepej kurze ziarno i w tej chwili nie ma mowy ograniczaniu QE i podwyżce stóp %. Powell chyba gdzieś pod koniec września ma swoje wystąpienie.

Dzieki za materialy *THUMBS UP*

Moja strategia opiera sie na szybkiem odbieraniu zysku z racji malego kapitalu poczatkowego. Ponowne inwestowanie zysku powinno w teorii dac wiecej mozliwosci w dosc krotkim czasie. Dlatego nie trzymam nic zbyt dlugo, przynajmniej na razie. Zysk 100% jest juz max, po ktorym odbieram wklad ale to zalezy jakie aktywa. CFD to max 10%.

W praktyce nie mam sie jednak czym pochwalic. Z jednej strony wzrost na poziomie 10% miesiecznie przy dosc niskim ryzyku, z drugiej otwarte pozycje na CFD, ktore moga mnie wkrotce pograzyc.

Piatkowy raport NFP mnie nie zaskoczyl, podejrzewalem ze mina sie z oczekiwaniami. Nie myslalem, ze az tak duzo. Zdziwila mnie jedynie reakcja Nasdaq. Zbyt mocno sie nakrecilem na pullback do 15k i to mnie zgubilo. Okazuje sie, ze inwestorzy obstawili ze Mr. Printer (Powell) nie zechce pogorszyc sytuacji i plany spowolnienia skupywania aktywow (tapering) odwleka sie w czasie. Kolejny dodruk pieniedzy jeszcze doleje oliwy do tego wszystkiego. I na to sie wlasnie zapowiada.

Musze uciec sie do planu awaryjnego i hedgowac te nieszczesne shorty na Nasdaq.

[ Ostatnio edytowany przez: radzik77 05-09-2021 12:12 ]

Do góry stronyOffline

Strona 15 z 23 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 21 | 22 | 23 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,