MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Władza - Pieniądze - Pasja - Cel

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 8 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2021-07-07 20:28:12 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2021-07-06 22:25:24, karjo1 napisał(a):
Wladza jedynie w formie szarej eminencji, cala reszta sama przyjdzie.

Alez oczywiscie, kardynale Richelieu:8

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

PannaZMokraGlow

Post #2 Ocena: 0

2021-07-07 21:22:12 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Cytat:

2021-07-07 20:28:12, galadriel napisał(a):
Cytat:

2021-07-06 22:25:24, karjo1 napisał(a):
Wladza jedynie w formie szarej eminencji, cala reszta sama przyjdzie.

Alez oczywiscie, kardynale Richelieu:8

:-]

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #3 Ocena: 0

2021-07-07 21:24:11 (4 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Ja znowu trochę zamieszam przecież pieniądze i wolność to jedno i to samo. Mając pieniądze stajesz się wolnym (przynajmniej moim zdaniem).

Śledzę osoby, które osiągnąły wolność finansową w swoim życiu i wiecie, że większość z nich przeszła przez to załamanie psychiczne, osiągnęli to co chcieli i stracili sens życia, korzystali z pomocy psychologa.
Ostotnio oglądałem wykład o psychologi w inwestowaniu i spekulacji na giełdzie papierów wartościowych i psycholog, który to prowadził na koniec dodał, że stracenie sensu życia po osiągnięciu wolności finansowej jest bardzo częstym i poważnym problemem, ważne jest to żeby to nie był jedyny cel w życiu i wtedy łatwiej sobie poradzić z nową sytuacją i w miarę płynnie przejść do realizacji kolejnych celów i marzeń.

Kolejnym sposobem na życie jest połączenie pasji z zarabianiem pieniędzy i jak coś robisz z pasją robisz to dobrze starsz się i pieniądze przychodzą same. Ja przerabiałem taką sytuację połączyłem wspinaczkę z pracą miałem swoją firmę pracowałem na wysokościach myłem okna wisząc na linie, wycinałem drzewa, jednym z ciekawszych przeżyć była wymiana krat w oknach w więzieniu, współpracowałem z kolegą, który ma szkołę wspinania prowadziłem kursy wspinaczki skałkowej to pod względem finansowym był świetny okres w moim życiu, ale po jakimś czasie się wypaliłem nie miałem w swoim życiu takiej "bezpiecznej przystani" wspinaczka zawsze była dla mnie ucieczką od codzienności czy to w górach, czy na skałkach zapominałem o wszystkim byłem tylko ja i skała/góra gdy moja praca wiązała się ze wspinaniem nie potrafiłem się zrelaksować w górach gdy patrzyłem na line myślałem o pracy po pewnym czasie przestałem się wspinać później zamknąłem firmę i zmieniłem zajęcie i wróciłem do wspinania jako pasji. W wielu przypadkach połączenie pasja-praca działa świetnie w moim było zupełnie na odwrót.

Do góry stronyOnline

AbacusII

Post #4 Ocena: 0

2021-07-07 21:38:49 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Z nami od: 12-05-2021

Samochwała w koncie stała, ale w grę zagrała :)
Zdrowie,miec dobre tak długo i tyle ile potrzeba,by umrzeć szczęśliwym...
Pasja (e) motorem (nie tylko Eustachym)i kolorem mojego życia.
Wolność moich wyborów.
Pieniądze,bo za darmo jest tylko nasz cień...

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #5 Ocena: +1

2021-07-07 22:23:55 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2021-07-07 21:24:11, xxxx1234 napisał(a):
Ja znowu trochę zamieszam przecież pieniądze i wolność to jedno i to samo. Mając pieniądze stajesz się wolnym (przynajmniej moim zdaniem).

No właśnie ja tak uważałam kiedy sama nie miałam pieniędzy. Nie żebym teraz miała za dużo, bo z pieniędzmi jest tak, że nigdy człowiekowi nie jest za dużo. Jak to mówią, w miarę jedzenia apetyt rośnie. Ale napatrzyłam się na ludzi, którym pieniądze wolność odebrały. Cały ich świat kręci się wokół tego jak ich stracić jak najmniej, jak je pomnożyć. Nadmiar pieniędzy odbiera też radość z małych rzeczy, a dużych ma się tak wiele, że też radości już nie dają. I jeśli jedynym celem takiego człowieka jest pomnażanie tych pieniędzy, których wydawanie i tak radości nie daje, to wtedy jest dramat.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #6 Ocena: 0

2021-07-07 22:34:55 (4 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Zgadzam się z Tobą trzeba umieć sobie powiedzieć stop. Tylko dla mnie wolność to jest taki moment w życiu kiedy wstajesz rano i idziesz do pracy bo chcesz, a nie bo musisz.

Do góry stronyOnline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2021-07-07 22:46:27 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Nie ma takiej pracy do której chciałabym pójść rano, co innego po południu :-)

Do góry stronyOffline

ROTAREDOM

Post #8 Ocena: 0

2021-07-09 13:26:32 (4 lata temu)

ROTAREDOM

Mężczyzna

Z nami od: 05-02-2011

1. Czas
2. Adrenalina
3. Wolność

______________________________________________________________ گاو نر اینترنتی

Do góry stronyOffline

Strona WWW

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2021-07-09 20:37:02 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

ale sciemniasz Rot, przeciez wszyscy wiemy jaki jestes chciwy (bo sie kiedys sam przyznalas) i u ciebie kasa jest na pierwszym miejscu:8
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #10 Ocena: 0

2021-07-09 21:06:02 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Jak się ma pieniądze to ma się czas. Jednak brak pieniędzy też potrafi zapewnić adrenalinę, ale chyba nie o taki rodzaj adrenaliny tu chodzi :-)

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,