Str 5 z 9 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
AbacusII |
Post #1 Ocena: 0 2021-07-05 23:08:18 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-05-2021 Skąd: Londyn |
Cytat:
2021-07-05 21:43:47, galadriel napisał(a):
Nr 3, i niech zyje dlugo i szczesliwie, albo niech ja jakies inne zwierze pzre w ramach lancuacha pokarmowego. O spelnienie swoich marzen sama sie zatroszcze, czytaj: pieniadze i wladza:D
No to moja wersja na fali Mind, Explained.
Jaka kuracje bys wybral/ a:
1.Psilocybin
2.Meskalina
3.Ayahuaska
4.LSD
Jestem ciekawa co Panna na to.
Zanim Panna sie odezwie to ja Kawaler odpowiem ;
Moja kuracja, ide na grzyby i szukam Psilocybin czyli magicznych grzybkow ,zjadam i przechodzę na znany mi co prawda przewlekle level: zmiennych nastrojów czy migrenowe postrzeganie czasu, przestrzeni, kolorów i dźwięków inaczej odbieranych ale jakze dogłębnie  ,zeby wyrwac sie z tych odmiennych stanów świadomości szukam odreagowania przez bol i wkladam lape w nie pierwszy lepszy kaktus bo w San Pedro i czuje jak odlatuje na Meskalinie.Jednak apetyt rosnie w miare cpania ,wiec zaczynam czuc niedobór naturalnego w moim organizmie DMT wiec robie napoj :wyciagam z makatki na ścianie jedną słomkę i wciągam ten napój nosem jak tabakę co by czuć świdrujący efekt,bo inaczej efektu nie bedzie . Na koniec (moj ? ) biore dziedzicznie mi polecane przez przodkow psychiatrów juz w latach 40 , LSD. Jest to wybór logiczny zważywszy ze moje nadużywanie alkoholu wg pewnych nobilitowanych kręgów , zajmuje w klasyfikacji uzywek , miejsce piate a LSD 14 ,wiec pozostaje mi tobie Gal  podziękować , bo wreszcie znalazlem kuracje najmniej szkodliwa dla mnie
Zdalem ?  [ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 05-07-2021 23:10 ]
|

|
 |
|
|
galadriel |
Post #2 Ocena: 0 2021-07-06 07:27:02 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Nie. Ale ciekawi mnie czy sa na forum uzytkownicy z troche bardziej naukowym podejsciem do tematu. [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 06-07-2021 07:27 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
PannaZMokraGlow |
Post #3 Ocena: 0 2021-07-06 09:05:05 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-07-05 21:43:47, galadriel napisał(a):
Nr 3, i niech zyje dlugo i szczesliwie, albo niech ja jakies inne zwierze pzre w ramach lancuacha pokarmowego. O spelnienie swoich marzen sama sie zatroszcze, czytaj: pieniadze i wladza:D
No to moja wersja na fali Mind, Explained.
1.Psilocybin
2.Meskalina
3.Ayahuaska
4.LSD
Jestem ciekawa co Panna na to.
Na pewno nie LSD bo jest syntetyczne. Ja wole naturalne substancje jezeli mam wybor.
Czy ja pisalam juz ze w Polsce bralam udzial w miedzynarodowych badaniach wplywu leczniczej marihuany na koncentracje przy zaburzeniach schizo/ psychotycznych? Mnie losowo dostala sie aktywna substancja zamiast placebo, co okazalo sie na koncu, ale moja koncentracja byla bez zmian. Mialam tylko intensywnie kolorowe sny noca. Dlatego ja mam dystans do takich kuracji dla mnie osobiscie.
Gdybym musiala wybrac to wybieram Ayahuaska bo najbardziej kojarzy mi sie z alkoholem ktory w malych ilosciach wiem ze nie robi mi krzywdy ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Pozostalych sie troche bym bala, wydaja sie intensywne.
|

|
 |
|
galadriel |
Post #4 Ocena: 0 2021-07-06 09:31:12 (4 lata temu) |
Na ayahuasce to sie wlasnie turysci z zachodu przekrecali  kazda z tych substancje jakis tam cel spiritualno mistyczny pod okiem szamana spelniala we wszystkich nam znanych starozytnych cywilizacjach, i stosowaniu ich w celach rozrywkowych raczej jestem przeciw niz za. Lsd to wydzielony skladnik ze sporyszu i jest w sumie najciekawsza z substancji pod katem badan naukowych nad leczeniem uzaleznien, depresji i anxiety. Badan takowe sa zakazane pezez, uwaga ministry of defence of USA i przez CIA, co wzbudza jeszczep wieksza ciekawosc, skoro rozni sie lsd odcalej reszty sybstancji, ktore wykorzystane moga byc jako uzywki. Widocznie anty vietnam war movement hipisowski byl wg usa grozniejszy od efektoe nikotyny czy alkoholu.
Nie pomaga tez, ze zwykle tematem sa czesto zainteresowani wszelkiej masci wywrotowcy, i z tym wszystkim plus kompletnym brakiem wiedzy musza walczyc naukowcy, ktorzy chca zbadac o co tak naprawde w tym chodzi, w sensie jak sie lsd ma do plastycznosci mozgu i sciezek neuronow w kontekscie np rzucania paperosow albo wyleczenia depresji i amxiety,
Jedna z teorii konspirayjnych glosi, ze faktycznie big pharma byloby nie na reke gdyby jedna dawka stosunkowo taniej substancji, bez zadnych skutkow ubocznych zalatwila rzucenie palenia, zmiane trybu zycia/ mindet, ergo pozbyla sie depresji, anxiety itd. No i zwykle ok takich doswiadczepniach mieso armatnie ani mysli isc na wojne i zabijac fellow humans. To dopiero niebezpieczna uzywka…
Dla mnie jak najbardzej LSD jesli moglabym robic PhD na ten temat.cpanie i jakies tam odmienne stany swiadomosci z moja potrzeba kontroli raczej mnie nie kreca.
; ) Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|

|
 |
|
AbacusII |
Post #5 Ocena: 0 2021-07-06 09:38:41 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-05-2021 Skąd: Londyn |
Cytat:
2021-07-06 07:27:02, galadriel napisał(a):
Nie. Ale ciekawi mnie czy sa na forum uzytkownicy z troche bardziej naukowym podejsciem do tematu. [ Ostatnio edytowany przez: <i>galadriel</i> 06-07-2021 07:27 ]
1.Psilocybin
2.Meskalina
3.Ayahuaska
4.LSD
Moja kuracja, ide na grzyby i szukam 1 Psilocybin czyli magicznych grzybkow ,zjadam i przechodzę na znany mi co prawda przewlekle level: zmiennych nastrojów czy migrenowe postrzeganie czasu, przestrzeni, kolorów i dźwięków inaczej odbieranych ale jakze dogłębnie  ,zeby wyrwac sie z tych odmiennych stanów świadomości szukam odreagowania przez bol i wkladam lape w nie pierwszy lepszy kaktus bo w San Pedro i czuje jak odlatuje na 2.Meskalinie.Jednak apetyt rosnie w miare cpania ,wiec zaczynam czuc niedobór naturalnego w moim organizmie DMT wiec robie napoj :wyciagam z makatki na ścianie jedną słomkę i wciągam ten napój nosem jak tabakę co by czuć świdrujący efekt,bo inaczej efektu nie bedzie po 3.Ayahuaska .Na koniec (moj ?  ) biore dziedzicznie mi polecane przez przodkow psychiatrów juz w latach 40 , 4.LSD . Jest to wybór logiczny zważywszy ze moje nadużywanie alkoholu wg pewnych nobilitowanych kręgów , zajmuje w klasyfikacji uzywek , miejsce piate a LSD 14 ,wiec pozostaje mi tobie Gal  podziękować , bo wreszcie znalazlem kuracje najmniej szkodliwa dla mnie
Moje naukowe podeście zawsze staram sie by mialo lekka nutę dystansu , bo łatwiej w ten sposób dotrzeć przekazem do klienta, pacjnta, kogokolwiek komu pomagasz.Zawsze na początku jest opor:swiadomy czy podswiadomy takiej osoby.
Nie spróbowałbym twardych narkotyków, marihuana i owszem ,ale to miekki.Z reszta jaka Marihuana? Moja przyjaciółka bierze leczniczą (po usunieciu raka, takie wsparcie kuracji zalecone przez znanego lekarza)
Wiec zalezy na co ta kuracja Gal ? jesli juz to ma byc naukowe podejscie do pytania
|

|
 |
|
|
PannaZMokraGlow |
Post #6 Ocena: 0 2021-07-06 09:52:48 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-07-06 09:31:12, galadriel napisał(a):
Dla mnie jak najbardzej LSD jesli moglabym robic PhD na ten temat.cpanie i jakies tam odmienne stany swiadomosci z moja potrzeba kontroli raczej mnie nie kreca.
; )
No wlasnie. Sa ludzie ktorych kreci perspektywa utraty swiadomosci. Ja wlasnie lubie miec kontrole nad tym co robie, a wlasciwie nad czym ja nie lubie miec kontroli...
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #7 Ocena: 0 2021-07-06 09:59:13 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
2021-07-06 09:38:41, AbacusII napisał(a):
Moje naukowe podeście zawsze staram sie by mialo lekka nutę dystansu , bo łatwiej w ten sposób dotrzeć przekazem do klienta, pacjnta, kogokolwiek komu pomagasz.Zawsze na początku jest opor:swiadomy czy podswiadomy takiej osoby.
Nie spróbowałbym twardych narkotyków, marihuana i owszem ,ale to miekki.Z reszta jaka Marihuana? Moja przyjaciółka bierze leczniczą (po usunieciu raka, takie wsparcie kuracji zalecone przez znanego lekarza)
Wiec zalezy na co ta kuracja Gal ? jesli juz to ma byc naukowe podejscie do pytania
czy alkohol też dzielisz na miękki i twardy
trochę mnie dziwi a może własnie nie dziwi, że człowiek z kwitami na mentora, sponsora, trenera czy jak tam się każesz ofiarom tytułować pisze w taki sposób o narkotykach  moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
PannaZMokraGlow |
Post #8 Ocena: 0 2021-07-06 10:08:54 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-07-05 21:36:25, radzik77 napisał(a):
Śmiem twierdzić, że każdy z nas wybierze to, czego mu w życiu brakuje. Nawet jeśli twierdzi, że jest inaczej
No coz... tak, u mnie wiecej kasy by sie przydalo. ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) A moze to kwestia pazernosci?
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #9 Ocena: 0 2021-07-06 10:13:36 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
2021-07-06 10:08:54, PannaZMokraGlowa napisał(a):
Cytat:
2021-07-05 21:36:25, radzik77 napisał(a):
Śmiem twierdzić, że każdy z nas wybierze to, czego mu w życiu brakuje. Nawet jeśli twierdzi, że jest inaczej
No coz... tak, u mnie wiecej kasy by sie przydalo. ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) A moze to kwestia pazernosci?
myślę, ze to jest trochę jak z piramida potrzeb i pieniądze są niżej niż władza na niej. Do czasu jak nie masz pieniędzy to władza jest dla ciebie tak abstrakcyjna, ze nie przywiązujesz do niej uwagi bo jest poza twoja percepcja
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
galadriel |
Post #10 Ocena: 0 2021-07-06 10:52:30 (4 lata temu) |
No jak,i cia i armia zabrania badan nad lsd a pare lat pozniej funduje badania nad wirusami, to jest to dobry przyklad poczynan wladzy.
Pieniadze zawsze lepiej miec wiecej niz za malo; )
[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 06-07-2021 10:52 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|

|
 |
|