MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Artystyczny Bałagan

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AbacusII

Post #1 Ocena: 0

2021-07-11 18:47:33 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Z nami od: 12-05-2021

I znów ESMA,ale jej nigdy nie za wiele, dla każdego,kto nie przestał lubić jak dziecko bajek :) Dzis na Dobranocke ; Krótki film o miłości , który pojawił się mi ,jak włos w zupie !:).Oglądajcie spoko,o filmie za dużo nie napisze ,bo po co dzielić włos na czworo ? Skoro filmik łagodny i nikomu sie włos nie zjeży ? Ani z głowy włos nie spadnie. W sumie... nie tylko Ani ...:-] ;)
Miłego oglądania :)

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 11-07-2021 18:49 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AbacusII

Post #2 Ocena: 0

2021-07-11 22:46:51 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Artystycznym okiem
Haskell Wexler ("Lot nad kukułczym gniazdem", "Kto się boi Virginii Wolf?" )
Billy Bitzer ("Złamana linia" )
Jordan Cronenweth ("Łowca androidów", "Diagnoza zbrodni" )
Conrad L. Hall ("Droga do zatracenia", "American Beauty" )
Gregg Toland ("Obywatel Kane", "Grona Gniewu" )
Gordon Willis ("Ojciec chrzestny", "Zelig", "Annie Hall" )
Freddie Young ("Lawrence z Arabii", "Doktor Żywago" )
Vilmos Zsigmond ("Bliskie spotkania trzeciego stopnia", "Łowca jeleni" )
Vittorio Storaro ("Ostatnie tango w Paryżu", "Ostatni cesarz" )
James Wong Howe ("Słodki zapach sukcesu", "Tatuowana róża" )
Sven Nykvist ("Sceny z życia małżeńskiego", "Co gryzie Gilberta Grape'a" )
Te nazwisko łączy jedno; to artyści kamery filmowej.Czy wiecie ,ze Jerzy Lipman dosłownie zanurzał kamerę w ściekach,oddając tym autentyzm w filmie "Kanał" ? A czy zauważyliście ascetyczne ujęcia w takich wg. mnie dziełach jak: "Popiół i diament",i "Matka Joanna od Aniołów" ? Pokazał nam te niezwykle skromne kadry jeden z mistrzów polskiej szkoły operatorskiej, Jerzy Wójcik.Oczywiście trzeba choc wymienić dwukrotnego laureata Nagrody Akademii Filmowej za "Liste Schindlera" i "Szeregowca Ryana" Janusza K ;) i Sławomira Idziaka za zdjęcia do świetnego "Helikopter w ogniu".Pozostanę tylko przy tych wzmiankach,choć można by pisać o naszych artystach filmowych zza statywu kamery bez końca.
Dziś uporządkowane kadry , które odsłaniają naszym oczom energie tańca.

Lista płac ;) na yt,ja tylko wymienię za utwór; BENJAMINA CLEMENTINE - "I WON'T COMPLAIN".

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 11-07-2021 23:11 ]

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #3 Ocena: 0

2021-07-13 00:13:51 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

"Postanowiłam nie używać siły ,gdy chce powiedzieć ,ze coś jest nie tak ..." zobaczcie ,co miała na myśli artystka i czym mówi do nas ...
Dzis pionier sztuki Video i instalacji multimedialnych
Pipilotti Rist Tworzy kalejdoskopowe projekcje swoistego mixu techniki i świata natury. Są wielowymiarowe w odbiorze. Burzą mury miedzy przestrzenią publiczną a prywatną, tworząc fantastyczne, kojące wręcz pałacowe wnętrza domowe,w których jest wideo, muzyka, efekty świetlne ,przedmioty i meble.
Kiedy odwiedzisz jej wystawy , zostaniesz poproszony, abyś , zdjął buty,usiadł na wielkich poduchach i przeglądał kolorowe wideo wyświetlane nad głową :)
Mi sztuka daje natchnienie , choćby do przemyśleń:
Stworzenie w swoim świecie strefy komfortu wyizolowanej od obcych wam mysli, ktore materializują sie pod postacią zdarzających sie ,obcych wam duchowo ludzi, to należna waszej duszy,dbałość
.

Ciekawy wywaid z artystką

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 13-07-2021 00:18 ]

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #4 Ocena: 0

2021-07-13 12:52:01 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Taneczna inspiracja na wspólny spacer i wspólną ...gałąź ,z której tylko nóżki zwisają ;)

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #5 Ocena: 0

2021-07-13 23:30:26 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Co za Bezczelna swoboda ruchów :-]

Honey Balenciaga to tancerz z Brooklynu w Nowym Jorku.Jak sam mówi , gdy był dzieciakiem pragnął zawsze ; mocniej, dalej, głębiej,żeby czuć więcej. Od najmłodszych lat fascynacja filmami i telewizją poprowadziła go do dojrzałości , a tam na scenę baletową .Na niej otwarł sie na nowy gatunek ruchu freestyle. Gdy stał sie „Honey” zobaczył świat w pełni swobody,w kolorze;uwolnił swoją kobiecość i bez presji stresu zaczął żyć z fantazją. Uczył sie pewnie w dobrych szkołach tanecznych, mi laikowi nic te nazwy nie mówią .Google wam pomoże :)
Dance Atlantic Studios i The Door w Nowym Jorku. Współpracował z takimi markami jak Coach, H&M i Nike.Występował na scenie letniej z wytwórnią muzyczną Ballroom QweenBeat, BAM Fisher i Whitney Museum of American Art.
A teraz wystąpi na Moja Wyspa !
Panie i Panowie ! Honey

Tak kolorowo to Krakowiak :)

i Oberek

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 13-07-2021 23:55 ]

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #6 Ocena: 0

2021-07-15 19:30:27 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

A dzis Ktos na szybko 😃

Polecam kanał na yt Piosenki, ktore ryją banie 😃 Kiedys prowadzący zareklamował Czecha spiewajacego o Romeo i Juli, i tym pozytywnym "hejtem" 😜 uzyskal artysta ponad 10 tys wyswietlen 👌 Podziekowal Jackowi Tomczykowi i podeslal kolejna piosenkę 😃
I ja wam przedstawiam bez podsmieujki Czeskiego artyste. Facet:pisze teksty, komponuje muzyke, miksuje, sam kreci teledyski i to jest kolejny czlowiek w galerii Pozytywnie Zakreconych 👌😃😘😁

Mi tam nozka sama tanczy 😁
Uwielbiam ludzi, ktorzy robią swoje tak jak chcą 👌😃

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 15-07-2021 19:35 ]

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #7 Ocena: 0

2021-07-16 00:45:55 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Z dedykacja dla Maat17 w "Artystycznym bałaganie" Cudne stworzenia skaczą z kwiatka na kwiatek i robią artystycznie porządek w naturze :)

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #8 Ocena: 0

2021-07-17 01:43:47 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Tym razem artystyczny bałagan z uśmiechem :) do zakochania jeden krok *IN LOVE*

Nie przepadam za takimi programami, bo sa robione pod publiczkę wyświechtanymi metodami mającymi wciągnąć emocje widza. Z klasycznymi przebitkami; maślanych oczu rodziców czy rozdygotanej szczeki wzruszonej babci....Ale tym razem występ, i polecam skupić sie wyłącznie na dziewczynce artystce, a nie na konkursie na najbardziej zaskoczoną czy zachwyconą minę prowadzącego...nie zdradzę więcej, oglądajcie :)

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 17-07-2021 02:07 ]

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #9 Ocena: 0

2021-07-17 21:15:02 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Dzis. zza kolorowych firanek zobaczcie wyzwolone pogańskie kobiece arcydzieło *THUMBS UP* :)

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #10 Ocena: 0

2021-07-20 00:15:07 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Kilabo to projekt zapoczątkowany w 2018 roku , który miał łączyć różne style muzyczne. Ciekawostką jest to, iż niektóre dźwięki zarejestrowano mini dyktafonem Sony podczas długiej podróży po Azji. Powstały 3 albumy, pt: „Etana Vol.1-3” a Moja Wyspa usłyszy utwór „The Wilderness”, który moją uwagę nie tyle zwrócił muzycznie , co robiąc mi artystyczny bałagan sztuką obserwacji natury,okiem kamery. Filmowanie "z lotu ptaka" nie jest niczym odkrywczym ,lecz z Kilabo wynikami z polotem, w żywą naturę .

Filmowanie, obsługa drona i montaż wideo: Kilabo Kompozycja muzyczna: Kilabo Mix i master: Michael Ferraris

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,