MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Artystyczny Bałagan

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AbacusII

Post #1 Ocena: 0

2021-06-29 01:00:36 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Z nami od: 12-05-2021

A dzis sztuka wspólweselenia sie ...ze zmarłymi :)
Dzień Zmarłych... Czarownica to kobieta, która wyłania się z głębi siebie ;)
O niej śpiewa w święto zmarłych meksykański kwartet Tempus. Świetne kostiumy, design, wokale i smyczki, są bajeczne.*THUMBS UP* zobaczcie taki wymiar sztuki ;) Jacy oni są piękni !*IN LOVE*

Nie ma chyba bardziej niezwykłego sposobu świętowania Zaduszek niż ten, jaki ma miejsce w Meksyku oraz w tej część Stanów Zjednoczonych, gdzie zyją meksykańscy emigranci.Obchody mają przebieg jak najbardziej wesoły. Główną ideą Día de Muertos (czyli dosłownie „Dnia Umarłych”;) jest nieopłakiwanie swych bliskich zmarłych, lecz wspolna roadosc z nimi.
Obchodzone jest w wigilię święta (1 listopada) i 2 listopada w powiązaniu z katolickimi świętami Zaduszek (Día de los Fieles Difuntos) i Wszystkich Świętych (Todos los Santos), jednak wywodzi się w formie pierwotnej z epoki prekolumbijskiej, tradycji o wieku szacowanym na 3000 lat. Święto ma formę wesołej zabawy.
Taka ciekawostka , piosenkę słyszeliśmy w filmie FRIDA ;) a śpiewała ją SAMA , ten tego Salma Hayek :) *DANCE*
Frida soundtrack

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 29-06-2021 01:22 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sqlserver

Post #2 Ocena: 0

2021-06-29 08:27:02 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Idę z psem na wystawę do galerii sztuki nowoczesnej.
- Tu nie wolno z psami - mówi ochroniarz.
- To nie jest pies - odpowiadam. - To jest performance.
- A, to przepraszam.
Idziemy z psem dalej. Oglądamy rzeźbę Smefra centaura. Pół koń, pół Smerf.
- Zawsze się zastanawiałem - mówię do psa - komu kibicują centaury w czasie rodeo.
- Srać mi się chce - odpowiada pies.
- Trzeba było srać przed wejściem.
- Wtedy mi się nie chciało.
Idziemy dalej. Oglądam jakąś kobietę, która stoi po kolana w basenie z moczem i wykrzykuje alfabet od tyłu.
- Z, Y, X - krzyczy. - U, V, W.
Mój pies kręci się w kółko i węszy nosem po ziemi.
- Fajfus - mówię do niego. - Fajfus, nie sraj tutaj.
- Kiedy mnie ciśnie - odpowiada i zaczyna srać na podłogę.
Jakiś człowiek podchodzi i przygląda się temu, co wychodzi mojemu psu z dupy.
- To jest interesująca propozycja - mówi.
Ktoś inny też podchodzi i patrzy.
- To jest świeże - mówi.
Podchodzi jakaś kobieta z kieliszkiem wina w ręku, cała na czarno.
- Odważne - mówi.
- Ja państwa bardzo przepraszam - mówię do nich.
- Jak się nazywa ta instalacja? - pyta kobieta. - Gówno - odpowiadam, zatykając palcami nos.
- Mocne.
Ktoś z galerii podchodzi i wtyka w psią srakę tabliczkę z napisem "Gówno, 2015". Podchodzi fotograf i robi zdjęcie. Pojawia się ktoś z kamerą i mikrofonem. Prosi mojego psa o wywiad.
- Coż, zawsze kontestowałem opresyjne dla mojego gatunku rozwiązania przestrzenne w środowisku miejskim - mówi mój pies.
- A pan jest kuratorem - pyta reporter. - Co pan sądzi o pracy swojego podopiecznego.
- Sądzę, że to gówno - odpowiadam.
- Brutalnie prawdziwe - mówi kobieta z winem.
- Ostentacyjnie szczere - mówi fotograf.
- U, T, S - krzyczy kobieta w basenie z moczem.
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2021-06-29 08:50:02 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Twoja historyjka przypomniała mi to

Obrazek

"Allow me to destroy your gallery"

Co mi przypomina nasz polski film "Nie lubię poniedziałku" i niesmiertelne treblinki

Obrazek
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #4 Ocena: 0

2021-06-29 09:35:16 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

SQL i Efka , myślałem ,ze umrę tu sam w tym "gównianym" 😜 artystycznym bałaganie , ale przylezliści *THUMBS UP* SQL "cos" :-] przyniósł i Efka cos, dzieki czemu narobiliscie mi kupę smiechu ;) na szczescie zawsze moge zdobyc rolke papieru choc "nie lubie poniedzialku" bo jest do dupy i jestem jak ta krolewna :" No i ta królewna była bardzo nieszczęśliwa, bo w całym królestwie nie było ani jednej rolki papieru toaletowego…"
Milo mi bylo goscic , zapraszam tylko buty wycierac: "Panie tu nie jest salon damsko-męski. To jest galeria, ja tu mięso mam!!!!" ;)

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 29-06-2021 10:21 ]

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #5 Ocena: 0

2021-06-29 21:07:35 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Wizyta wczorajszych gości tym bardziej z psem, zainspirowala mnie do zastanowienia się :Co jesli artysta nie jest osobą, tylko zwierzęciem? Czy wtedy to, co powstanie, nadal będzie sztuką?
Sami oceńcie 😉
Nie do konca zwierzeta sa tylko narzedziem w reku artysty
Mrowki artystki
Znamy przyklady uzycia zwierzat w sztuce.
Gdy zagłębiłem się w temat, okazało się, że istnieje przyzwolenie! na wszystko. Łącznie z publicznym zagłodzeniem psa w galerii w imię sztuki...
Jesli macie sile poczytajcie o Akcjoniśtach wiedeńskich, ja tu nic nie opublikuje bo chocby opis ich działań na wlasnym ciele czy zwierząt przekracza wszelkie normy i sa one obrzydliwymi zboczeniami.Przekraczaniem hm... norm sztuki wybitnie zajmowal sie tez Teatr Orgii Misteriów... Przeczytalem caly artykuł, ale linku nie podam publicznie. Chore klimaty pod plaszczykiem sztuki.
Skupmy się na pozytywnych aspekach udzialu czy tworzenia sztuki przez zwierzeta.
Na zakonczenie ciekawostka: w 2016 roku odbyła się pierwsza na świecie wystawa artystyczna... dla psów. Sql a jednak 😁 Jej autor – Dominic Wilcox – przystosował całą przestrzeń galerii do potrzeb czworonogów.

Temat rozpisze bo jest bardzo ciekawy.
Przy okazji mam Nagrodę dla moich wczorajszych gości 😃
Proponuje moja przestrzen wystawowa w "Artystycznym Balaganie" byście Ewa i SQL spozytkowali na publikacje wlasnej twórczości forma dowolna,kreatywnosc samopas 😜 ktora ma znamiona wg. Was artystycznego balaganu i raczej nie chwaliliscie się tym nigdzie indziej , ale jak na osoby z kolorowymi duszami, przedstawicie nam je Tu, dodajac wlasny swoisty komentarz 👌🤘😃
Zapraszam.

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 29-06-2021 21:11 ]

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #6 Ocena: 0

2021-06-29 23:49:09 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Dzis przelazła do mnie dziewczyna z sąsiedztwa , puknęła mnie ..w czoło i tak zatańczyła :)

Erotyczny performer z przymrożeniem oka , który przypomina o śmiechu w sypialnianej alkowie ;)

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #7 Ocena: 0

2021-07-01 00:00:24 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

..ZEBY NIE UMKNĘŁO, POSLUCHAJCIE PLEYLISTY NA KONCU POSTA ,Ma to Coś ! *IN LOVE*
Dzis troche tłok,czyli bałagan bodzców z moim perfekcyjnym *ROFL* przekazem :) : Nathaniel Drew artysta muzyk- podróżnik rozkmini harmonogram Picassa, do tego Karol w kuchni , no tak, gotując chyba papryke,czy cos tam... *DONT_KNOW*;) rozbierze Piccasa na czynniki pierwsze ! bo sobie wymyśliłem ,ze dziś będzie o Pablo Picasso lecz przy okazji poznacie dwóch kolesi pozytywnie zakręconych.
Na Nathaniela trafiłem wiedziony pytaniem : Czy znajdę materiał , w ktorym na nowo odkryję Piccasa ? i spełniło mi sie magicznie,ale to jak ? :)
Panie i Panowie , przed Wami Nathaniel Drew
O sobie mowi tak : I am in search of mental clarity and how to live a better life *THUMBS UP*
Facet jest ciągle w drodze . Sam pisze o sobie tak : Skąd mam pieniądze na podróżowanie po świecie? Stworzyłem dwa filmy wyjaśniające, jak to się dzieje, zatytułowane „Jest lepszy sposób na podróżowanie po świecie”..
Zobaczycie tu jego film o Piccaso . ale nie o artyście tak do konca a o Harmonogramie Picassa , wiec o sztuce bedzie ,ale sztuce samoorganizacji .Co ? Nie nadaje sie do "Artystyczny Bałagan" ? Sami ocencie :
Daniel o harmonogramie Picassa czyli o jego dniu powszednim i nie tylko :)
filmik w linku bo to material dla wytrwałych, bardziej przystępny naszego Karola Gniazdowskiego z polskiej kuchni w jakims m2 :-): Picasso od kuchni - historia faceta, który lubił malować
tu :

Wiem,ze net jest pełny filmików "jak żyć" , ale spojrzenie Nathaniela może być inspirujące :)
Polecam na YT filmik na jego kanale :Jak stworzyć życie, którego chcesz (i znaleźć swoją gwiazdę polarną)
A teraz niech gra muzyka :) Autorem oczywiście inspirator posta Nathaniel Drew. Utworki mnie zaskoczyły, wzbudziły od razu uśmiech,słychac w nich dziecięce igraszki i *DANCE*... a wy usłyszycie , co dusza wam opowie ;)
Najpopularniejsze utwory Daniela :)

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 01-07-2021 00:13 ]

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #8 Ocena: 0

2021-07-02 02:49:32 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #9 Ocena: 0

2021-07-03 01:20:40 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

“One clear moment, one of trance
One missed step, one perfect dance
One missed shot, one and only chance
Life is all...but one fleeting glance.”

― Sanober Khan *1

Poezja tej autorki i kilka filmów, w których tancerze komentowali ruchem różne zwykłe chwile , zdarzenia, wyrażali emocje ,opowiadali co czują, skłoniły mnie do takiej rozkminki :
Piekno ciała to dla mnie, nie ! Atrakcyjność fizyczna,lecz sposób w jaki , ciałem wyrażamy siebie . W każdej sytuacji , gdy ciało nam sie wyrywa, krzyczy , szepcze, chowa sie ...w nas ! W każdej, gdy płyniemy tanecznie nim nad parkietem , czy zaliczamy spektakularną glebę podczas spaceru , bo nasza jedna noga weszła w drogę drugiej ;) I w tych ,gdy pragniemy by z dwóch ciał , ciało sie jednym stało , miota nami poezja rozkoszy...

*1 Tak o poezji mowi jej autorka Sanober Khan:
Poezją otwierasz okno swojego osobistego świata. To twój własny, niepowtarzalny pogląd na rzeczy, który pozwalasz innym zobaczyć, coś, czego nigdy nie można powielić. Założę się, że każdy miłośnik poezji myśli o Williamie Wordsworthu „Wędrowałem samotny jak chmura”, kiedy widzi chmurę lub dwie rozchodzące się drogi, przychodzi mu na myśl „Droga niepodjęta” Roberta Frosta. Poezja rozszerza umysł, a kiedy cię dotknie, zostajesz naznaczony na zawsze.
(Caly wywiad tu) : Sanober Khan Wywiad

a ha ! co dziś zrobiło tu artystyczny bałagan ? Czułaś/czułeś Coś ? Podziękuj poezji tańca, poetce,albo spadaj :) Zostaną Ci, którzy biorą odczuwanie świata wokoło z czułością,a czasem do bólu,po prostu chłoną go głęboko, upadając pod ciężarem i wzlatując na jego skrzydłach,, bo jak mówi Sanober: "Wspaniałą rzeczą w cichym rozpadaniu się na kawałki jest to, że możesz zacząć ponad tyle razy, ile chcesz."

2*Autorzy Blink:filmowiec Nathan Kima i Los Angeles Contemporary Dance Company pod artystycznym kierownictwem Genevieve Carson.

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 03-07-2021 01:32 ]

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #10 Ocena: 0

2021-07-07 00:09:53 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Dzis trochę artystycznego bałaganu przed snem.
Do snu,ktory budzi...
Dobranoc, przyśnijcie się tacy sobie ;)

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 07-07-2021 00:17 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,