MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

UZALEŻNIENIA W NASZYM ZYCIU

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

Str 3 z 20

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

AbacusII

Post #1 Ocena: 0

2021-07-01 20:04:13 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Z nami od: 12-05-2021

Cytat:

2021-07-01 19:34:47, SweetLiar napisał(a):
Ja bym z Twojej pomocy nie skorzystała ponieważ ewidentnie sam masz problemy emocjonalne, huśtawki nastrojów, co widać doskonale po Twoich wpisach, a to jest ostatnie czego osoba uzależniona potrzebuje i nikomu nie polecam szukania pomocy u przypadkowych osób.

Nie wiem czy i jaką terapię ukończyłeś czy też jedziesz kilkanaście lat bez picia na tzw "ściśniętej d*pie”, jak to się ładnie mówi w tym środowisku.

Nigdzie nie wspominasz o Programie 12 Kroków, sam fakt przebywania w tym czy innym ośrodku nikomu nie daje kompetencji do pomagania innym.

Mało tego, sporo faktów wskazuje na to, że po latach przeszedłeś od picia do uzależnienia od mediów społecznościowych, każdy terapeuta potwierdzi, że jest to czerwona lampka, żeby wrócić do terapii i pracy nad sobą, a nie bezmyślnie i nieodpowiedzialnie proponować w takiej sytuacji pomoc innym

Dziekuje za diagnoze.Nie wspominam o programie 12 krokow bo uwazam, ze nalezy jechac dwu torowo:Grupy Aa i 12 krokiw na nich przrrobic i isc na terapię. Ludzie z AA w duzej czesci uwazaja ze sam orogram 12k wystarczy i nie polecaja terapii. Ja się z takim podejsciem nie zgadzam.

SweetLiar doczytaj, napisalem kilka razy na forum, ze nie biore teraz nikogo na terapię. Jasno napisalem rowniez ze mam zdiagnozowana lekka depresje. Jest bodaj w "Mezczyzna z depresja na śmietnik". Oczywistym jest ze mam problemy zdrowotne. Oczywistym jest, ze sie lecze. Oczywistym jest ze w czasie choroby nie biore nikogo na terapie. Oczywistym jest, ze pisalem o tym czesto tu.
Nie jade na scisnietej dupie 🤣 Dziewczyno po 14 latach na sucho umiem sobie radzic.Reaguje na alkohol jak ty jesli nie palisz papierosw :nie lubisz byc w ich towarzystwie po prostu 😃
Kurcze, ale co znaczy pomoc bezplatnie komus kto potrzebuje pomocy w uzaleznieniu? Pamietasz jak tu dziewczyna chciala kase pozyczac na mieszkanie jakas eksmisja czy cos? Dalem jej kontakt do znajomych, ktore pomagaja Polkom w takich sytuacjach ta organizacja ponaga bezdomnym i uzaleznionymi do nich odsylam ludzi, gdy pytaja mnie o to czy zrobie im terapie. Teraz jest czas dla mnie, sam mam problemy. Ale pomagam np: dajac adresy Aa, proponowalem ze pojde z taka osobana pierwsze spotkanie. Przeciez to za darmo sie robi w AA.
W mojej rodznie obecnie jeden mezczyzna stal sie uzalezniony. Ustawilem mu wizyte razem z zona u Malgosi mojej bylej terapeutki bo ja nie moge robic terapii z bliskimi. I to jest pomoc, tez rozmowa wytlumaczenie mechanizmow picia, drogi wyjscia z nałogu.
Przeciez mialem tez przedmiot Etyka..
Doskonale wiem co ze mna jest.
A z was nikt nie czai o co z moim pobytem miedzy wami chodzi..
Na pewno nie by szukac pracy jako terapeuta czy klintow. Lekarzu lecz się sam 😁

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 01-07-2021 20:41 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AbacusII

Post #2 Ocena: 0

2021-07-01 20:11:30 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Cytat:

2021-07-01 20:03:48, karjo1 napisał(a):
Mysle, ze do statusu i zawodu terapeuty bycie AA nie bardzo wystarczy.

Osobiscie uwazam, ze bycie AA czyli osoba chodzaca, trzewa na mitingi jest pomocne w tym zawodzie ale dla zaczynajacego nauke w szkole terapii li tylko...
Cytat:

Na forum udziela sie mnostwo ludzi specjalizujacych sie w roznych zawodach. Jednak chyba nikt nie podkresla w swoich wypowiedziach zawodu czy literek przd nazwiskiem/nickiem.

Mam wrazenie, ze warto zapoznac sie z wymaganiami ww. zawodu i zastanowic sie nad modelem autopromocji.

Tylko, ze moj zawod wyplynal tu jakby z uwagi na udzial w tematach, bodaj ten o depresji mial znaczenie, stalo sie tak, ze przynalem sie publicznue do zawodu jako argument na zasadzie kontry do ocen forumowiczow:co ty wiesz o chorobie alkoholowej? .Moglem sie okreslic jako AA ale w srodowisku uzaleznionych, ktorzy wrocili do picia czesto AA jest kojarzone, zle.Ujawnilem zawod sadzac ze ktos bedzue szukal wiedzy bardziej gdzie szukac pomocy bo mam kontakty tu i w Polsce a nie by terapie komus robic.

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 01-07-2021 20:25 ]

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #3 Ocena: 0

2021-07-01 20:17:41 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Cytat:
SweetLiar :
2021-07-01 20:04:13,

Mało tego, sporo faktów wskazuje na to, że po latach przeszedłeś od picia do uzależnienia od mediów społecznościowych, każdy terapeuta potwierdzi, że jest to czerwona lampka ,

To jest interesujace. Słuchajcie prosze opiszcie wasz codzienny, uczciwie liczas czas pobyt na internetach.
Sam bym chetnie sprawdzil ile czasu spedzam z wami na MW.Moze jest jakis licznik aktywnosci na mw w sensie aktywnego zalogowania a nie biernego? Moja aktywnisc na MW to jakas masakra ostatnio, jestem w matni tlumaczenua sie i odreagowywania na tlumaczenia postami o sztuce, muzyce. Spoko, to sie z czasem wyciszy we mnie😁

[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 01-07-2021 20:21 ]

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #4 Ocena: 0

2021-07-01 20:22:12 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Jestem daleka od stawiania dniagnoz piszę tylko to co jest widoczne gołym okiem.

Jeśli jakiś użytkownik lub ktoś z jego otoczenia potrzebuje pomocy, dla osoby uzależnionej lub współuzależnionej, to chętnie wskażę na priv namiary, gdzie można uzyskać pomoc, wsparcie i poradę 24/7 po polsku i za darmo.
Są to zweryfikowane i kompetentne osoby które pełnią całodobowe dyżury na infolinii w ramach wolontariatu
. Jeśli jest taka potrzeba oddzwonią na wskazany numer.
Proszę absolutnie nie korzystać z pomocy niewiadomego pochodzenia, a tym bardziej motywowanej głównie poszukiwaniem nowych znajomych i relacji towarzyskich.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #5 Ocena: 0

2021-07-01 20:29:39 (4 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

zawsze jak ktos tutaj pisze o hazardzie czy innych problemach to jest tu pryliard rad od wiekszosci uzytkownikow

robicie z igly widly 😅

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #6 Ocena: 0

2021-07-01 20:40:49 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Cytat:

2021-07-01 20:22:12, SweetLiar napisał(a):
Jestem daleka od stawiania dniagnoz piszę tylko to co jest widoczne gołym okiem.

Jeśli jakiś użytkownik lub ktoś z jego otoczenia potrzebuje pomocy, dla osoby uzależnionej lub współuzależnionej, to chętnie wskażę na priv namiary, gdzie można uzyskać pomoc, wsparcie i poradę 24/7 po polsku i za darmo.
Są to zweryfikowane i kompetentne osoby które pełnią całodobowe dyżury na infolinii w ramach wolontariatu
. Jeśli jest taka potrzeba oddzwonią na wskazany numer.
Proszę absolutnie nie korzystać z pomocy niewiadomego pochodzenia, a tym bardziej motywowanej głównie poszukiwaniem nowych znajomych i relacji towarzyskich.

Taka sama pomoc i ja oferuję.
Rowniez uczulam ludzi aby nie korzystaly z internetowych nie zweryfikowanych osób.
Zauwaze tylko, ze na forum nie mysleliscie kiedys o uzaleznionych i pomocy dla nich. Ciesze sie ze sa tu teraz osoby mogace pomoc w temacie. Moze i ja z twojej na priv skorzystam. Delikatnie dodam, ze najlepszy specjalista i kazdy zwykly czlowiek traci wiele gdy popada w wycieczki osobiste i moralne oceny kogokolwiek.Przeciez liczy sie dobro chorej osoby przede wszystkim. A jesli chodzi o pomoc to zapewnienie jej klinicysty z emocjami pod zdrowa kontrola 😃

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #7 Ocena: +1

2021-07-01 20:48:59 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Ja Ci odpisze.🤗.
Ile czasu na MW? Zalezy od dnia.

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 01-07-2021 21:01 ]

Do góry stronyOnline

AbacusII

Post #8 Ocena: 0

2021-07-01 20:55:42 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Cytat:

2021-07-01 20:29:39, cris82 napisał(a):
zawsze jak ktos tutaj pisze o hazardzie czy innych problemach to jest tu pryliard rad od wiekszosci uzytkownikow

robicie z igly widly 😅

Ale Cris82 ja bym przeciez jak w dym polecial w taki temat vhoc nie jest moja specjalnością uza od hazardu 😃 a nie zauwazylem postow w ostatnim czasie.Oczywiście dalbym kontak do darmowej pomocy chocby w Poles in need a jakby gosciu mial monety jeszcze nie przelajdaczone to do Pana Mirka Polanowskiego wyslal.

Do góry stronyOffline

AbacusII

Post #9 Ocena: 0

2021-07-01 21:02:27 (4 lata temu)

AbacusII

Mężczyzna

Cytat:

2021-07-01 20:48:59, Maat17 napisał(a):
Ja Ci odpisze.. .
[ciah]
Ile czasu na MW? Zalezy od dnia.
:-]

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Maat17</i> 01-07-2021 20:58 ]

No to mnie zaskoczylas, ja nie zauwazylem tego u Ciebie. Ale moze policzysz, policzcycie czas, bez teho na filmy czy muze sluchana "bo leci w tle" ten czas klikania 😃?

Do góry stronyOffline

gosian

Post #10 Ocena: -1

2021-07-01 21:02:29 (4 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Samochwała w kącie stała ;-)
Jednak moderatorzy muszą mieć stalowe nerwy. Pełny szacunek dla Pań :-)
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 20 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 18 | 19 | 20 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,