co do Szkocji, prawdopodobnie tak będzie, ja podawałem w wątpliwość to żeby królowa/król angielski nadal był królem Szkocji
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
Wnioski każdy sam wyciąga, a zachowania ludzkie są niezmienne od stuleci i bez znaczenia jest też pochodzenie społeczne. Czy to szlachcic, czy obozowy ciura, to za korzyści może wbić nóż w plecy.
Film Gibsona "Braveheart" gdzie William Wallace podnosi powstanie przeciwko Anglikom (i ścięty zostaje w 1305 ciało zaś zostaje poćwiartowanie) a także następne lata, gdy Robert The Bruce pokonał Anglików w decydującej bitwie pod Bannockburn 1314, to czasy gdy królami polskimi byli Wacławowie czescy, a o koronę walczył mało znaczący książę Władysław (Łokietek).
Robert The Bruce, tak naprawdę stał się symbolem większym niż William Wallace i to Robert The Bruce miał przydomek 'Walecznego Serca' W filmie z Gibsonem (William Wallace)... Robert jest pokazany niezbyt korzystnie, ale ówczesne walki pomiędzy możnymi rodami były na porządku dziennym w całej Europie.
Polecam też:
niejako ciąg dalszy filmu z Gibsonem 'Braveheart', ale raczej dla miłośników historii.
-----
PS. Uprzedzając glosy, że odchodzę od tematu wątku, to wyjaśniam, że Elżbieta II jest ważnym filarem Zjednoczonego Królestwa. Ewentualna niepodległość Szkocji i pewna śmierć (bo każda śmierć jest pewna) leciwej władczyni, to może oznaczać zmiany dla następcy tronu, a właściwie tronów (bowiem inny następca pojawi się - być może - w Szkocji)...
Nie odchodzisz Kanonier, rozwijasz wątek bo jeśli jest jakiś o historii wysp to pewnie zapomniany od dawna. Więc zamiast odkurzać można przecież wykorzystać ten, czekając na to co nieuchronne.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
Głos jak najbardziej w temacie, przy okazji zmiany władcy nie tylko Szkocja może zmienić swoją głowę państwa inaczej niż Anglia
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez