MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Posty o ktore nikt nie prosil.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 9 z 61 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 59 | 60 | 61 ] - Skocz do strony

Str 9 z 61

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sqlserver

Post #1 Ocena: 0

2021-04-19 16:20:29 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Słowacy musieli by dostać od Rumunów a ci byli po drugiej stronie w Wersalu bo Słowacja jest w zlewisku Morza Czarnego poprzez Dunaj
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #2 Ocena: 0

2021-04-19 17:33:09 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Granice trzech zlewisk (M. Bałtyckie, Czarme i Północne) zabiegają się w Sudetach na szczycie góry nazwanej Trójmorski Wierch. Z racji tego, ze góra lezy w Polsce i Czechach (sam szczyt w Czechach) nosi drogą nazwę Klepáč. W polskim nazewnictwie również funkcjonował jako Klepacz do roku 1946, kiedy to zmieniono nazwę na tę obowiązującą do dzisiaj.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #3 Ocena: 0

2021-04-20 00:53:20 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Nie wiedziałem który wątek będzie dobry ale przypomniałem sobie o tym.

" Teacher had ‘sexual relationship with boy under 14 for THREE YEARS until he called police begging for help"

https://t.co/ZJHf3hkBtj https://t.co/KYFZGjgFoL

A tu nauczycielka:

Obrazek

Pokazałem właśnie kilku kumplom w pracy i 100% odpowiedziało: "chodziliśmy do ch. szkół, ja bym nie prosił o pomoc". My faceci to jednak be jesteśmy. A z drugiej strony 3 lata, gdzie to nie stereotyp czyli ksiadz i ministrant na wsi a cywilizacja, szkoła, bezpieczeństwo, nauczycielka..dziwne, może małolat miał już dość?
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #4 Ocena: 0

2021-04-20 02:23:40 (4 lata temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2021-04-19 15:16:58, sqlserver napisał(a):
Istnieje tysiące polskich dowcipów o Czechach i ich dostępie do morza, ale formalnie Czechy dzierżawią trzy przystanie w porcie w Hamburgu - miasto jest już położone nad Łabą, która łączy się z czeską Wełtawą, co daje temu krajowi śródlądowemu pośredni dostęp do Morza Północnego. Nic dziwnego, że wynajmuje dwa z nich na mocy ... traktatu wersalskiego, którego artykuły 363 i 364 zmusiły pokonanych Niemców do udostępnienia części swoich zasobów w Hamburgu nowo powołanemu państwu czechosłowackiemu na 99 lat, a także Szczecin należący wówczas do Rzeszy (ponieważ był drugim miastem po 1945 r., Przeszedł pod polską administrację, został wyłączony spod regulacji). Ponieważ traktat podpisano dopiero w 1929 roku, Czechy, a tym samym następca prawny Czechosłowacji, utracą dzierżawę w 2028 roku. Obie strony zadeklarowały jednak chęć kontynuowania współpracy po tej dacie.

Przez długi czas po wojnie Czesi mieli nadal "swoje" nabrzeże w polskim już Szczecinie. Mieli nawet swoje statki pelnomorskie, tylko trzeba by pogooglowac gdzie rejestrowane.

edit: czeska marynarka handlowa

[ Ostatnio edytowany przez: andyopole 20-04-2021 02:28 ]

Do góry stronyOnline

andyopole

Post #5 Ocena: 0

2021-04-20 02:33:05 (4 lata temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2021-04-19 17:33:09, Gwontownik napisał(a):
Granice trzech zlewisk (M. Bałtyckie, Czarme i Północne) zabiegają się w Sudetach na szczycie góry nazwanej Trójmorski Wierch. Z racji tego, ze góra lezy w Polsce i Czechach (sam szczyt w Czechach) nosi drogą nazwę Klepáč. W polskim nazewnictwie również funkcjonował jako Klepacz do roku 1946, kiedy to zmieniono nazwę na tę obowiązującą do dzisiaj.

Jeszcze taka ciekawostka: "ni ma jak Lwów, ta joj..."

Do góry stronyOnline

sqlserver

Post #6 Ocena: 0

2021-04-20 06:57:14 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2021-04-20 00:53:20, Jurny_Jurek napisał(a):

Pokazałem właśnie kilku kumplom w pracy i 100% odpowiedziało: "chodziliśmy do ch. szkół, ja bym nie prosił o pomoc". My faceci to jednak be jesteśmy. A z drugiej strony 3 lata, gdzie to nie stereotyp czyli ksiadz i ministrant na wsi a cywilizacja, szkoła, bezpieczeństwo, nauczycielka..dziwne, może małolat miał już dość?

Czyli sugerujesz ze dzieci z Rotherham czekały 20 lat bo tez było ok, jak się przelecisz po koleżankach ze zdjęciami tych kolesi to na pewno jakaś powie ze by z łózka nie wyzucia.
Dokładnie takie reakcje jak twoja robią krzywdę poszkodowanym
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #7 Ocena: 0

2021-04-20 07:10:52 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2021-04-20 06:57:14, sqlserver napisał(a):

Czyli sugerujesz ze dzieci z Rotherham czekały 20 lat bo tez było ok

Nie. Po prostu nauczycielka już nie jest tak atrakcyjna jak wtedy była.*ROFL*
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2021-04-20 15:14:02 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Dzieci z Rotherham to chyba nie czekały 20 lat by się poskarżyć tylko mimo skarg to instytucje z tym nic nie robiły? Więc porównanie accurate ale nie precise. Przyjąłbym jednak jako argument, że to wstyd przed szkolłą i kumplami jako powód 3 letniego zwlekania a nie co zostało powiedziane przez randomową próbkę badawczą a potem podsumowane przez Gwontownika. Nie miałem świadomości, że robie tej ofierze krzywdę zwľaszcza publikujac wynik badania z komentarzem o facetach. Bo zgadzam sie - co innego gdyby to byl facet, jakis oblesny starszy pedofil, gang azjatów czy ksiądz-homoseksualista. Nikt by nie krył współczucia dla ofiary, tu jednak zadziałał inny mechanizm.

Podobnie jak z ta depresja wśród facetów - może ci komentujacy nie przyznaja, że byłoby to dla nich złe bo w wieku 13 lat chłopaki zaczynają myśleć o dziewczynach wiec przyznanie, że wykorzystała mnie tak atrakcyjna kobieta zamiast być +, byłoby właśnie ujmą na honorze w środowisku?
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #9 Ocena: 0

2021-04-20 15:31:18 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Dzieko w wieku 13 lat, raz ze prawnie nie moze wyrazic zgody na stosunek, dwa ze nie ma mentalnie mozliwosci zrozumienia tak skomplikowanego zagadnienia jakim jest sex.
Trzy, osoba popelniajaca przestepmstwo, w tym przypadku nauczycielka jest na pozyzji wladzy, jest zdecydowanie nad uczniem I ma mozliwosci wplyniecia na jego zycie w szkole, lub moze to tak przedstawiac na potrzeby manipulacji dzieckiem. Oblesne, bez wzgledu na kombinacje. I oczywiscie przestepstwo. Nic tego nie usprawiedliwia. Mam nadzieje ze chlopiec bedzie w stanie mimo wszystko miec normalne zycie.
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #10 Ocena: 0

2021-04-20 16:10:55 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Nie wiemy czy czekał trzy lata może przez trzy lata był ignorowany, bo przecież o co tobie chodzi ja bym tak chciał, bo ja tak w szkole nie miałem.

Do góry stronyOffline

Strona 9 z 61 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 8 | 9 | 10 ... 59 | 60 | 61 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,