Żeby ponownie zsynchronizować kalendarz julianski z porami roku, rok 46 p.n.e. wydłużono o 80 dni. Był to „annus confusionis” (łac. rok zamieszania), liczył 445 dni
Dobrze ze 2020 I 2021 nie trzeba bylo synchronizowac 😏
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
We’re trying a new technique.
We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works.
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
ciągle jest cztery dni do skorygowania, ale koszty były by tak ogromne, samo oprocentowanie utracone z tego tytułu na całym świecie nie dało by się pokryć majątkiem kilku z blue top
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
Przyjedz do Tajladnii-mowili.
Piekne plaze, boskie jedzenie, usmiechnieci ludzie- mowili.
Zapomnieli wspomniec o prehistorycznych potworach w 7-11. I zwykla wyprawa po Changa okazuje sie jak Jurasic Park.
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
We’re trying a new technique.
We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works.
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
jakby były jakieś dodatkowe uwagi to chętnie podyskutuje
ja dziękuje
2021-04-09 20:45:00, sqlserver napisał(a): no to jak przynosimy robotę do domu to ja proponuje
(...)
Cute
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Kontynuuje udowadnianie tezy, że nauka to szarlataneria i sprzedajna dz*ka, to jak patrzymy na naukowców ze średniowiecza jako zapatrzonych w siebie ignorantów rzeczywistości to najprawdopodobniej będą patrzyli na obecnych naukowców za kilka set lat.
Wykres pokazuje wyniki badań poszczególnych produktów i ich wpływ na raka, kropka po lewej oznacza ze chroni, kropka po prawej zwiększa ryzyko
Wyzej ciekawostka, ktora juz gdzies wrzucalam, ale szkoda by link przepadl w odmetach inetrnetu. To przyda sie w tym temacie. For future reference.
edit:
@sq, przeczytalam artykul ktory wrzuciles, ale tam przeciez nie ma nic odkrywczego, wiec co ty chcesz udowadniac? Troche jak tlumaczenie (nie wiem do kogo ta platforma Vox jest skierowana ) oczywistosci oczywistych.
Przy okazji. Dla czlowieka sredniowiecza, my przed ekranem plaskiego szklanego pudelka porozumiewajacy sie z kims z odleglej cywilizacji (niech bedzie USA; ) to czarna magia jak w pysk strzelil.
2021-04-10 15:02:31, galadriel napisał(a): A antidotum na to ma byc wladza w rekach proletaryatu spod sztandaru gazet polskich i inne
Rozwiń proszę myśl swą