Str 20 z 61 |
|
---|---|
niebieskieucho | Post #1 Ocena: 0 2021-04-29 17:12:05 (4 lata temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Dni tygodnia do dat
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|
sqlserver | Post #2 Ocena: 0 2021-04-30 16:30:54 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Jedynym miejscem na swiecie poza Afryka gdzie hipopotamy zyja na wolnosci jest Kolumbia w Ameryce srodkowej
Hipopotamy zostały sprowadzone z Afryki do prywatnego zoo na ranczu Escobara w posiadłości Hacienda Napoles, 150 km od Medelin. Po śmierci Escobara w 1993 r. większość gatunków zwierząt należących do narkotykowego bossa została przekazana ogrodom zoologicznym. Jednak przez problemy z transportem i złapaniem hipopotamów, zdecydowano, że zwierzęta zostaną puszczone wolno. Przez kolejne lata hipopotamy zaczęły rozmnażać się w niekontrolowanym tempie. Każda próba redukcji populacji zwierząt spotykała się ze społecznym sprzeciwem. Zamiast odstrzału zdecydowano się więc na kastrację i sterylizację. W latach 2011-19 zabieg wykonano na czterech samcach i dwóch samicach. Teraz badacze ostrzegają, że w żaden sposób "nie wpłynęło na reprodukcję" - od 2012 r. liczba hipopotamów w Kolumbii zwiększyła się z 35 do ponad 80, szacuje sie ze do 2035 moze byc ich okolo tysiaca Zwierzęta niszcza uprawy i sa agresywne wobec ludzi hipopotamy tez zaczęły zmieniać lokalny ekosystem. Wypierają m.in. rodzime manaty. moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
EFKAKONEFKA33 | Post #3 Ocena: 0 2021-04-30 16:39:45 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
![]() 30 kwietnia 1981 roku władze wprowadziły kartki na przetwory mięsne, masło, mąkę, ryż oraz kaszę. Nie była to pierwsza ani ostatnia reglamentacja wprowadzona w tym okresie. Wcześniej, bo 28 lutego 1981 roku, w ramach realizacji postulatów z sierpnia 1980 roku systemem kartkowym objęto mięso, zaś 1 września 1981 roku mydło i proszek do prania. żróło Historia Polski dzień po dniu Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
sqlserver | Post #4 Ocena: 0 2021-04-30 16:47:58 (4 lata temu) |
Warto wspomnieć ze wprowadzenie kartek było wynikiem porozumienia sierpniowego a 11 postulat solidarności brzmiał
Wprowadzić na mięso i przetwory kartki – bony żywnościowe (do czasu opanowania sytuacji na rynku). Podpisane sławnym długopisem ![]() moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|
tesstickle | Post #5 Ocena: 0 2021-04-30 17:50:14 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Cytat: 2021-04-30 16:47:58, sqlserver napisał(a): Warto wspomnieć ze wprowadzenie kartek było wynikiem porozumienia sierpniowego a 11 postulat solidarności brzmiał Wprowadzić na mięso i przetwory kartki – bony żywnościowe (do czasu opanowania sytuacji na rynku). Czyli że tak zasadniczo to Wałęsa wprowadził kartki. A ludzie do tej pory psy wieszają że rzad im cukier wydzielał. - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
|
|
sqlserver | Post #6 Ocena: 0 2021-04-30 19:42:15 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-04-30 17:50:14, tesstickle napisał(a): Cytat: 2021-04-30 16:47:58, sqlserver napisał(a): Warto wspomnieć ze wprowadzenie kartek było wynikiem porozumienia sierpniowego a 11 postulat solidarności brzmiał Wprowadzić na mięso i przetwory kartki – bony żywnościowe (do czasu opanowania sytuacji na rynku). Czyli że tak zasadniczo to Wałęsa wprowadził kartki. A ludzie do tej pory psy wieszają że rzad im cukier wydzielał. Wałęsa ....czyli rząd bo bolek wykonywał polecenia w zamian za kupony totolotka ![]() ale oczywiście masz racje to Walesa, co wielu moich kolegów w czasie rozmowy o tamtych czasach wprowadza w stan podobny do zawieszenia komputera moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|
tesstickle | Post #7 Ocena: 0 2021-04-30 21:04:26 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-04-30 19:42:15, sqlserver napisał(a): .. co wielu moich kolegów w czasie rozmowy o tamtych czasach wprowadza w stan podobny do zawieszenia komputera To zupełnnie jak "mocher commando" się dowie że Jezus był Żydem. W Katechizmie Kościoła katolickiego czytamy: „Wierzymy i wyznajemy, że Jezus z Nazaretu, urodzony jako Żyd z córki Izraela w Betlejem (… ![]() ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
|
sqlserver | Post #8 Ocena: 0 2021-04-30 21:38:08 (4 lata temu) |
nie wiem jak wyglądał twój kontakt z religia ale mnie od początku tego uczono i nikt nie robił z tego żadnej filozofii ze wszyscy głowni aktorzy z Biblii byli Żydami
nawet zarzucaliśmy księdzu na religii ze nie jest to logiczne ze Adam i Ewa byli Żydami wiec logiczne powinno być ze wszyscy na świecie są Żydami moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|
tesstickle | Post #9 Ocena: 0 2021-04-30 21:47:06 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-04-30 21:38:08, sqlserver napisał(a): .. wiec logiczne powinno być ze wszyscy na świecie są żydami Z logicznego punktu widzenia - tak. - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
|
Blamestorm | Post #10 Ocena: 0 2021-05-01 17:15:09 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Jak wysoko mozna by podskoczyc na poszczegolnych planetach? ( I ksiezycach tez)
Jesli wasze dzieci lubia kosmos to polecam to krotkie wideo 🙂 If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
We’re trying a new technique.
We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works.
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|