MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Posty o ktore nikt nie prosil.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 61 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 59 | 60 | 61 ] - Skocz do strony

Str 12 z 61

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sqlserver

Post #1 Ocena: 0

2021-04-23 06:47:25 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-04-22 21:19:41, Gwontownik napisał(a):
Człowiek 2.0

A tu taki dodatek. Gdzie jest błąd?
Od Adama z raju do Chrystusa to 28 pokoleń:
Adam, Set, Enosz, Kemam, Mahalalel, Jered, Henoh, Matuzalem, Lamech, Noe, Sen, Arfachsad, Szelach, Heber, Peleg, Ren, Serug, Nachor, Terach, Abraham, Izaak, Jakub, Lewi, Kehat, Amram, Aron, Maria z Nazaretu, Chrystus.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 22-04-2021 22:06 ]

warto podkreślić ze Adam znal osobiście Lamecha
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #2 Ocena: 0

2021-04-23 07:55:57 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Mnie trochę dziwnym się to wydaje, bo od Adama do Jakuba linie da wspólne. W pierwszej linii do Chrystusa pozostaje 6 pokoleń, a w drugiej ponad 30. ???

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 23-04-2021 07:56 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #3 Ocena: 0

2021-04-23 07:59:29 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

jak spojrzysz, ze jeden miał syna w wieku 120 a drugi 320 lat to już nie jest takie dziwne

Enoch, pierwszy syn w wieku 65 lat
Noe, pierwszy syn w wieku 503 lat

trochę się nie zgadza
pierwsza linia Amram ma syna Aaron ale on nie jest ojcem Mari z Nazaretu

Biblia nie mówi jednoznacznie o przynależności Marii do któregokolwiek pokolenia Izraela.
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #4 Ocena: 0

2021-04-23 08:13:01 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Ja wciaz nie moge zrozumiec, jak religia tlumaczy ze gatunek ludzki zyje na swiecie tylko 8 tys lat.

A naukowcy wiedza ze setki tys...

If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #5 Ocena: 0

2021-04-23 10:21:46 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

tak jak religia się myli tak samo i nauka może się mylić
za kilka lat może się okazać ze spektakularne odkrycia na temat wieku ludzkości zostały źle oszacowane bo ... coś tam
nauka dotycząca odległej przeszłości w dużej mierze opiera się na wyobraźni naukowców

Do góry stronyOffline

Emeryt56

Post #6 Ocena: 0

2021-04-23 13:15:09 (4 lata temu)

Emeryt56

Mężczyzna

Z nami od: 15-01-2018

Cytat:

2021-04-23 08:13:01, Blamestorm napisał(a):
Ja wciaz nie moge zrozumiec, jak religia tlumaczy ze gatunek ludzki zyje na swiecie tylko 8 tys lat.

A naukowcy wiedza ze setki tys...

Wiki podaje :

W kalendarzu żydowskim rachuba lat zaczyna się od dnia stworzenia świata, które wg ustaleń żydowskich autorytetów religijnych nastąpiło 7 października 3761 p.n.e.[13], stąd np. w roku 2021 trwa żydowski rok 5781/5782.

Ja sobie przypominam ze wczesnego dzieciństwa Kolendy bożenarodzeniowe to wtedy się śpiewało " cztery tysiące lat wyglądany" . Chodziło im oto że Żydzi czekali na Mesjasza 4 tys lat. W późniejszym czasie ten zwrot został zmieniony i obecnie się śpiewa: " tyle tysięcy lat wyglądany.

Ps. To nie znaczy że to jest moja opina czy też wiara.

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #7 Ocena: 0

2021-04-23 17:01:38 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Anatolij Bugorski - wypadek pray akceleratorze czasteczek.
Obrazek

13 lipca 1978 Bugorski sprawdzał nieprawidłowo działający element akceleratora, gdy zdarzył się wypadek z powodu niezadziałania mechanizmów bezpieczeństwa. Bugorski pochylał się nad sprzętem i przystawił głowę do części, z której wychodziła wiązka protonów. Zobaczył wtedy, jak sam to opisał, błysk "jaśniejszy niż tysiąc słońc", ale nie odczuł bólu. Wiązka przechodząca przez głowę badacza spowodowała pochłonięcie dawki promieniowania, której wartości wzdłuż śladu wiązki o przekroju kilku milimetrów kwadratowych oszacowano na 2000 Gy (w miejscu wlotu wiązki) i 3000 Gy (w miejscu wylotu wiązki z głowy, przyjmuje sie ze 500 Gy to dawka smiertelna)
Tkanki lewej połowy twarzy Bugorskiego uległy obrzękowi i po kilku dniach zaczęły schodzić, pokazując ścieżkę, przez którą przeszła wiązka protonów parząc tkanki twarzy, kości i mózg. Bugorski został przyjęty na oddział leczenia chorób popromiennych w szpitalu klinicznym nr 6 w Moskwie (w 1986 roku leczono tam osoby napromieniowane wskutek Katastrofy w Czarnobylu), gdzie oczekiwano na jego śmierć, gdyż uważano, że dawka promieniowania jaką przyjął była śmiertelna. Jednakże Bugorski przeżył wypadek i nawet zdołał później ukończyć doktorat. Nie doszło do osłabienia jego zdolności intelektualnych.
Jego napromieniowana czesc twarzy zdradza bardzo slabe efekty starzenia sie.
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #8 Ocena: 0

2021-04-23 17:13:31 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

I teraz wszystkie panie w goglach
Gdzie jest najbliższy akcelerator cząsteczek

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #9 Ocena: 0

2021-04-23 17:26:15 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

:-]Obrazek

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #10 Ocena: 0

2021-04-23 17:43:28 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2021-04-23 17:26:15, Blamestorm napisał(a):
:-]Obrazek

Nie jedna by głowę wsadziła, co ja pisze głowę cała by weszła ze by zmarszczek nie było

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 61 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 59 | 60 | 61 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,