Str 3 z 4 |
|
---|---|
sqlserver | Post #1 Ocena: 0 2021-04-04 12:48:59 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Mam nadzieje że nie popsuje ci świat jak wspomnę że największa Polska relikwia kościelna czyli obraz matki boskiej częstochowskiej przedstawia kobietę o ciemnej skórze i nazywany jest czarna madonną, Jezus na tym obrazie również nie jest nordyckich rysow i koloru
![]() moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
daavid | Post #2 Ocena: 0 2021-04-04 13:16:23 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2021-04-04 12:40:14, ZacznijOdSiebie_ napisał(a): Szkoda mi nerwow na was, bog was rozliczy, spekulanci internetowi. Skoro tak dobrze znasz Biblię to proszę przytocz fragment o wyglądzie Chrystusa. P.S. Może też coś o tym czy miał żonę, czy nie. ... |
ZacznijOdSiebie | Post #3 Ocena: 0 2021-04-04 13:27:46 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-03-2021 Skąd: CBR |
Widzicie jak krecicie i mataczycie ? Tak jak to robil judasz, koles wyzej dal obraz matki boskiej czestochowskiej przycirmniony do granic mozliwosci zobacz sobie na internecie i wpisz rok 2000
![]() ![]() |
sqlserver | Post #4 Ocena: 0 2021-04-04 14:05:24 (4 lata temu) |
A to ze od początku jest nazywany Czarną Madonną to tez zabiegi Photoshop czy mataczenie
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|
ZacznijOdSiebie | Post #5 Ocena: 0 2021-04-04 14:44:32 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-04-04 14:05:24, sqlserver napisał(a): A to ze od początku jest nazywany Czarną Madonną to tez zabiegi Photoshop czy mataczenie I widzisz nie idzie przemowic , znowu musze udowadniac ze mataczysz tak jak z kolorem? Jak oficjalnie jest nazwany obraz? Matki bozej czestochowskiej to oficjalna nazwa nie byl 600 lat temu nazwany black madonna ktos sobie pozniej dodal taka nazwe ( dla swoicu potrzeb) zrob wlasciwy resorach a pozniej sie wypowiadaj mozesz biadolic na temat koronawirusa. Po za tym przez poprawnosc polityczna np na angielskiej wikipedii obraz jest nazwany tylko jako black madonna a juz na polskiej jest inaczej, wszedzie za granica proboja wszystko oczernic i sprawic by nie bylo polskie, biale lub tradycyjne a takie angielskie polaczki ze wsi w polsce przyklaskuja , tzw falszywi prorocy, babcia by byla z ciebie dumna. [ Ostatnio edytowany przez: ZacznijOdSiebie_ 04-04-2021 14:49 ] |
|
|
Blamestorm | Post #6 Ocena: 0 2021-04-04 15:05:18 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
![]() Przeciez chrzescijanstwo nie pochodzi z Polski ani nawet Europy, za kolebke przyjmuje sie wyzyne Judzka. ( ziemia miedzy Izraelem a Palestyna) Przyznaj sie, trollujesz nie? Serio, nie myslisz ze Jezus, Maria byli biali I mieszkali Polsce? If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
We’re trying a new technique.
We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works.
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|
PannaZMokraGlow | Post #7 Ocena: 0 2021-04-04 15:15:21 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-04-04 14:44:32, ZacznijOdSiebie_ napisał(a): Cytat: 2021-04-04 14:05:24, sqlserver napisał(a): A to ze od początku jest nazywany Czarną Madonną to tez zabiegi Photoshop czy mataczenie Po za tym przez poprawnosc polityczna np na angielskiej wikipedii obraz jest nazwany tylko jako black madonna a juz na polskiej jest inaczej Nie wiem jak jest na polskiej Wikipedii ale za moich mlodych czasow spiewalo sie w kosciele: "Madonno, Czarna Madonno, jak pragne Twym dzieckiem byc. O pozwol, czarna Madonno, w ramionach Twoich sie skryc." Moze dlatego ze w owych czasach nie uczylismy sie jeszcze z Wikipedii. |
ZacznijOdSiebie | Post #8 Ocena: 0 2021-04-04 15:26:39 (4 lata temu) |
..
|
sqlserver | Post #9 Ocena: 0 2021-04-04 15:28:47 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-04-04 14:44:32, ZacznijOdSiebie_ napisał(a): Cytat: 2021-04-04 14:05:24, sqlserver napisał(a): A to ze od początku jest nazywany Czarną Madonną to tez zabiegi Photoshop czy mataczenie I widzisz nie idzie przemowic , znowu musze udowadniac ze mataczysz tak jak z kolorem? Jak oficjalnie jest nazwany obraz? Matki bozej czestochowskiej to oficjalna nazwa nie byl 600 lat temu nazwany black madonna ktos sobie pozniej dodal taka nazwe ( dla swoicu potrzeb) zrob wlasciwy resorach a pozniej sie wypowiadaj mozesz biadolic na temat koronawirusa. Po za tym przez poprawnosc polityczna np na angielskiej wikipedii obraz jest nazwany tylko jako black madonna a juz na polskiej jest inaczej, wszedzie za granica proboja wszystko oczernic i sprawic by nie bylo polskie, biale lub tradycyjne a takie angielskie polaczki ze wsi w polsce przyklaskuja , tzw falszywi prorocy, babcia by byla z ciebie dumna. [ Ostatnio edytowany przez: <i>ZacznijOdSiebie_</i> 04-04-2021 14:49 ] Z jednych babcia a z innych ich nauczyciel języka polskiego za pisanie o Bogu i Polsce z małej litery moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
|
ZacznijOdSiebie | Post #10 Ocena: 0 2021-04-04 15:35:27 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-04-04 15:15:21, PannaZMokraGlowa napisał(a): Cytat: 2021-04-04 14:44:32, ZacznijOdSiebie_ napisał(a): Cytat: 2021-04-04 14:05:24, sqlserver napisał(a): A to ze od początku jest nazywany Czarną Madonną to tez zabiegi Photoshop czy mataczenie Po za tym przez poprawnosc polityczna np na angielskiej wikipedii obraz jest nazwany tylko jako black madonna a juz na polskiej jest inaczej Nie wiem jak jest na polskiej Wikipedii ale za moich mlodych czasow spiewalo sie w kosciele: "Madonno, Czarna Madonno, jak pragne Twym dzieckiem byc. O pozwol, czarna Madonno, w ramionach Twoich sie skryc." Moze dlatego ze w owych czasach nie uczylismy sie jeszcze z Wikipedii. „ Nazywanie Cudownego Obrazu Matki Bożej Jasnogórskiej "Czarną Madonną" jest wielkim nieporozumieniem. Spopularyzowała tę nazwę autorka piosenki pod tym tytułem Alicja Gołaszewska (jasnogórska organistka-lewaczka). Jest to ikonograficzny fałsz, bo w tym Obrazie nie ma ani jednej czarnej kreski, ten kolor wcale nie występuje! Karnacja twarzy i rąk to kolor brązu (miodu, bursztynu, lub wg ks. prof. J. Pasierba - skórki wiejskiego bochenka chleba). Szaty są koloru ciemno granatowego (Matki Bożej) i karminowego (Dzieciątka). Z drugiej strony - biorąc pod uwagę nasze uczucia - nie powinno się używać tej nazwy, ponieważ jest to pogardliwy "epitet" naszych wrogich sąsiadów. Carscy urzędnicy nazwali Matkę Bożą Jasnogórską "CZARNĄ REWOLUCJONISTKĄ", która "podburza" Polaków do pielęgnowania idei niepodległościowych. Natomiast hitlerowscy naziści nazwali Ją "SCHWARZE MADONNA", przypominająca Mongołkę, i nakazali usuwać z kościołów Jasnogórski Obraz! Słowa fałszywe "Madonno, Czarna Madonno" można zamienić na właściwe (na co autorka wyraziła zgodę, przekonana o swoim błędzie), np. "O Matko, najdroższa Matko, jak dobrze Twym dzieckiem być..." (wprowadziłem to w mojej grupie IV Warszawskiej Pielgrzymki Pieszej na Jasną Górę). USILNIE WIĘC PROSZĘ, NIE PRZEZYWAJMY NASZEJ MATKI I KRÓLOWEJ”. |