MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Uszkodzenie auta - nieznany sprawca

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZlotaPerla1

Post #1 Ocena: 0

2020-10-30 08:58:07 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

W Polsce to by to na kolanie wyklepali ;-) nie takie skrapy klepią, ćwiartki, połówki wymieniają, :-] - przepraszam, nie do śmiechu ci na pewno.

Ja miałam też zaparkowane na na drive - babka zapomniała ręcznego zaciągnąć i jej auto stoczyło na moje - zderzak do wymiany a klapa do naprawy - ale wszystko poszło z jej ubezpieczenia, jeszcze zastępczy dostałam, moje zniżki nie ruszone.

A był już rzeczoznawca z ubezp.? Bo jak taka szkoda, to będzie pewnie write off - wszystko rozliczą, wyliczą, odejmą excess i wypłacą + strata NCD - chociaż to chore, bo auto zaparkowane.

Aaa... doczytałam, że to już 6 tygodni - musiał być rzeczoznawca - co wam oferują?

[ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla1 30-10-2020 08:59 ]

Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Edzia1

Post #2 Ocena: 0

2020-10-30 09:12:57 (5 lat temu)

Edzia1

Kobieta

Z nami od: 07-01-2008

Tak już w poniedziałek tych sąsiadów co mieszkają obok mnie maja co niektórzy kamery prosiliśmy o pomoc. Przez cała ulice rozniosłam informacje o pomoc do skrzynek pocztowych. Niektórzy odpisali ze ich kamery sięgają tylko na ich posesje. Czekamy nadal może ktoś pomoże? Robimy co się da.

Do góry stronyOffline

Edzia1

Post #3 Ocena: 0

2020-10-30 09:19:11 (5 lat temu)

Edzia1

Kobieta

Cytat:

2020-10-30 08:58:07, ZlotaPerla1 napisał(a):
W Polsce to by to na kolanie wyklepali ;-) nie takie skrapy klepią, ćwiartki, połówki wymieniają, :-] - przepraszam, nie do śmiechu ci na pewno.

Ja miałam też zaparkowane na na drive - babka zapomniała ręcznego zaciągnąć i jej auto stoczyło na moje - zderzak do wymiany a klapa do naprawy - ale wszystko poszło z jej ubezpieczenia, jeszcze zastępczy dostałam, moje zniżki nie ruszone.

A był już rzeczoznawca z ubezp.? Bo jak taka szkoda, to będzie pewnie write off - wszystko rozliczą, wyliczą, odejmą excess i wypłacą + strata NCD - chociaż to chore, bo auto zaparkowane.

Aaa... doczytałam, że to już 6 tygodni - musiał być rzeczoznawca - co wam oferują?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ZlotaPerla1</i> 30-10-2020 08:59 ]

To stało się w niedziele 25 października rzeczoznawca ma dopiero przyjść ale nie dali terminu. A wracając do klepania na kolanie to czy ktoś by woził swoje małe dzieci tym bo ja mam 3 i nie narażę je na to wiec myślcie co piszecie !!

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #4 Ocena: 0

2020-10-30 09:35:50 (5 lat temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Cytat:

Cytat:

2020-10-30 08:41:14, Edzia1 napisał(a):
Słuchajcie auto ma dwie pary dzwi wygniecione ruszona belka,wyciek ropy jaki mały koszt naprawy !!!!!

2020-10-30 09:19:11, Edzia1 napisał(a):
..A wracając do klepania na kolanie to czy ktoś by woził swoje małe dzieci tym bo ja mam 3 i nie narażę je na to wiec myślcie co piszecie !!

Nie wiemy co to za auto, więc ocena czy warto naprawiać to takie wróżenie z fusów.
Piszesz że belka ruszona, co masz na myśli? Próg? struktura podłogi? Wyciek ropy - uszkodzone przewody? czy bak?

To wszystko są spore koszty.:-(
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Edzia1

Post #5 Ocena: 0

2020-10-30 09:39:38 (5 lat temu)

Edzia1

Kobieta

Cytat:

2020-10-30 09:35:50, tesstickle napisał(a):
Cytat:

Cytat:

2020-10-30 08:41:14, Edzia1 napisał(a):
Słuchajcie auto ma dwie pary dzwi wygniecione ruszona belka,wyciek ropy jaki mały koszt naprawy !!!!!

..A wracając do klepania na kolanie to czy ktoś by woził swoje małe dzieci tym bo ja mam 3 i nie narażę je na to wiec myślcie co piszecie !!

Nie wiemy co to za auto, więc ocena czy warto naprawiać to takie wróżenie z fusów.
Piszesz że belka ruszona, co masz na myśli? Próg? struktura podłogi? Wyciek ropy - uszkodzone przewody? czy bak?

To wszystko są spore koszty.:-(
Auto to Peugeot 508 2012

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #6 Ocena: 0

2020-10-30 09:46:40 (5 lat temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

Cytat:

2020-10-30 08:58:07, ZlotaPerla1 napisał(a):

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ZlotaPerla1</i> 30-10-2020 08:59 ]

To stało się w niedziele 25 października rzeczoznawca ma dopiero przyjść ale nie dali terminu. A wracając do klepania na kolanie to czy ktoś by woził swoje małe dzieci tym bo ja mam 3 i nie narażę je na to wiec myślcie co piszecie !!

Przepraszam, ale nie musisz na mnie tu krzyczeć i od głupków wymyślać.
W Polsce takie naprawy po niemieckich skorup to norma, a auto po naprawie igła jak nowe, sama wożę takim "dzieci" :-8 i to już 13 lat :-8 MOT bez żadnych problemów przechodzi.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #7 Ocena: 0

2020-10-30 14:00:46 (5 lat temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

może jak naprawisz z szwagra w stodole, malowanie jednego elementu to około £1K, takie są ceny tutaj. jestem prawie pewien ze ten samochód będzie złomowany
nie sadze żeby utrata składek pokryła taka naprawę
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #8 Ocena: 0

2020-10-30 14:05:45 (5 lat temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2020-10-30 09:12:57, Edzia1 napisał(a):
Tak już w poniedziałek tych sąsiadów co mieszkają obok mnie maja co niektórzy kamery prosiliśmy o pomoc. Przez cała ulice rozniosłam informacje o pomoc do skrzynek pocztowych. Niektórzy odpisali ze ich kamery sięgają tylko na ich posesje. Czekamy nadal może ktoś pomoże? Robimy co się da.

może nie pytaj o nagranie tylko o numer rejestracyjny
bo nawet jak ktoś zarejestrował samochód to się nie przyzna z obawy ze nielegalnie rejestruje
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,