Str 92 z 125 |
|
---|---|
Kanonier39 | Post #1 Ocena: 0 2022-10-14 12:22:53 (3 lata temu) |
Z nami od: 11-08-2021 Skąd: Liverpool |
Matt Smith - Prince Deamon Targaryen, najlepsza postać i charakter...
@ cris to dla Ciebie... "Prince Daemon Targaryen, Prince of the City" |
cris82 | Post #2 Ocena: 0 2022-10-14 13:12:47 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Matt Smith- z takich ciekawostek to ktos trafnie zauwazyl na filmwebie ze gosc ma glos podobny do czarka pazury : ) hehe cos w tym faktycznie jest ogladajac the crown mialem podobna mysl
[ Ostatnio edytowany przez: cris82 14-10-2022 13:13 ] |
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2022-10-14 21:47:23 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
No, jednak ostatni odcinek Rings of Power im dobrze wyszedl. Czyli jednak Gandalf (follow your nose) no i wtedy juz bylo wiadomo kim jest Sauron. I w sumie ciekawie im wyszlo "love" story na linii Galadriel- Sauron. Sam Tolkien by tego lepiej nie wymysl: D
Najfajniejniejsze jak zwykle hobbity (czy tam ich przodkowie) a najbardziej nieudanym tworem okazali sie ci trzej kaplani. Dobra, teraz czesc trzecia This Englad na Now TV. Chyba pora sie trzeci raz zaszczepic ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
tesstickle | Post #4 Ocena: 0 2022-10-15 14:13:38 (3 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
NIE fliks
Dżentelmeni 2019 ‧ Kryminał/Akcja ‧ 1g 53m ![]() ![]() ![]() Ciekawa konwencja. - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2022-10-15 20:00:23 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
This England jest ciekawe. Niby taka niegrozna parodia gabinetu Johnsona, ale w sumie pokazuje diaboliczne realia reakcji na pandemie i wprowadzenia lockdownow. Przy czym na glownego winowajce wyglada jego szara ekscelencja nadworny manipulator nr 1, paranoicznie wierzacy analitykom - Dom Cummings. Wyglada na to, ze on stoi za tym slepym posluszenstwem wobec srodowisk naukowych, w ktorych rece oddano rzady. Zeby w razie czego bylo na kogo zwalic wine; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
|
|
Turefu | Post #6 Ocena: 0 2022-10-15 20:27:39 (3 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Dom Cummings faktycznie pokazany jest w okropnym swietle. Po co wybral sie na ta wycieczka do Durham?
Trudno powiedziec czy Johnson byl taki zly w tym, jak ogarnal lockdown. Nikt tego wczesniej nie robil i nie wiadomo , kto by sobie poradzil najlepiej, co robic. Obejrzalam " Becoming Elizabeth" na Prime Amazon. Troche naciagania faktow historycznych, jak to bywa, ale piekne stroje, bardzo realistyczne. Nie podobalo mi sie zupelnie, jak przedstawiono relacje Elzbiety i Tomasza Seymoura, jakby byli kochankami. Tymczasem wiadomo, ze nawet na owczesne standardy, jego zachowanie uznano za bardzo niestosowne i trzynastoletnia Elzbieta byla bardzo skrepowana. |
tesstickle | Post #7 Ocena: 0 2022-10-15 20:32:10 (3 lata temu) |
Wnoszę o zmianę tytułu tematu.
Wygląda na to że tu tylko fani fliksa którym oczy papką zaszły. ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
|
EFKAKONEFKA33 | Post #8 Ocena: 0 2022-10-16 10:32:10 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
![]() The Watcher to amerykański miniserial. Thriller stworzony przez Ryana Murphy'ego i Iana Brennana dla Netflix. Opowiada prawdziwą historię małżeństwa, które po przeprowadzce do swojego wymarzonego domu w Westfield w stanie New Jersey jest nękane listami podpisanymi przez prześladowcę o imieniu The Watcher Z nie netflixowych obejrzałam film ![]() Scenariusz filmu oparty jest na autentycznych wydarzeniach i opowiada o życiu Chrisa Gardnera (Will Smith). Łańcuch zdarzeń pozostawia głównego bohatera bez pracy oraz domu w wieku 30 lat, odnajduje się wraz ze swym synkiem Chrisem Juniorem (Jaden Smith), żyjąc w łazience na stacji kolejowej w San Francisco. Wbrew swojemu beznadziejnemu położeniu, Gardner ze wszystkich sił stara się zostać maklerem. W końcu zostaje szkoleniowcem brokerów, a jego ranga wzrasta w takich firmach jak Dean Witter i Bear Stearns aż do jego obecnej pozycji - milioner będący wspólnikiem i właścicielem firmy w Chicago, zajmującej się pośrednictwem giełdowym - Gardner Rich & Co (info z filmweb) Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
tesstickle | Post #9 Ocena: 0 2022-10-16 13:52:39 (3 lata temu) |
Fabuła ograna dość mocno, film z cyklu zabili go i uciekł (i to kilka razy)
Wkład finansowy mocno mieszany produkcja USA / Francja / Wielka Brytania / Belgia / Luksemburg / Chiny / Niemcy Ale film zrobiony z lekką finezją typową dla Francuskiego kina oraz humorem rodem z Wysp Brytyjskich. Kilka całkiem niezłych scen walk wręcz i całość nam robi lekkie kino na niedzielne popołudnie. Dzień Bastylii Bastille Day 2016 1 godz. 32 min. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 16-10-2022 13:56 ] - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
|
tesstickle | Post #10 Ocena: 0 2022-10-16 17:30:01 (3 lata temu) |
Poświęciłem się dla was (doceńcie
![]() Początek filmu już nie napawał optymizmem a dalej już tylko było gorzej. Ja rozumiem że emeryturka cienka i jakoś trzeba sobie dorabiać ![]() Ale ile musiał dostać Jean Reno żeby dać się wkręcić w takie badziewie? ![]() A o czym mowa? A o tych wypocinach filmowych klasy D Nie dajcie się namówić na oglądanie nawet w pijanym widzie ![]() Ja się przemęczyłem (na raz nie dało rady) żeby wiedzieć o czym mowa. - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
|