Psychol jest psycholem i ciezko sie to oglada.
Str 90 z 125 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2022-10-09 10:11:41 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
To dopiero skonczyl, a byl czas przedtem zeby temu zapobiec. Sex kluby istnieja/ istnialy tez dla hetero. Tam jest pokazany obraz spoleczenstwa i uprzedzen tamtych czasow w Ameryce. Tak przy okazji, to byly czasy hipisow i Hollywood, wiec raczej rozwiazle tak czy inaczej.
Psychol jest psycholem i ciezko sie to oglada. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2022-10-10 19:44:20 (3 lata temu) |
Ok, nie podoba mi sie ostatni odcinek Rodu Smoka. Krol faktycznie wyglada jak Gollum, a w sumie to i gorzej- jak krol umarlych z Wladcy pierscieni. I czy on na lozu smierci mysli, ze rozmawia z Rayenyra?
W Dehmerze tez mnei zawiodl sedzia (jak zwykle!) tzn jego decyzja co zrobic z mozgiem. Co za marnotrastwo: / Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
Kanonier39 | Post #3 Ocena: 0 2022-10-11 13:51:10 (3 lata temu) |
Z nami od: 11-08-2021 Skąd: Liverpool |
Epizod 8 House of the Dragon dla mnie wyjątkowy i specjalny. Po prostu wgniatający w krzesło. Viserys pokazał nie tylko króla, do końca wykonującego swoje Duty wobec Korony. Pokazał też walkę człowieka z własną słabością i ogromnym cierpieniem z powodu wyniszczającego trądu.
Wspierał swoją ukochaną córkę do samego końca. Walczył o jedność rodu Targaryenów i otrzymał namiastkę/ widmo szczęśliwej, zgodnej familii. Zanim odnalazł spokój. Pokazany tragizm Viserysa, który - pomimo władania Żelaznym Tronem - chce być władcą szlachetnym, królem z zasadami. Kontynuacją szczęśliwego Westeros z czasów dziadka, Jaeherysa. Niestety, nie może swojej woli zrealizować. Trąd, jak niezabliźniona rana po stracie Aemmy Arryn (matki Rhaenyry) pożera ciało władcy, a ogromny ból rozkładającego się ciała zabiera mu ostatnie lata panowania. Otaczający króla członkowie rodziny już czują władzę i koniec monarchy przykutego do łóżka. Sceny, gdy Viserys po raz ostatni wchodzi do sali tronowej, gdy walczy z własną słabością, z własną okropnie zdeformowaną istotą, to nieprawdopodobny pokaz charakteru. W tym momencie Viserys stał się tytanem. Pokonującym własne, trędowate ciało, które w nim samym budziło odrazę. Kolosalna siła woli w ostatnich dniach życia - nie dla siebie. Dla córki, dla królestwa. Przecież śmierci się nie bał. To widać w ostatnich chwilach Viserysa. Śmierć to wybawienie od bólu, od nikczemnej doczesnej powłoki. Dlatego uśmiechał się do nadchodzącej Śmierci, jak do swojej Aemmy... którą tak fatalnie "skazał" podczas połogu w pierwszym epizodzie serii. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier39 11-10-2022 14:58 ] |
SweetLiar | Post #4 Ocena: 0 2022-10-11 17:01:43 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Może dzisiaj obejrzę tą Wielką Wodę chyba że Netflix będzie miał coś lepszego do zaproponowania.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
cris82 | Post #5 Ocena: 0 2022-10-11 17:08:03 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Osratnio kupiłem pralkę z Amazona było do wyboru 5f przesyłka lub darmowa i miesiąc video prime za free to wybrałem to drugie : P
Do 19pazdziernika mam subskrypcję i oglądam filmy z Liam neesonem bo mają spory wybór z nim a na Netflix jak na lekarstwo Dla was też by się coś znalazło jest tam jakiś "władco- pierścieniowy" serial mocno reklamowany ale na Filmweb nie ma wysokiej oceny nie wiem czy warto |
|
|
EFKAKONEFKA33 | Post #6 Ocena: 0 2022-10-11 17:56:56 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2022-10-11 17:01:43, SweetLiar napisał(a): Może dzisiaj obejrzę tą Wielką Wodę chyba że Netflix będzie miał coś lepszego do zaproponowania. Skończyłam oglądać wczoraj. Mnie osobiście się podobał. Ja na razie nie widzę nic ciekawego na Netflix, dlatego będę kontynuować czytanie książki wieczorem. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2022-10-11 20:52:48 (3 lata temu) |
Ja jestem na tym odcinku High Waters gdzie zgubili krokodla
![]() Kanonier. No tak, to krol romantyczna (tragiczna) postac zdominowal ten odcinek, a w sumie i poprzednie. Bo tak jak jego sklocona rodzina, tak audience (my) czeka(my) na jego smierc.,, Zeby sie przekonac co bedzie dalej. No wlasnie, jaka jest reszta postaci? Wpasowana nastrojem do tej mrocznej, smutnej, przygnebiajacej scenerii. Oni sie stali jacys tacy...nijacy. Nie ma w nich dawnej swietnosci, na ktora czekalismy. Sily. Ekstrawagancji. Nawet Daemon wyglada jakby byl chory, Rani jakby nigdy sie z tej depresji nie wyleczyla. Wszystko ja nagle przerasta. Dzieciarnia albo rozwydrzona, albo marudzaca wciaz to samo. Jak do znudzenia mantra przewija sie temat czy sa to "bekarty" czy nie. Po poprzednich zajsciach, przy odrobinie instynku samozachowawczego wiadomo zeby sie z tym testem nie wyswietlac, no ale nie. Zawsze sie znajdzie idiota, kto nastepce tronu bedzie od whores wyzywal a jej dzieci od bekartow. Bo tak trudno zrozumiec, ze po czyms takim jego glowa poleci. Ciekawie to podsumowal moj manager jak dzis dyskutowalismyy nad ostatnimi odcinkami pierscini i smokow. Otoz, wg niego ten mrok i aura benadziei jest celowa i pasuje do historii upadku rodu smoka. Jego zmierzchu. No jak tak na to spojrzec to faktycznie ma to sens. Gdyby Rani miala w sobie polowe ognia Denerys, to Alicent juz dawno by skonczyla w plomieniach, czy to smoczego ognia, czy trucizny. A nie tam bezkarnie sobie knuc jakis swoje intrygi z ojcem: / [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 11-10-2022 20:55 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
CuriousCatAlive | Post #8 Ocena: 0 2022-10-11 21:38:32 (3 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2022-10-05 15:34:42, cris82 napisał(a): Jak już mylisz że niczym cię nie zaskocza ta zawsze powstanie jakiś braking bad Ozark a teraz dahmer ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 05-10-2022 15:36 ] Na Dahmera sie nie skusilam ale lubie dobrze zrobione kryminaly jak The Fall (Upadek). Ktos ogladal? "Curiosity killed the cat", they say.
|
cris82 | Post #9 Ocena: 0 2022-10-12 07:43:49 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Siostra mi go polecała mowila że dobry ale jakoś się nie wkręciłem po pierwszym odcinku
może kiedyś wroce do niego |
Kanonier39 | Post #10 Ocena: 0 2022-10-12 12:38:24 (3 lata temu) |
Z nami od: 11-08-2021 Skąd: Liverpool |
Rings of Pała czyli "Rings of Power" firmowane przez Amazon, jako serialowa historia wszech czasów jest po prostu głupi. Dla osób, które nie znają twórczości Tolkiena z inteligencją na poziomie pantofelków, to może być do obejrzenia przy niedzielnym obiedzie.
Przykład, że pieniądze to nie wszystko. Ogromny budżet i finanse Mr Bezosa nie zastąpiły świta Tolkiena, jaki zaprezentował wcześniej Peter Jackson. Chociaż była to produkcja sprzed dwóch dekad. Co do filmów na Netfilxie, to jedynie dla mnie marnowanie czasu. Filmów nie robi się, jak hamburgerów w MacDonlads. Tymczasem Netflix to taki filmowy Mac. Filmy dla filmów, których fabuły nie pamięta się po kilku dniach. |