kiedy Wiedzmin trojka wchodzi?
[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 02-09-2022 20:58 ]
Str 80 z 126 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2022-09-02 20:58:21 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Rings of power, pierwsze wrazenia- taki troche na sile. Zbyt wiele Silmarillionu tam chyba nie ma. Koncowka odcinka pierwszego ciekawa, wiec moze wreszcie zacznie sie cos ciekawego. Cala reszta taka jakas kopia trylogii. Bardzo anglosaskie tam wszystko. Elfy nie maja charakteru elfow, ale tak samo ich popsuli w Hobbicie. No nic, zobaczymy co bedzie dalej.
kiedy Wiedzmin trojka wchodzi? [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 02-09-2022 20:58 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Kanonier39 | Post #2 Ocena: 0 2022-09-03 12:28:26 (3 lata temu) |
Z nami od: 11-08-2021 Skąd: Liverpool |
Amazon nie kupił praw do Silmarillion, a więc wodze fantazji scenarzystów i retrospekcje (wspomnienia, nawiązania) do Drugiej Ery z "Władcy Pierścieni".
Amazon rzucił kasą, ale nie wygląda, że to będzie hit. Pierwszy odcinek trochę męczący. Dla mnie za dużo dialogów bez żadnego znaczenia dla fabuły. Rozterki Galadriel ... Przyznam, że przesuwałem do przodu, bo w części scen wiało nudą. |
Kanonier39 | Post #3 Ocena: 0 2022-09-03 12:41:57 (3 lata temu) |
Z nami od: 11-08-2021 Skąd: Liverpool |
PS.
W tym zalewie śmieciowych filmów i seriali w Netflixie, Amazonie, Disney +, to perełki, jak "Wiedźmin" czy "Gra o Tron" z "House of Dragon" są kołem napędowym poszczególnych serwisów. Potencjał, jaki miały skandynawskie sagi i wspaniały, ogólnie serial "Vikings", łatwo może być całkowicie zrujnowany przez nieprofesjonalizm i zwyczajną głupotę. Miałem oczekiwania niegdyś do "Valhalli", a więc sag nordyckich po Ragnarze, po Ivarze Bez Kości. Zaprzestałem oglądania po występie czarnoskórej jarl. Wyjaśniam, to nie są rasistowskie uprzedzenia. To są moje uprzedzenia przed głupotą. Jakby w "Tańczącym z Wilkami" w plemiennej radzie starszych Dakotów pojawili się blondyni rasy aryjskiej... wprost z kronik "Deutsche Welle" wiadomego czasu. Uważam takie prezentacje za szkodliwe, bo zakłamujące historię. Co jeszcze może być akceptowalne w fantasy czy sf, to w historii choćby luźno nawiązującej do faktów sprzed wieków, obraża mnie, jako widza z przeciętnym IQ. Na razie trawię drugi odcinek "Pierścieni Władzy"... [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier39 03-09-2022 12:51 ] |
tesstickle | Post #4 Ocena: 0 2022-09-03 15:07:59 (3 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Every year, Polish Short Comedy
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
cris82 | Post #5 Ocena: 0 2022-09-03 21:55:24 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
I co ściągnąłem te apke now na tv a tu pokazuje że mam bulic 10funciakow żeby obejrzeć ten serial
Dajcie znać jak już będzie na CDA : P |
|
|
Antyszczepan | Post #6 Ocena: 0 2022-09-03 22:04:29 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 18-07-2022 Skąd: Essex |
Polecam na netflixie The Shack z 2017 r
|
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2022-09-03 22:31:03 (3 lata temu) |
Cytat: Na razie trawię drugi odcinek "Pierścieni Władzy"...
Drugi odcinek jest lepszy od pierwszego. Bajkowe klimaty, wiec nie mozna porownywac z Vikingami/ Wiedzminem czy GOT, bo Tolkien tak hobbit jak trylogia maja w sumie taki bajkowy charakter ( a nie krew sie leje i qrwy w burdelach). To znaczy, nadal Galdariel jest bardzoej ludzka niz elfia, ale tu jakis czlowiek sie kolo niej pojawil, tak wiec ciekawe czy cos z tego wyniknie, czy wroci grzecznie do Celeborna, jak jej pisane. Podobaja mi sie najbardziej poki co te lesne ludki, to hobbici czy ich przodkowie? A ten z ta kometa co przybyl, jesli to Ure to chyba byl jeden z bogow w Silmarilionie, nie pamietam, moze nawet spadl z nieba. Cos mi swita, ale piate przez dziesiate. Tak gada z tymi swietlikami, jak Gandalf z motylkiem (wtedy na tej wierzy u Sarumana). @cris, tak, now tv kosztuje. Ale w oczekiwaniu na kolejne odcinki Rodu Smoka mozna obejrzec Penny Dreadful na Sky Atlantic, wiec sie oplaca. Potem mozna zrezygnowac; ) [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 03-09-2022 22:34 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
Antyszczepan | Post #8 Ocena: 0 2022-09-03 22:37:04 (3 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 18-07-2022 Skąd: Essex |
Zaden szanujacy sie fan wladcy pierscieni nie obejrzy tego g””””
[ Ostatnio edytowany przez: Antyszczepan 03-09-2022 23:10 ] |
cris82 | Post #9 Ocena: 0 2022-09-03 22:46:55 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Obejrzałoby się ale obejde smakiem tu 10 tam 10 za dużo tych eplayerow się narobiło...
: P Widzę że ten wątek ma duży minus zaczynamy w nim rekomendować filmy których nie ma na netflixie... a tylko to opłacam Sam czasami polecałem coś z CDA tutaj ale wiadomo że jest to za free |
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2022-09-04 20:48:37 (3 lata temu) |
Cris jak sie skonczy sezon to skasuje abonament.
Kiedy bedzie trzeci odcinek House of Dragon? No jest niedziela, a nie ma jeszcze? Na grupach czytywaczy fantastyki spekuluja ze ten od komety to moze Gandalf byc wlasnie. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|