Str 76 z 127 |
|
---|---|
Maat17 | Post #1 Ocena: 0 2022-06-27 17:47:00 (3 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Zujesz… dobrze.
|
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2022-06-27 19:18:09 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Dzieki Kanonier, znaczy ze znow musze wykupic Now TV:D
Tymczasem przezuwam Vampire Diaries. Taki serial o nastoletnich wampirach cos miedzy Buffy a Zmierzchem, pre quel dla The Originals, gdzie wieszosc wampirow jest vegetarianami, poza tym wiedzmy, wilkolaki i co tam jeszcze. W sumei urne, a jednak wciaga. Chwila tetniaca emocja, te sprawy: D Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Turefu | Post #3 Ocena: 0 2022-07-20 22:20:00 (3 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
"Palac wicekrola" z Hugh Bonneville i Gillian Andreson w rolach glownych. Calkiem niezly. Spodziewalam sie, ze zli Brytyjczycy beda tam obwiniani jako wylacznie winni masakr podczas podzielania Indii na Indie i Pakistan, ale tak nie jest. Film zwraca uwage, ze konflikt istnial od pokolen. Szkoda, ze to wszystko polane melodramatyczna papka. Wolalabym, zeby bardziej sie skoncentrowano na watku politycznym niz romantycznym.
|
galadriel | Post #4 Ocena: 0 2022-07-23 20:19:53 (3 lata temu) |
House of Gucci, lo matko jakie nudy. Lady Gaga fajnie wyglada jako Wloszka, ale jakos sie postarzala, albo to taka charakteryzacja do filmu.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
Turefu | Post #5 Ocena: 0 2022-07-23 21:03:05 (3 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Cytat: 2022-07-23 20:19:53, galadriel napisał(a): House of Gucci, lo matko jakie nudy. Lady Gaga fajnie wyglada jako Wloszka, ale jakos sie postarzala, albo to taka charakteryzacja do filmu. Potwierdzam. Probowalam, nie zdzierzylam. |
|
|
SweetLiar | Post #6 Ocena: 0 2022-07-24 00:51:35 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Layla M. podobał mi się film, taka holenderska Shamima Begum trochę. Tylko inne zakończenie całej historii.
Pamiętnik Rybaka początkowo wydawał mi się nudny, ale to tylko pierwsze wrażenie, film warty obejrzenia, podobno oparty na prawdziwych wydarzeniach, ale takich jak ta historii są prawdopodobnie całe tysiące. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2022-07-24 07:17:40 (3 lata temu) |
A jak sie skonczyla historia prawdziwej Shaminy?
Mnie sie z jej historia skojarzyl film Kalifat, choc to o nastolatkach ze Szwecji. A ten drugi film jaki tytul po angielsku? Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
SweetLiar | Post #8 Ocena: 0 2022-07-24 10:05:07 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Shamina przebywa w jakimś ośrodku dla uchodźców gdzieś na Bliskim Wschodzie.
Angielski tytuł to The Fisherman's Diary, ale ja nawet nie próbowałam oglądać w oryginale bo to jakaś chyba kameruńska wersja angielskiego. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
rafald | Post #9 Ocena: 0 2022-07-24 11:40:38 (3 lata temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Ostatnio zmęczyliśmy Outlaw King - taki Braveheart dla ubogich. Ogólnie nawet nienajgorzej zagrany tylko ta netflixowa charakteryzacja...
|
cris82 | Post #10 Ocena: 0 2022-07-24 11:55:18 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
wczoraj zaczalem ogladac tego calego grey man-a nawet spoko akcyjniak ale wypowiadam sie tylko do polowy bo pozniej mi sie usnelo dzisiaj moze uda mi sie skonczyc
za to bylem ostatnio w kinie na czarnym telefonie spoko filmik nawet zostawilem go na koniec bo myslalem ze ze bedzie bieda a przy jurassic park okazal sie perelka mialem nie isc na mavericka ale zostal mi jeszcze jeden bilet a oprocz bajek nie zostalo to pewnie obejrze w tygodniu same problemy z tymi darmowymi biletami z lloydsa musze je wychodzic bo jestem zlotowa ale nie zawsze mi sie chce : P chociaz lubie ten moment po wyjsciu z kina zazwyczaj godz 23 cieply letni wieczor az mi sie slabo robi na mysl ze niedlugo sie to wszystko skonczy i trzeba bedzie wyciagnac kurtke z szafy... ; (( |