kurde kuknalem sobie szybciorem na komentarzy z filmweb ta sa miazdzace... mam nadzieje ze serial nie jest taki slaby i to sa w wiekszos i opinie zagorzalych fanow ksiazki 😯
[ Ostatnio edytowany przez: cris82 17-12-2021 21:25 ]
Str 65 z 127 |
|
---|---|
cris82 | Post #1 Ocena: 0 2021-12-17 20:39:45 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
haha dobre dobre : )
kurde kuknalem sobie szybciorem na komentarzy z filmweb ta sa miazdzace... mam nadzieje ze serial nie jest taki slaby i to sa w wiekszos i opinie zagorzalych fanow ksiazki 😯 [ Ostatnio edytowany przez: cris82 17-12-2021 21:25 ] |
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2021-12-19 19:45:09 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Podoba mi sie jak wymawiaja Jaskier (nie Dzaskier) i inne "slowiansko "brzmiace imiona istot i demonow. Np czernobog. Nie wiem jakos to fajnie brzmi, przynajmniej troche charateru nadaje historii. Ja bym chyba musiala przeczytac znow ksiazki, bo nie pamietam co i jak.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
cris82 | Post #3 Ocena: 0 2021-12-19 23:21:35 (4 lata temu) |
no to jestem po 2 pierwszych odcinkach
pomimo slabych recenzji serialu to pierwszy odcinek bardzo mi sie podobal drugi niestety slabszy |
galadriel | Post #4 Ocena: 0 2021-12-20 19:38:46 (4 lata temu) |
Ja jz obejrzalam cala serie plus potem o tym jak robili film i jeszcze kreskowka jest, historia Vesimira, czyli jak Geralt byl jeszcze dzieckiem.
No i mysle sobie zeby w umie obejrzec od poczatku serie 1 i potem jeszcze raz 2ke, zeby byla ciaglosc. I tak nie ma nic innego ciekawego na flixach. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
cris82 | Post #5 Ocena: 0 2021-12-20 19:55:51 (4 lata temu) |
no nie ma
jak dla mnie to mogliby zrobic caly serial o wiedzminie i jego kumplu dziku z pierwszego odcinka podrozowaliby razem patroszac potwory za duzo tam zamulaja inne postacie ta yenefer tez mnie nie porywa oprocz zderzakow to nic nie wnosi do seroalu za to w pierwszej serii fajna byla ta jej transformacja tarzana ogladala? : P na tvn7 leci cicha noc!! 🤓 |
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2021-12-21 19:50:29 (4 lata temu) |
U nie wczoraj bylo V for Vendetta a dzis chyba Interview z wampirem w ramach pamieci Ann Rice.
Na Amazon te kwiatki. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
cris82 | Post #7 Ocena: 0 2021-12-21 20:11:37 (4 lata temu) |
haha v for vendetta
gal nie przesadzaj ze az tak zle jest z filmami na netflixie : ) w ogole jakby ktos chcial to teraz graja kevin sam w domu w kinach : P |
galadriel | Post #8 Ocena: 0 2021-12-22 22:53:26 (4 lata temu) |
Magic Medicine na flixie. Dokument. Warto obejrzec.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #9 Ocena: 0 2021-12-26 19:03:59 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Historia dwójki astronomów, których odkryciem staje się kometa, która za niespełna 6 miesięcy ma uderzyć w Ziemię i zmieść życie z powierzchni naszej planety.
Przed naukowcami staje trudne zdanie, by ostrzec świat przed zbliżającym się zagrożeniem. Na ich drodze staja przeszkody, bardziej skomplikowane niż mogłoby im się wydawać. Chcąc uratować świat uderzają głową w mur przykrej rzeczywistości. Przerażająco smutny portret ludzi. Czarna wizja przyszłości i tego kim się stajemy jako gatunek ludzki. W zasadzie przyszłość, która już się wydarza i jest namacalnie prawdziwa i smutna. Społeczeństwo zafascynowane mediami i ślepo w nie wpatrzone. Debilizm tych, którzy niby kierują się zasadą "myślę, więc jestem". I refleksja taka dopada co ja robię tu, co ty tutaj robisz? Kuba Sienkiewicz. Dziwnie jakoś pasuje po obejrzeniu tego filmu wiersz: Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę gdzie szewc chodzi w butach gdzie jak cię widzą to dzień dobry szukam świata w którym człowiek człowiekowi człowiekiem Jarosław Borszewicz Obsada filmu Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett świetnie sprawdza się w obsadzonych rolach ![]() [ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 26-12-2021 19:04 ] Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2021-12-26 22:01:33 (4 lata temu) |
Nooo, dobre. Polaczenie Black Mirror i Armageddon. Plus Galadriel jako wredna menda dziennikarka. Chyba sie robi modne ostatnio pietnowanie swiata soszjal mediow i innych kardaszianizmow.
|