Polecam
Opinia moderatora: Poprawiony link. Konefka
Str 60 z 127 |
|
---|---|
kalimera1959 | Post #1 Ocena: 0 2021-10-08 23:09:29 (4 lata temu) |
Z nami od: 14-10-2010 Skąd: Leeds |
Polecam Opinia moderatora: Poprawiony link. Konefka |
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2021-10-09 20:10:27 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
No taki smutny ten Maid. Jak lubisz tego typu tematke @efka, to kierunek odpowiedni dla ciebie to socjologia.
Mnie zaintrygowalo co innego. Tak z glupia frant. Jak ona ten piekarnik tak wyczyscila, ze tak lsnil? W pierszym odcinku. Potem doslam do wniosku, ze ta wredna baba po prostu nie gotowala,ta kuchnia byla ot tak na pokaz, stad i piekarnik byl jak z reklamy lsnico czysty. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2021-10-15 20:11:41 (4 lata temu) |
Adult Material na Netflixie. Kolejna seria dla osob z zacieciem socjologicznym czy psychologii spolecznej, z cala masa problemow socjologiczno ekonomicznych w tle. Calosc doprawiona PTSD, nature vs nurture, life chances, dylematami natury moralno etycznej, kwestiami niesprawiedliwosci spolecznej, roznice klasowe itd w ten desen. Calkiem dobrze przedstawione srodowisko kreatorow sektora dla doroslych: 8
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
galadriel | Post #4 Ocena: 0 2021-10-16 23:05:55 (4 lata temu) |
Luna park. Takie trochee Ratchet, taki troche Fellini, takie troche Pod sloncem Toskanii.
Milo sie oglada w sumie. Jesli ktos lubi te spagetterie, pieknoduchy zak(o)chane ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #5 Ocena: 0 2021-10-18 18:34:41 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
"Bezpaństwowcy" to mocny, poruszający aktualne tematy serial o losach czterech nieznajomych osadzonych w areszcie imigracyjnym w samym sercu australijskiej pustyni: stewardessie uciekającej przed niebezpieczną sektą, afgańskim uchodźcy i jego rodzinie szukających schronienia przed prześladowaniami, młodym ojcu pragnącym uwolnić się od pracy bez perspektyw oraz biurokracie, który ściga się z czasem, aby zapobiec wielkiemu skandalowi.
info z filmweb ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2021-10-18 19:24:26 (4 lata temu) |
Slyszalam o tym filmie.
A ja tymczasem ogladam o duchach. Requiem. Nie wiem, moze tak przed Halloween nastroj... Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
Turefu | Post #7 Ocena: 0 2021-10-18 20:27:55 (4 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Squid Game. Obejrzane. Uzelazniajace, wciagajace. Final troche mnie rozczarowal.
Maid. Troche smutny, troche wesoly. Nie wiem, czy w Ameryce jest inaczej, ale mialam swoja firemke sprzatajaca przez 10 lat i nigdy nie sprzatalam tak zasyfialego domu jak ten na poczatku. Stateless. Tworca wyraznie sympatyzuje z imigrantami i krytykuje system. Intersujace zobaczyc inna strone Australi nie tylko plaze i surfing. |
tesstickle | Post #8 Ocena: 0 2021-10-25 23:39:15 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Kod wart miliardy dolarów
![]() ![]() - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
tesstickle | Post #9 Ocena: 0 2021-10-26 09:48:05 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
The Foreigner 15 2017 ‧ Action/Thriller ‧ 1h 56m
![]() ![]() The Misfits 15 2021 ‧ Action/Thriller ‧ 1h 34m Lekki film na wieczór z piwkiem. [ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 26-10-2021 09:54 ] - Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
kalimera1959 | Post #10 Ocena: 0 2021-10-26 15:08:25 (4 lata temu) |
Z nami od: 14-10-2010 Skąd: Leeds |
lekka komedia , aktualna DAVID19, sorry, Covid Opinia moderatora: Poprawiony link. Konefka |