MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Netflix lub nie netflix

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 44 z 127 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 43 | 44 | 45 ... 125 | 126 | 127 ] - Skocz do strony

Str 44 z 127

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tesstickle

Post #1 Ocena: 0

2021-06-01 20:38:18 (4 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Pilnie strzeżona tajemnica wojskowa, niewyjaśnione morderstwa i policyjny duet, który nie cofnie się przed niczym, by zapobiec katastrofie. Wszystko to w najnowszym filmie sensacyjnym twórców hitu „Sługi boże” w reżyserii Mariusza Gawrysia.
To opis z jakiejś strony.

Genialna gra aktorska, feria barw i kolorów, szalone zwroty akcji, dowcipne i ostre jak skalpel dialogi, pościgi dobrymi samochodami, piękne dziewczyny, wspaniałe krajobrazy i dużo dużo dobrej zabawy!

Znajdziesz wszędzie tylko nie w tym filmie! :-(
Nuda, szarzyzna, sex, przeklinanie, dłużyzny, nudne i niewyraźne postacie, flaki z olejem... itd.
Jak to mówią, schnąca farba daje więcej zabawy :-)

SŁUGI WOJNY (2019

Nie daje linku bo szkoda ekranu.

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 01-06-2021 20:39 ]

- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Turefu

Post #2 Ocena: 0

2021-06-01 20:47:09 (4 lata temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Ogladam sobie "Leonarda" na Prime Amazon i "Domine" na Sky. A niedlugo sie zaczyna czarna "Anne Boleyn" na Channel 5. Co za majsterszyk marketingu :D

Do góry stronyOffline

Strona WWW

EFKAKONEFKA33

Post #3 Ocena: 0

2021-06-06 12:31:57 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

( Łakomczuch ) Sweet tooth. Pierwszy odcinek za mną. Pierwsza myśl...kurza twarz, stworzyli serial o moim Niebieskim :-) Tak go widzę w roli dzieciaka. Koniec znanego świata i w tym samym czasie narodziny hybryd. Jedna z nich skrzętnie schowana w lesie, przed złymi ludźmi przez opiekuńczego ojca. Ale jak to w życiu bywa, bliscy odchodzą, z dzieciaka trzeba wyrosnąć i wziąć sprawy w swoje ręce. Kiedy umiera ojciec zjawia się wybawca - rycerz na białym koniu. No dobra trochę przegięłam z opisem ...zjawia Blade w wersji kloszarda. Skojarzenia to przekleństwo więc możemy dziś dać głowę, jakiekolwiek podobieństwo było czysto przypadkowe. Nie wiem czemu moja ścieżka skojarzeniowa zaprowadziła mnie też do filmu Sztuczna inteligencja, gdzie dzieciak robot błąka się po świecie szukając matki. Pierwszy odcinek na plus, tym bardziej, że na koniec wisienka na torcie i kawałek mojej ulubionej grupa Of Monster and men, który idealnie wpasowuje się w klimat serialu. Już przebieram nóżkami, żeby zobaczyć więcej...I taka jeszcze refleksja...jeśli uszy mogą wyrażać emocje, to jego wyrażają wszystko

Obrazek

Obrazek
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #4 Ocena: 0

2021-06-07 09:02:18 (4 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Cytat:

2021-06-06 12:31:57, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
( Łakomczuch ) Sweet tooth. Pierwszy odcinek za mną. ..

Dzień przed tobą wystartowałem z tym serialemn, iestety zmulił mnie dokładnie w 24minucie. (właśnie sprawdziłem.)
Daj mi znać jak się rozkręci. Może się skuszę na cd.
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2021-06-07 09:12:05 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2021-06-07 09:02:18, tesstickle napisał(a):
Cytat:

2021-06-06 12:31:57, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
( Łakomczuch ) Sweet tooth. Pierwszy odcinek za mną. ..

Dzień przed tobą wystartowałem z tym serialemn, iestety zmulił mnie dokładnie w 24minucie. (właśnie sprawdziłem.)
Daj mi znać jak się rozkręci. Może się skuszę na cd.

Mnie się ten serial podoba. I to w sumie od pierwszej minuty. Jeśli Ciebie znudził, to nie sądzę, żeby było w stanie cokolwiek Cię do niego przekonać :-) Każdy lubi coś innego. Ja np nie przepadam za filmami wojennymi, gangsterskimi, westernami. Nie trawie komedii romantycznych i cięzko mi będzie przekonać się do filmu, jesli nie lezy mi tematyka. Są czasem pojedyncze perełki gatunku, które lubię ale generalnie nie ma co się zmuszac jak coś nie podchodzi :-)
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #6 Ocena: 0

2021-06-07 17:19:10 (4 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Cytat:

2021-06-07 09:12:05, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
.. i cięzko mi będzie przekonać się do filmu, jesli nie lezy mi tematyka. Są czasem pojedyncze perełki gatunku, które lubię ale generalnie nie ma co się zmuszac jak coś nie podchodzi :-)

O to to to *THUMBS UP*

A tak przy okazji.

16 lat a jak miło się ogląda, taki jakiś "jasny" ten film :-]

Generalnie, polecam. Tylko trzeba się "wpatrzeć".

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2021-06-07 21:13:50 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:
RAGNAROK
spoko serial nawet ktos juz mial okazje ogladac?

Tak, ja i nawet juz druga serie zrobili. Czekam na trzecia:)

Cytat:

2021-05-22 16:17:47, galadriel napisał(a):
Ragnarok seria na Netflixie.

Semi- autystyczny chlopiec wraca z rodzina do rodzinnej osady, i gdzies wsrod norweskich fjorow i glacierow odkrywa w sobie nordyckie czy wrecz boskie dziedzictwo. Historie staronordyckiej mitologii ozywaja i nabieraja nowego sensu w kontekscie XXI wieku walki dobra ze zlem, inaczej korporacji z ekologami; )

Fajowe. Polecam:)

Cytat:
Momentami sarkastycznie i czasem panowie przypominaja mi dziadków z balkonu, z Muppet Show :-)

Czyli @tynka i @werdewa:D
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

EFKAKONEFKA33

Post #8 Ocena: 0

2021-06-07 21:17:26 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2021-06-07 21:13:50, galadriel napisał(a):

Cytat:
Momentami sarkastycznie i czasem panowie przypominaja mi dziadków z balkonu, z Muppet Show :-)

Czyli @tynka i @werdewa:D

Miałam nawet to napisać jak wrzucałam post, ale sobie darowałam :-]

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #9 Ocena: 0

2021-06-13 21:47:40 (4 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Yesterday 2019

Obrazek

Dziwny film,:-8
Ale na swój sposób ciekawy a może nawet interesujący.
Co by było gdyby..:-8

Tak czy owak, polecam.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2021-06-14 20:58:51 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Zaczelam ogladac Sweet Tooth ale nie wiem czy bede dalej ogladac. Smutny jest. Gus nie kojarzy mi sie z niebieskim, tylko z archetypem grup dyskryminowanych, napietnowanych i przesladowanych, czyli od poczatku historii i kontekstu mozna by wymieniac: Indianie, czarni ,Zydzi, Elfy Sapkowskiego, AI- roboty, w sumei wszelcy imigranci, itd... No wlasnie, smutne wiec nei wiem czuy jednak bede ogladac.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

Strona 44 z 127 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 43 | 44 | 45 ... 125 | 126 | 127 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,