Str 30 z 126 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2021-02-25 18:51:24 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
A ja po latach odwyku od polskiego, jak znalazlam na Flixie filmy polskie to jeden po drugim. Zaliczylam Ultraviolet, cos tam Breslau, 1983 a wczoraj Hejtera. Swietne. Przy okazji Sale samobojcow 1 musze obejrzec, bo przeoczylam, pamietam ze bylo kiedys cos takiego.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
cris82 | Post #2 Ocena: 0 2021-02-25 19:27:41 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
hejter calkiem spoko sala samobojcow kiszka jak dla mnie
|
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2021-02-25 20:29:49 (4 lata temu) |
a o czym ta sala samobojcow? No tak, pewnie o samobojcach
![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
cris82 | Post #4 Ocena: 0 2021-02-25 20:46:33 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
na filmwebie jest opis
hej a kojarzycie tutul filmu ktorego glowny bohater przyjezdza do Polski z uk na swieta i namawia bliskich do sprzedazy rodzinnego domu? pamietam nawet ze sie tu kiedys spieralem z kims ze w tym filmie jest niespotykana patologia ze film jest oderwany od rzeczywistosci-przedstawiajac puerwsza lepsza polska rodzine na wsi ale pomimo tego byla dobra gra aktorow teraz jak o nim mysle to pozytywnie go kojarze |
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2021-02-25 21:06:27 (4 lata temu) |
Nie kojarze. Kolejny swietny polski film, taka etiuda w sumie- krotka historia- Fanatyk. Swietne: )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
|
|
sqlserver | Post #6 Ocena: 0 2021-02-25 21:23:53 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2021-02-25 20:46:33, cris82 napisał(a): na filmwebie jest opis hej a kojarzycie tutul filmu ktorego glowny bohater przyjezdza do Polski z uk na swieta i namawia bliskich do sprzedazy rodzinnego domu? pamietam nawet ze sie tu kiedys spieralem z kims ze w tym filmie jest niespotykana patologia ze film jest oderwany od rzeczywistosci-przedstawiajac puerwsza lepsza polska rodzine na wsi ale pomimo tego byla dobra gra aktorow teraz jak o nim mysle to pozytywnie go kojarze Cicha noc, film ma swoją moc podobnie jak dom zły moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
Chillileaf | Post #7 Ocena: 0 2021-02-25 22:20:37 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-02-25 20:46:33, cris82 napisał(a): na filmwebie jest opis hej a kojarzycie tutul filmu ktorego glowny bohater przyjezdza do Polski z uk na swieta i namawia bliskich do sprzedazy rodzinnego domu? pamietam nawet ze sie tu kiedys spieralem z kims ze w tym filmie jest niespotykana patologia ze film jest oderwany od rzeczywistosci-przedstawiajac puerwsza lepsza polska rodzine na wsi ale pomimo tego byla dobra gra aktorow teraz jak o nim mysle to pozytywnie go kojarze Sciernisko chyba tez podobne |
galadriel | Post #8 Ocena: 0 2021-02-25 22:43:35 (4 lata temu) |
Ale super nastepny obejrzalam. Warsaw by Night. Dobra, ide spac, bo tak po kolei i potem wogole nie zasne, tak wciaga.
|
tesstickle | Post #9 Ocena: 0 2021-02-28 17:53:35 (4 lata temu) |
Z nami od: 19-01-2020 Skąd: Dolna szuflada |
Chyłka - chwalić się, kto dał rade to obejrzeć?
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień.
- Ale pieniądze wydałeś?
- Tak
- Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie
|
sqlserver | Post #10 Ocena: 0 2021-02-28 18:32:18 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
Ja oglądałem, seria książek i motyw kryminalny świetny, film trochę gorzej, dużo ordynarnego lokowania produktów Ale sama Chylka, raz ze nie przepadam za Cielecką a dwa trochę na sił próbuje się stworzyć obraz silnej niezależnej kobiety i wychodzi tak średnio bym powiedział To ze pije cały czas i przeklina i słucha Iron Maiden nie przekonuje mnie do jej silnego charakteru Ale to jest problem nie tylko polskiego kina, ktoś sobie wymyślił ze przysłuży się kobieta pokazując je jako przerysowanych meneli [ Ostatnio edytowany przez: sqlserver 28-02-2021 18:52 ] moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|