MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Netflix lub nie netflix

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 26 z 126 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 25 | 26 | 27 ... 124 | 125 | 126 ] - Skocz do strony

Str 26 z 126

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2021-01-17 21:19:08 (4 lata temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2021-01-17 20:31:26, galadriel napisał(a):

Ide Parasite ogladac. Pare nagrod, dobre recenzje, tu tez kilka osob polecalo o ile pamitam.

Ciekawa jestem Twojej opinii. Na mnie nie zrobił aż takiego wrażenia, jak na wielu innych. Gdyby nie to, ze film jest produkcji koreańskiej, to bym nawet go jakoś specjalnie nie zapamiętała.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2021-01-17 23:24:57 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Dobry film. Tzn glowni bohaterowie mnei irytowali, ale ogolnie przekaz jest zrozumialy. I bardzo dobrze zrobiony. Ogolnie ambitny, ale bez tej przesadnej megalomanii filmow ambitnych ( w sensie nie jak Fellini, Ozon ani Bergman). O niebo lepszy od hollywodzkich sieczek. Fajnie przedstawiony kontrast dwoch swiatow. Chaos dzielnic biednych i pedantyzm bogatych. No i charaktery zdeterminowane przynaleznoscia do danej kasty/ klasy/ warstwy splecznej. Tylko sie zastanawialam czy ta pierwsza gosposia i jej maz to byli uciekinierzy z South Korei? (nigdy nie wiem ktora jest ktora Korea. Jeszcze tez myslalam, ze zona tez jest jakas sciemniona/ udajaca. Spodziewalam sie czegos innego, no na pewno nie tego jak sie skonczylo. Ogonie fajny, rozumiem dlaczgo dostal nagrody i czym sie tak wszyscy zachwycaja.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #3 Ocena: 0

2021-01-17 23:41:46 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Koreańczycy maja pare fajnych filmów ale drażni mnie ich przerysowane granie emocji, miałem sporo z nimi odczynienia i raczej nie okazują tak emocji. A fabuła filmu przypomina mi czechosłowackie komedie z lat 80

Ta zła to Korea Północna, jak spojrzysz ja półwysep koreański jak na gruby sopel to na dole jest ta amerykańska Korea potem mur na 38 równoleżniku, Korea kimow i Chiny.
Korea na gorze = North Korea
Teraz już będziesz pamiętać
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2021-01-18 07:33:14 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Aha’ blizej Chin.ma sens; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #5 Ocena: 0

2021-01-18 08:07:48 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

I Rosji bo maja z nimi 19 km granice, teraz to już ma wielki sens
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2021-01-27 21:44:04 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Ale fajnie, nie wiedzialam ze na Netflixie sa filmy po polsku. Spbie teraz wszystkie po kolei ogladam. Najlepsze, ze sie zlapalam na czytaniu subtitles po angielsku, zamisat sluchac po polsku. Ale frajda: )

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #7 Ocena: 0

2021-01-27 21:48:59 (4 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Jakies fajne serie kryminalne, moga byc dokumentalizowane, mozecie polecic? produkcje po polsku, rosyjsku, slowacku lub angielsku :) chyba wszystko z Netflix, polskich platform i Youtube obejrzane...
Ja nie daje rady filmow, zasypiam na wszystkim :) nigdy nic dluzszego niz 1h nie obejrzalam do konca (wlaczjac kino):)

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2021-01-27 22:41:16 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

h hi hi dla porownania my ze znajomomymi lazilismy na calonocne seansy, np caly The Lord of The Rings po kolei trzy czesci, i to te dluzsze. Ale dziwne uczucie jak sie z ikna wychodzi a tam juz swit:)

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #9 Ocena: 0

2021-01-27 22:49:05 (4 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

O Mamusiu... tam to bym sie wyspala :). Jest doslownie kilka filmow, kt obejrzalam w calosci...to Thelma i Louise, Leaving Las Vegas i Jerusalema...innych nie pamietam :)

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2021-01-27 22:55:33 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

No nie, maratony filmowe swietne byly.
Nawet jeden Sylwester sie taki trafil.
Cale ekipy wpadaly na taki.

Do góry stronyOffline

Strona 26 z 126 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 25 | 26 | 27 ... 124 | 125 | 126 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,