MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Netflix lub nie netflix

« poprzednia strona

Strona 127 z 127 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 125 | 126 | 127 ] - Skocz do strony

Str 127 z 127

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

rafald

Post #1 Ocena: 0

2025-07-16 23:22:16 (3 tygodnie temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Cytat:

2025-07-12 13:17:06, galadriel napisał(a):
A co sie stalo z Wiedzminem i HoD, bo cos nie zlychac nic o nastepnych odcinkach.

Witcher season 4 z Hemsworthem ma być jeszcze w tym roku. HoD raczej nie wcześniej niż latem 2026.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2025-07-17 08:58:26 (3 tygodnie temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Moj nigeryjski Netflix za 3 funty zostal anulowany, wiec bye bye. Wrocilam do Viki Rakuten, gdzie jest de facto to samo, jesli chodzi o azjatyckie produkcje.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #3 Ocena: 0

2025-07-21 09:07:12 (3 tygodnie temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Zaczęłam oglądać piąty sezon „The Chosen”. Jest teraz dostępny na Prime. Koncentruje się na ostatnim tygodniu życia Jezusa przed ukrzyżowaniem.
Fajnie się ogląda film, gdzie jest pokazana „diversity” w całej okazałości , naturalnie, nienachalnie, w taki sposób, że przeciętny widz może to zaakceptować bez zastanawiania się. Gdzie germańscy żołnierze są biali , Etiopczycy noszą dready a Żydzi mają lekko garbate nosy i nikt nie robi z tego afery.
Film opowiada o życiu Jezusa w taki sposób, że osoba kompletnie niewierząca też może oglądać i nie poczuje się zniesmaczona.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2025-07-21 20:48:21 (2 tygodnie temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

A gdzie byla darmowa ta seria,bo u mnie byl tylko sezon 1 za darmo? Chociaz nie wiem, bo tak srednio mi sie podobal sezon 1 szczerze powiedziawszy. No i Jesus jakis taki, zwykly. Nie wiem, moze o to chodzilo, zeby wygladal zwyczajnie a nie przepieknie. A o co mialiby sie niewierzacy zniesmaczyc?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #5 Ocena: 0

2025-07-21 20:57:36 (2 tygodnie temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

O wciskanie mu chrzescijanskich wierzen. Tak , jak ja bylam zniesmaczona, kiedy kolega mulzumanin probowal mi wytlumaczyc, ze prorok Jezus nie umarl na krzyzu.
Mnie sie podobalo, ze Jezus jest zwykly. Bog-czlowiek, taki zwyczajny czlowiek. Mam Amazon Prime w pakiecie i tam jest czwart sezon darmowy.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2025-07-22 07:36:50 (2 tygodnie temu)

galadriel

Kobieta

Ale ogladanie filmu to wlasny wybor, jak sie nie podoba to sie nie oglada.. tak samo ogladajac film o Buddzie albo Bagavathgite , to trudno miec potem pretensje, ze ktos wciska buddyzm lub hinduizm. Sa i kontrowersyjne filmy o Jesusie, i ktos tam zawsze bedzie protestowal, ale wierzacym nie zaszkodzi a swieckim wisi.

Tlumaczenie wlasnych wersji religii to inna sprawa, jest wqrzajace. Ja pamietam kolega jakies wersji chrzescijanstwa z Jamajki chyba, cos tam wlasnie wciskal, po prostu zlew i nie ma co sie wdawac w dyskusje. Tak samo jacys mormoni czy amisze. Handmaids tale. Bez zensu dyskutowac. Cos jak z trollami w necie.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2025-08-02 21:47:10 (5 dni temu)

galadriel

Kobieta

Oppenhaimer obejrzany. Ufff…

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #8 Ocena: 0

2025-08-03 07:17:26 (5 dni temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Dałaś radę cały? ja ledwo, może nie moja tematyka i tyle, dla mnie ten film był strasznie nudny.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2025-08-03 11:13:52 (5 dni temu)

galadriel

Kobieta

na poczatku mnie irytowal, ale jest dobrze zrobiony i mnie wciagnelo. nie tyle moralno etyczne dylematy samego Oppi, ttlko hostoeia osadzona w klimacie jakiegos takiego Kafkowego procesu- kulisy polityki, obsesja oskarzania wszystkich o szpiegostwo ( a prawdziwy szpieg poza podejrseniami ) w czasach zimnej wojny, w sumie pokazuje, ze aparat wladzy to wychodzi na to, ze jedno i to samo, czy tu ruskie czy amerykanskie, jak chca kogos zniszczyc to zniszcza, zwykla ludzka poslisc i zlosliwosc- machlojki , donosiki i manipulacje rodem z gry o tron. No i jak sie wladza zmienia to i cala sytuacja ( glowbego bohatera) . Tak jak house of cards, film pokaxuje kulisy polityki USA tyle ze z okresu wojny/ powojennego. No i Los Alamos, ta strefa tam chyba do dzis jest wojskowa? najbardziej mi sie podobalo jsk Truman go spytal co z tym zrobic i jego odpowiedz. Oczywiscie film wybiela Oppenhaimera, przedstawiajac go w sumie jako niwinnego naukowca z etycznymi rozterkami w kobtrascie do prezydenta i armii, ktorzy takoeych nie maja.

Do góry stronyOffline

Strona 127 z 127 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 125 | 126 | 127 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,