MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Netflix lub nie netflix

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 118 z 125 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 117 | 118 | 119 ... 123 | 124 | 125 ] - Skocz do strony

Str 118 z 125

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

rafald

Post #1 Ocena: 0

2024-08-31 13:40:53 (8 miesięcy temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Meh.
Ja się chyba jednak nie przyzwyczaję, że te elfy takie niewyględne.
Tymczasem w środę nowy sezon Slow Horses 😄

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2024-09-18 19:59:53 (8 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Amazon Grand tour, Clarkson i stara ekipa. Az sie lezka w oku kreci, ech ja chce wiecej, ciag dalszy, a nie ze jeden ostatni odcinek i tyle.

A na flixie od jakiegos czasu mecze New Amsterdam. Bawi mnie to, bo z amerykanskiej
perspektywy , to takie dziwne, wrecz utopia szpital, ktory przyjmuje wszystkich, bez wzgledu czy ich stac czy nie: ) Oni by kurde w peerelu nie poradzili sobie…: D
No i jest tam poza tym wszystko, po linii. A wiec lekarze, ideowcy, czarni specjalisci elita, ordynator plynnie dogaduje sie po hiszpansku ze sprzataczami, i ogolnie jest ok. Psychiatra, jego maz i adoptowana muzulmanka z Bangladeszu. Co tam jeszcze, no jest tego tyle, ze co odcinek to nowe pomysly. Wszystko polukrowane i proste jak w bajce. Jest problem, jest i soluszon. I ogolnie swiat jest piekny, ludzie szczesliwi, i how can I help; )

Ale ogolnie, jesli ktos nie jest jakas radykalna dewotka zagorzalym przeciwnikiem IVF czyinnych wynalakow, to spoko sie oglada, mozna sie przyzwyczaic: D

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 18-09-2024 20:00 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2024-09-22 14:38:04 (8 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Ciag dalszy pozytywnych niespodzianek od Rings of Power. Koniec odcinka 4 z Elen sila lumen omentielvo no po prostu mnie rozwalil, a teraz okazuje sie, ze sa co tydzien nowe odcinki. Wczoraj obejrzalam 2 kolejne. I nadal mi sie podoba. Krasnoludy najbardziej, Tom Bombadil, choc nie pojawila sie Zlota Jagoda. Sauron jest w sumie przepiekny,a pierscienie i to wszystkie! okazuje sie sa zlowieszcze. Ja to przedtem rozumialam tak, ze pierscienie byly ok, dopoki Sauron nie ukul One to rule them all. Teraz jestem ciekawa komu przypadnie dziewiec pierscieni, znaczy ktorzy krolowie sie potem stana nazgulami. No i najciekawsza postac i najbardziej tajemnicza w sumie to chyba Adar. Historia przodkow Aragorna, Elendila i Isildura tez sie interesujaco toczy. Jesli Aragorn byl krolem, ktory powrocil, to Elendil i Isildur beda panowali. Ale gdzie w Numenorze, czy w Gondorze, czytojedno i to samo, bo sie pogubilam?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #4 Ocena: 0

2024-09-22 14:40:28 (8 miesięcy temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

A mnie pirackie stacje przestały działać :-[
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

rafald

Post #5 Ocena: 0

2024-09-23 08:04:49 (8 miesięcy temu)

rafald

Mężczyzna

Cytat:

2024-09-22 14:38:04, galadriel napisał(a):
Sauron jest w sumie przepiekny...

... Ale gdzie w Numenorze, czy w Gondorze, czytojedno i to samo, bo sie pogubilam?

No właśnie - wg książek Galadriel była "most beautiful";! Tymczasem gdyby człowiek spotkał w barze ją i Saurona to poważnie by się zastanowił, kogo wyrwać *ROFL*

Jeżeli interesuje Cię historia Numenoru, Elfów przed Middle Earth i stworzenia świata generalnie - Silmarillion do poduszki *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2024-09-23 12:07:25 (8 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Silmarril…probowalam kiedys strawic i sie nie dalo. To taka biblija Tolkiena. Rings of powers to historie z Silmarrilionu?

Mnie sie uroda tej aktorki podoba, taka nordycka. Ale tez bym wybrala Saurona:8

Elfy opisane w Hobbicie i LOTR to takie anioly bardziej, niz ludzie. Jednakowo smutne i wesole, itd… ( chyba, ze jset sie krasnoludem, to wtedy Galadriel to wiedzma; ) mysle ze rezuser LOTR widzial to podobnie, bo Cate Blanchet w pierwszej odslonie wyglada jak ktos taki- ni to aniol, ni to matka boska. Jak idzie w tej bialej sukni do zwierciadla.

Tymczasem New Amsderdam dalej przechodzi samo siebie po linii new age. Chociaz sa ciekawe zwroty akcji, i w sumie fajnie sie oglada. Plus, rzeklabym dla kogos, kto nie dorastal w USA to raczej tragiczny obraz rzeczywistości, w ktorej jak cie nie stac to do szpitala nie idziesz,. No chyba, ze jak juz jest za pozno. Na insuline nie stac, to nie kupujesz, i tak dalej…

Do góry stronyOffline

rafald

Post #7 Ocena: 0

2024-09-23 14:46:22 (8 miesięcy temu)

rafald

Mężczyzna

No taka Biblia. I niektóre fragmenty równie ciężko się czyta :-)

Ale żeby zrozumieć co i jak - warto zajrzeć. Ot choćby kim jest ów tajemniczy Aulë, którego co i rusz przywołują Dorin i Disa.

A tymczasem w "Slow Horses" jak zwykle ciekawa zagadka i oczywiście ubaw po pachy :-]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2024-10-13 20:56:31 (7 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Kurcze, jednak RoP jak sie juz rozkrecilo, to super sie oglada. Podoba mi sie, ze wykreowali jakis taki fatalistyczny romans w tej relacji Galadriel- Sauron. I wszystkie inne watki tez jakos fajnie zaczely sie ukladac w logiczna calosc. Narsil, Isildur, Balrog i Grand Elf. Tylko szkoda, ze skoro juz jest Tom Bombadil, to wciaz nie ma Zlotej Jagody…

Do góry stronyOffline

rafald

Post #9 Ocena: 0

2024-10-13 22:52:51 (7 miesięcy temu)

rafald

Mężczyzna

Nom. 2-gi sezon lepszy.
Ostatnio zastanawiałem się, czego mi w tym serialu brakuje i oprócz Jacksonowskiej dbałości o szczegóły - głównie dobrej muzyki. Coś tam brzęczy w tle, ale porównaniu do LOTR, gdzie przy scenach bitew doslownie skóra cierpła na grzbiecie to takie bezpłciowe :D

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2024-10-14 07:38:41 (7 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Moze i tak, ale mnie bitwy najmniej interesuja. A najbardziej historie i charaktery. Jak na ekranizacje biblii, to niezle im wyszlo. Szczegolnie, ze poczatek rozczarowal, a jednak z czasem sie poprawilo.

Do góry stronyOffline

Strona 118 z 125 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 117 | 118 | 119 ... 123 | 124 | 125 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,