MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Netflix lub nie netflix

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 111 z 121 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 110 | 111 | 112 ... 119 | 120 | 121 ] - Skocz do strony

Str 111 z 121

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2024-01-19 22:46:30 (11 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Probowalam obejrzec ta Kolysanke. Ciezko. Choc scena jak graja na tych wiolaczelach jest swietna.

Wracajac do folkloru. 4 zony jeden maz. Historia dzieje sie w Iranie. Dokument. No coz, nie dosc, ze wiesniak, to jeszcze ichniejszy. Załamka. Chociaz, matka Iranka o niewyparzonym jezyku jest no jakby to okreslic, niedopodrobienia. Polecam. Ciekawe sa te wszystkie dokumenty. Nie wiadomo, czy zalowac tych ludzi, czy co.

No i chyba najmocniejszy z dotychczas obejrzanych Born in Syria. Dla mnie ta tematyka jest bliska, z racji pracy. Natomiast urzedowe, prozaiczne kwestie to jedno, a oblicza wojny pokazane w tym filmie oczami dzieci to druga sprawa. Jesli bomby spadaja na Syrie i zabijaja dzieci, to Rosjanie nas bombarduja albo rysunek chlopca urwane rece, nogi, odciete glowy. I mowi, ze te glowy mu sie snia do dzis….Makabra.

Pisalam juz o Dubaj Bling? Nie da sie tego ogladac. Przy tym Barbie to arcydzielo, nie wiem na miare Przeminelo z wiatrem.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tesstickle

Post #2 Ocena: 0

2024-01-20 12:20:40 (11 miesięcy temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Umbrella academy w połowie pierwszego odcinka odpadłem, teraz staram się oglądać Czarnobyl jestem w drugim odcinku nadal nie porywa.:-(
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #3 Ocena: 0

2024-01-20 19:41:07 (11 miesięcy temu)

tesstickle

Mężczyzna

https://pl.wikipedia.org/wiki/Za_rok_o_tej_samej_porze
Obrazek*THUMBS UP*

[ Ostatnio edytowany przez: tesstickle 20-01-2024 19:43 ]

- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2024-01-27 22:41:19 (10 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Cos dla Tess. The story of tea. Jak pic, z czym , co i dlaczego:D

Oraz tradycyjnie dokument Moja zdradzona rewolucja . Iran po przewrocie Homeiniego. Wspomnienia kobiet, ktorym udalo sie uciec do Europy. Ciekawy film.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

tesstickle

Post #5 Ocena: 0

2024-01-28 11:39:46 (10 miesięcy temu)

tesstickle

Mężczyzna

Cytat:

2024-01-27 22:41:19, galadriel napisał(a):
Cos dla Tess. The story of tea. Jak pic, z czym , co i dlaczego:D

*THUMBS UP*:-)

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #6 Ocena: 0

2024-01-28 13:00:21 (10 miesięcy temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Obejrzalam wczoraj "Maudie" biopic o kanadysjkiej malarce Maud Lewis. Bardzo przyjemne. Feel good.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

rafald

Post #7 Ocena: 0

2024-01-29 08:45:51 (10 miesięcy temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Cóż ciekawego może dziać się w domu spokojnej starości?

Ano może, kiedy rezydentami są światowej klasy...

Nie będę uchylał rąbka tajemnicy - zobaczcie sami :-]

Świetni Connolly i Gambon - uśmialiśmy się do łez.

Obrazek

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2024-01-29 08:55:24 (10 miesięcy temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

Oraz tradycyjnie dokument Moja zdradzona rewolucja . Iran po przewrocie Homeiniego. Wspomnienia kobiet, ktorym udalo sie uciec do Europy. Ciekawy film.

Strasznie ciezkie rzeczy ogladasz. To releaks czy nauka?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2024-01-29 19:46:42 (10 miesięcy temu)

galadriel

Kobieta

Cytat:

2024-01-29 08:55:24, Richmond napisał(a):
Cytat:

Strasznie ciezkie rzeczy ogladasz. To releaks czy nauka?

Odkad Uk zorganizowala Ukraine scheme, czyli te sposorowane wizy to sie zglosilam na ochotnika do pracy z nimi. Mialam nadzieje, ze bede z Ukraincami pracowac, bo oni podobni do nas, to mysle sobie, ok latwizna. A dostali mi sie Afgancy tez .Potem Sudan, no i wszyscy inni. Przez ostatnie 2 lata poznalam mnostwo Irakijczykow, Iranczykow, Syryjczykow. kogo tam jeszcze mam: Turkow, Kurdyszy zewszad, Etiopia, Erytrea, Libija. A nawet Qwejt. No to jak mam tak miedzynarodowo, to zaczelam sie wgłębiac. Czytac, ogladac co sie da. Tam gdzie jest zachod wmieszany w jakis regionalny konflikt, to jest pewne, ze za chwile bedziemy mieli stamtad nowych uchodzcow. Teraz beda z Palestyny i z Yemenu pewnie.

Dla mnie sa bardzo przydatne te dokumenty. Nie tylko daje mi kontekst z czym mam do czynienia, ale tez ostatnio np podpatruje pomysly i albo rozwiazania z innych panstw. No szukalam organizacji, ktora mozne zaoferowac pewnesgo rodzaju uslugi, i znalazlam cos podobnego w jednym z filmow. Podsunelam jednemu z top managerow,do obejrzenia, ze czegos na ten wzor potrzebujemy. Latwiej im zrozumeic, jak zobacza , jak gdzies indziej to dziala.

No, a swoja droga to chyba lubie “ciezkie” tematy. Wszak Zbrodnia i kara byla moja ulubi9na lektura swego czasu; )

Do góry stronyOnline

rafald

Post #10 Ocena: 0

2024-02-28 02:09:41 (9 miesięcy temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Shogun - remake z niezłą obsadą i jak na razie zapowiada się dobrze, pomimo, że marka Disney ostatnio dobrze się nie kojarzy.

Póki co, diversity za dużo nie ma i samuraje wszyscy japońscy.

Pierwsze 2 odcinki już dostępne.

Obrazek

Do góry stronyOffline

Strona 111 z 121 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 110 | 111 | 112 ... 119 | 120 | 121 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,