MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Netflix lub nie netflix

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 108 z 126 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 107 | 108 | 109 ... 124 | 125 | 126 ] - Skocz do strony

Str 108 z 126

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2023-12-28 22:17:32 (rok temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Dosc tego dobrego, Rebel Moon. Wracamy do ludzkich tragedii i spolecznych dramatow:

LaylaM, fabula podobna do serialu Caliphate.

In her hands, dokument o zyciu w Afganistanie. Przed i pod rzadami talibow. Centralna postac i narrator to miejscowa kobieta polityk i spolecznik. W tej chwili uchodzca, choc wciaz ma nadzieje, ze tam mozna cos zmienic, wrocic, pomoc, wynegocjowac. Dla odbiorcy jest jasne, ze w tamtym swiecie nic dobrego jej nie czeka. Nie tylko jej, ogolnie dotyczy to wszystkich kobiet. Ciekawa jest tez postac jej bylego ochroniarza. Przyklad, jakkompletnie niepewna jest sytuacja polowy spoleczenstwa tam.

Born in Gaza. Dokument . Losy kilku palestynskich dzieci , ich codziennosc po poprzedniej wojnie. Rowniez bardzo smutny film. chcialabym, zeby to byla ostatnia wojna, ale dobrze wiemy, ze bedzie kolejna. Dzieci, ktore przeklinaja Hamas, i dzieci ktore jak dorosna chca do nich dolaczyc, bo nic innego w zyciu nie znaja. Krople w morzu kolejnej fali uchodzcow tak poza tym. Jesli nie beda mieli dokad wrocic tym razem…
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2024-01-02 15:01:00 (rok temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Chyba najglupsze co mozna obejrzec na netflix- Dubai Bling. Mieszanka Zony Hollywoodu, czy tam The Real (Desperate) Housewifes , Beverly Hills 2010, Las Vegas i co tam jeszcze do tej kichy w wersji pseudo arabskiej. Jedno wielkie nasladownictwo stylu Pogoda dla bogaczy. Nie dalam rady ani jednego odcinku obejrzec do konca.

Czy ktos potrafi matematycznie wytlumaczyc jak to jest, ze ten plastik i glupota zarabia te miliony. Cos oni w glowach maja skoro to potrafia. Dziwne.

I powrot do normalnego swiata. Habibi- palestynska wersja Romea i Julii. Ciekawy film, warto obejrzec.

No i wreszcie nadszedl czas na Barbie. Na poczatku takie dziwne wrazenia, zwlaszcza ze spodziwal sie czlwoiek nie wiadomo czego, a tu takie jakies infantylne wszystko. Ale z czasem historia nabiera sensu, wrecz głębszego: D i ogolnie calkiem fajnie sie oglada.

No to teraz pora na Openheimera jak juz Barbie byla.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #3 Ocena: 0

2024-01-07 13:40:22 (rok temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

1670

Czy ktoś już oglądał?
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2024-01-07 13:53:06 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2024-01-07 13:40:22, tesstickle napisał(a):
1670

Czy ktoś już oglądał?

Zacząłem, zachęcony dobrymi opiniami. Po drugim odcinku zrezygnowałem. Szkoda czasu. Współczesne dowcipy z pogranicza suchara ubrane w płytką fabułę przeniesione do roku 1670.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 07-01-2024 14:05 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #5 Ocena: 0

2024-01-07 14:09:34 (rok temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Cytat:

1670

Czy ktoś już oglądał?

Obejrzalam juz troche temu, zaraz, gdy wszedl na wizje. Mnie sie podobalo. Nie jest to najwybitniejsza komedia w historii, ale ok. Mieszanka "Flinstonow" i "Czarnej Zmiji". Ale prosze, nie ucz sie z tego historii :-]
Zastanawialam sie, czy nie-Polacy zrozumieja zarty specyficzne dla naszej kultury. Np. scena z liberum veto lub mierzeniem sobie kutasow. Zdecydowalam, ze nie i mialam racje. Z komentarzy na anglojezycznych forach wynika, ze gag, gdzie wszyscy panowie szlachta nosza czapy i wielkie wasy, wydaje sie dziwaczny. Ale ogolnie, calkiem dobry odbior.

[ Ostatnio edytowany przez: Turefu 07-01-2024 14:51 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

tesstickle

Post #6 Ocena: 0

2024-01-07 14:55:28 (rok temu)

tesstickle

Mężczyzna

Cytat:

2024-01-07 13:53:06, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

1670

Czy ktoś już oglądał?

Zacząłem, zachęcony dobrymi opiniami. Po drugim odcinku zrezygnowałem. Szkoda czasu. Współczesne dowcipy z pogranicza suchara ubrane w płytką fabułę przeniesione do roku 1670.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 07-01-2024 14:05 ]

Zapytałem żeby sprawdzić czy to ze mną coś nie tak? czy taka klasyczna netfliksowa zajawka w reklamie.
A jednak klasyka.
Też sie skusiłem jaki to z@aebisty serial widząc reklamy i filmiki.
Nie wiem, czy ja nie rozumiem "polskiego żartu"? czy to najzwyczajniej nie jest śmieszne?!

Dojechałem do piątego odcinka tylko dlatego że jestem zbyt leniwy i nie chciało mi się przełączyć i tak leciał odcinek za odcinkiem.
Ale dosyć!

Najbardziej w tym wszystkim zmartwiło mnie to że zawiodłem się na kilku "jutubowych guru" których to opiniami wspierałem się wybierając filmy.
W tym przypadku to całkowite mijanie się z prawdą. Zawsze liczyłem na to że to ich osobista/ niezależna opinia a teraz wyszło że jednak kasa (chyba)

Tak czy owak.
Moja prywatna opinia ( nie musi się podobać innym) - jak ktoś się mocno nudzi to niech ogląda, ale jednak szkoda czasu.
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2024-01-07 15:42:16 (rok temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Obejrzany jeden odcinek, zabawne chwilami i na chwile, ale mialkie, dowcip plaski, przewidywalne i zgodne z aktualnymi wytycznymi.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #8 Ocena: 0

2024-01-07 16:56:33 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

W wielu miejscach pisało, że od 1 stycznia będzie dostępny nowy Top Gun. Szukam i nic takiego nie istnieje. Czy może jakiego vpn'a trzeba mieć?
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #9 Ocena: 0

2024-01-07 18:39:20 (rok temu)

tesstickle

Mężczyzna

Cytat:

2024-01-07 16:56:33, Gwontownik napisał(a):
W wielu miejscach pisało, że od 1 stycznia będzie dostępny nowy Top Gun. Szukam i nic takiego nie istnieje. Czy może jakiego vpn'a trzeba mieć?

Możesz mieć polskiego vpn'a za free na 3 dni.
Podajesz jakiś email adress i masz.*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

gosian

Post #10 Ocena: 0

2024-01-07 18:43:49 (rok temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Potrzebuje kamedi żebym z moimi dziećmi oglądać, więc żadnej zbreźnej.. ktoś poleci ?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Strona 108 z 126 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 107 | 108 | 109 ... 124 | 125 | 126 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,