Str 99 z 1206 |
|
---|---|
dominikana36 | Post #1 Ocena: 0 2020-12-03 16:02:52 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Ja nie jestem anyszczepionkowcem, wrecz przeciwenie i rozwaze szczepienie jesli bedzie ono dzialac ale za min 5 lat- czyli wtedy, kiedy cos o nim bedziemy wiedziec- skutecznosci, skutkach ubocznych, czasu odporonosci nabywanej itd. Jakos nie mam ochoty zeby to na sobie testowac i nie widze takiej potrzeby skoro jest grupa ludzi, ktora to chetnie zrobi.
|
Kanonier30 | Post #2 Ocena: 0 2020-12-03 16:28:14 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-12-03 16:02:52, dominikana36 napisał(a): Ja nie jestem anyszczepionkowcem, wrecz przeciwenie i rozwaze szczepienie jesli bedzie ono dzialac ale za min 5 lat- czyli wtedy, kiedy cos o nim bedziemy wiedziec- skutecznosci, skutkach ubocznych, czasu odporonosci nabywanej itd. Jakos nie mam ochoty zeby to na sobie testowac i nie widze takiej potrzeby skoro jest grupa ludzi, ktora to chetnie zrobi. Ja na przykład już czekam i jestem za czekaniem ![]() ![]() |
Jurny_Jurek | Post #3 Ocena: 0 2020-12-03 18:03:49 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Dlaczego jak ktoś nie chce przyjąć szczepionki, która nie przeszła wymaganych testów na bezpieczeństwo jest od razu "antyszczepionkowcem"?
Jak pójdziesz do lekarza z bólami bebechów a on bez badań da ci nowe na rynku pigułki, które sa w fazie badań i z 35tys co brali 90 osób miało 95% pozytywów - to też bezrefleksyjnie zaufasz lekarzom , NHS, odpowiedzialnym.za tysiace zgonów rocznie bo "znam kogoś z NHS" wiec luzik - łykan bo musi działać? Zabójcze interakcje leków to jedna z głównych przyczyn zgonów w służbie zdrowia - czy szczepionka nie zachodzi w groźne interakcje z innymi lekami? Czy jest bezpieczna dla ludzi schorowanych chociaż badano ją na zdrowych osobnikach? Ale pewnie jest bezpieczne bo tak mi powiedziała znajoma pielęgniarka. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
Kanonier30 | Post #4 Ocena: 0 2020-12-03 18:11:03 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
@ Jurek. Masz rację i dal pewności, to nikogo nie nazywam 'antyszczepionkowcem' etc. Wstawiłem nieco zdjęć dla rozładowania napięcia. Związanego z tym, że HM Gov dopuścił szczepionkę, jako pierwszy kraj do użytku. Jeszcze się tym chwali.
![]() Przy okazji krytykuje Unię, że procedury europejskie uniemożliwiłyby wprowadzenie szczepionki Pfizera, gdyby nie... Brexit ![]() PS. I tak się manipuluje ludźmi. To, że szczepionka do UK trafi z zakładu Pfizera w Belgii, to już szaaaa ... Ale Brytyjczycy to kupią. Sukces - jakikolwiek dla Brexitu - jest potrzebny. [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 03-12-2020 18:19 ] |
Kanonier30 | Post #5 Ocena: 0 2020-12-03 18:35:34 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
PS.
Chyba nie jest trudno ogarnąć, że szczepionka Pfizera wchodzi w użycie w Wielkiej Brytanii z powodów politycznych. Oprócz Jacoba Ressa-Mogga, to na temat doskonałości brytyjskiego systemu wypowiadał się w radiu LCB (bodajże) minister edukacji. Krytykując przy tym inne kraje europejskie. Nie ma znaczenie Covid 19, nie ma znaczenia szczepionka. Tu potrzebny jest elitom brytyjskim sukces polityczny Brexitu. ----- Education Secretary Gavin Williamson today told LBC that the reason the UK was first in the world to approve a Covid vaccine, ahead of France, Belgium and the US, is because "we're a much better country." ----- Dla mnie to sedno działań brytyjskiego rządu. Jest też przedsmakiem Wielkiej Brytanii po 1 stycznia. Nie straszę, ani sieję paniki. Nie mam powodu - akurat we własnej sytuacji. Niemniej powiem, że przy zdrowym organizmie, to nie tyle zastanawiałbym się nad przyjęciem tej szczepionki czy nie. Ewakuowałbym się z tego kraju najszybciej, na ile to możliwe... Arogancja i buta, której dawno nie uświadczyłem w publicznych wypowiedziach ![]() Obsesja elit nad wykazaniem wyższości UK nad resztą Europy uderzy na początku w obywateli EU, którym przyszło tutaj zamieszkać i żyć. Smutna konkluzja. [ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 03-12-2020 18:41 ] |
|
|
stanislawski | Post #6 Ocena: 0 2020-12-03 18:42:50 (5 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Dobra, to ja się szczepię z powodów politycznych.
Mam, grupę 0rh - i parę innych wskazźników - i się szczepię. Barzdo mi zależy zaś na tym, aby płaskoziemcy tej szczepionki nie dostali, |
cris82 | Post #7 Ocena: 0 2020-12-03 18:47:29 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
no no wyrzucic im dzieci z przedszkola a ich samych z pracy...
znamy znamy twoje poglady |
Gwontownik | Post #8 Ocena: 0 2020-12-03 19:12:29 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat: 2020-12-03 18:35:34, Kanonier30 napisał(a): "we're a much better country." Tak spytam z ciekawości; ty wczoraj tu przyjechałeś? Przecież oni zawsze i wszędzie są najlepsi. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
Jurny_Jurek | Post #9 Ocena: 0 2020-12-03 20:58:58 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat: 2020-12-03 18:42:50, stanislawski napisał(a): Dobra, to ja się szczepię z powodów politycznych. Mam, grupę 0rh - i parę innych wskazźników - i się szczepię. Barzdo mi zależy zaś na tym, aby płaskoziemcy tej szczepionki nie dostali, Cóż za odwaga, brawo. Nie dość, żeby nie dostali to jeszcze żeby nie otrzymali pomocy jak zachorują, żeby nie mogli korzystać ze szpitali, szkół, zakładów pracy, sklepów. Chyba dzisiaj Zerorhminus zmieszało się z ce2ha5oha. A że kilka wskaźników masz to wiemy. Na szczeście żadnych przeciwskazań do pisania głupot w internetach, niech żyje wolność słowa i okrągłoziemski tropiciel homosi w pisie. [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 03-12-2020 21:02 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
galadriel | Post #10 Ocena: 0 2020-12-03 21:14:54 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
A szczepionka Astry Zeneki tymczasem ma trafic do biednych krajow. Oczywiscie pierwzenstwo ma India, Pakistany i Bangladesze pozniej. Non profit w dodatku. O Europie nie wspominaja.
Cos jest nie tak, bo do biednych krajow zawsze trafia wszystko gorszego sortu. Jak z produktami Tesco na rynek "wschodnioeuropejski". Na socjologii o tym bylo, wiec to nie sciema. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|