Str 96 z 1206 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Gwontownik |
Post #1 Ocena: 0 2020-12-03 07:10:35 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2020-12-02 16:58:32, Gwontownik napisał(a):
Cytat:
2020-12-02 16:55:16, xxxemi napisał(a):
Gdzies czytalam ze organizowane sa spotkania dla pracownikow NHS informujace zeby nie brali szcepionek i tym bardziej nie rozpowiadali tego. Tez cos takiego slyszeliscie?
Tak, nawet linka zamieszczalem
Wykopałem
ale nie potwierdzałem, bo na FB oryginalny wpis zniknął.
A do na deser https://youtu.be/Gvg6SKrLEDI [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 03-12-2020 07:12 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
|
Jurny_Jurek |
Post #2 Ocena: 0 2020-12-03 08:09:14 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Producenci umieszczają listę skutków ubocznych na lekach by w przypadku powikłań/adverse drug reactions czy uszczerbku na zdrowiu nie płacić odszkodowań. Jest sporo ludzi, którym na przykład antydepresanty zniszczyły zdrowie skutkami ubocznymi. Stąd lekarze apelują, by robić testy genetyczne przed pisaniem leków długoterminowo.
Takie zaufanie w środowisko medyczne, podałem dane ile zgonów jest wynikiem błędów lekarskich, mieszaniem leków wchodzących ze sobą w groźne interakcje. Mówimy o szczepionce, którą testowano 3 miesiace na zdrowych ludziach. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
kaktusak |
Post #3 Ocena: 0 2020-12-03 08:37:09 (5 lat temu) |
Z nami od: 11-03-2019 Skąd: Manchester |
Biorac pod uwage te obawy przed szczepionka, jaka macie inne rozwiazania/pomysly na ten kryzys? (poza masowym szczepieniem?). Po tym sie dzieje po okresie letnim wszelkie light-ograniczenia jak widac nie dzialaja, w kilka tygodni sytuacja sie rozkreca i wracamy do pkt wyjscia. Kolejnych obostrzen (i drukowania pieniadza) i utrzymywania tego stanu zawieszenia gospodarki nie wytrzymaja wiec wszelkie tego typu rady odpadaja. Wyglada na to ze w azji w miare sobie poradzili (o ile mozna wierzyc tym danym) ale to inne spoleczenstwa (o wiele bardziej karne/ale rzady tez autorytarne) ktore nie boja sie drakonskich z pkt widzenia zachodnich demokracji zachowan. W UK (i tez wiekszosci europy itp) tego typu dzialania nie przejda, praktycznie wszystkim "wszystko sie nalezy", litania praw dla kazdego dluga jak droga na ksiezyc, wszedzie tabuny prawnikow gotowych kazdemu pomoc. Singapur w uk nie przjedzie (a szkoda). Zostaje wtedy trzecia droga czyli to slawne herd immunity, codzienne dane (m.in z uk) nie klamia, 2/3 ludzi umierajacych ma ponad 80+ (plus litanie chorob wspoltowarzyszacych) ale chyba malo kto nie boi sie tego otwarcie powiedziec bo wiadomo "loved ones" sa najwazniejsi..Macie jakies inne rozwiazania/pomysly czy standardowe narzekanie/wskazywanie bledow ale jak trzeba rozwiazan (realnych/wykonywalnych a nie wyimaginowanych) to juz wszyscy odwracaja glowy/milkna?
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #4 Ocena: 0 2020-12-03 08:43:23 (5 lat temu) |
Cytat:
2020-12-03 08:37:09, kaktusak napisał(a):
Biorac pod uwage te obawy przed szczepionka, jaka macie inne rozwiazania/pomysly na ten kryzys? (poza masowym szczepieniem?). Po tym sie dzieje po okresie letnim wszelkie light-ograniczenia jak widac nie dzialaja, w kilka tygodni sytuacja sie rozkreca i wracamy do pkt wyjscia. Kolejnych obostrzen (i drukowania pieniadza) i utrzymywania tego stanu zawieszenia gospodarki nie wytrzymaja wiec wszelkie tego typu rady odpadaja. Wyglada na to ze w azji w miare sobie poradzili (o ile mozna wierzyc tym danym) ale to inne spoleczenstwa (o wiele bardziej karne/ale rzady tez autorytarne) ktore nie boja sie drakonskich z pkt widzenia zachodnich demokracji zachowan. W UK (i tez wiekszosci europy itp) tego typu dzialania nie przejda, praktycznie wszystkim "wszystko sie nalezy", litania praw dla kazdego dluga jak droga na ksiezyc, wszedzie tabuny prawnikow gotowych kazdemu pomoc. Singapur w uk nie przjedzie (a szkoda). Zostaje wtedy trzecia droga czyli to slawne herd immunity, codzienne dane (m.in z uk) nie klamia, 2/3 ludzi umierajacych ma ponad 80+ (plus litanie chorob wspoltowarzyszacych) ale chyba malo kto nie boi sie tego otwarcie powiedziec bo wiadomo "loved ones" sa najwazniejsi..Macie jakies inne rozwiazania/pomysly czy standardowe narzekanie/wskazywanie bledow ale jak trzeba rozwiazan (realnych/wykonywalnych a nie wyimaginowanych) to juz wszyscy odwracaja glowy/milkna?
Podejmowanie jakiejkolwiek decyzji na podstawie obecnie posiadanych danych jest skrajną głupotą. Nawet jak kupujesz używany samochód to oczekujesz od niego cudów i każda wadę mu znajdziesz, a tu piejesz z zachwytu tęskniąc za nieprzebadanym badziewiem, które chcesz sobie wstrzyknąć. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 03-12-2020 08:55 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
Richmond |
Post #5 Ocena: 0 2020-12-03 09:20:09 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat:
2020-12-03 08:37:09, kaktusak napisał(a):
Biorac pod uwage te obawy przed szczepionka, jaka macie inne rozwiazania/pomysly na ten kryzys? (poza masowym szczepieniem?). Po tym sie dzieje po okresie letnim wszelkie light-ograniczenia jak widac nie dzialaja, w kilka tygodni sytuacja sie rozkreca i wracamy do pkt wyjscia.
Moze zapytaj sie Szwedow jak to jest, ze nie maja najwiekszej ilosci zgonow na 1mln mieszkancow, mimo malej ilosci ograniczen, braku masek, itp.
Gdy tymczasem w krajach z ograniczeniami, maskami, itp wirus szaleje. A Belgia jest szczegolnym przypadkiem. Carpe diem.
|

|
 |
|
|
kaktusak |
Post #6 Ocena: 0 2020-12-03 09:24:57 (5 lat temu) |
Podejmowanie jakiejkolwiek decyzji na podstawie obecnie posiadanych danych jest skrajną głupotą. Nawet jak kupujesz używany samochód to oczekujesz od niego cudów i każda wadę mu znajdziesz, a tu piejesz z zachwytu tęskniąc za nieprzebadanym badziewiem, które chcesz sobie wstrzyknąć. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Gwontownik</i> 03-12-2020 08:55 ]
Ale jaka jest ta trzecia droga bo nie do konca zrozumialem rozumiem ze boisz sie szczepionki bo nie jest wystarczajaco przebadana, moze bedzie za rok/dwa ale wtedy uk gospodarka bedzie w ruinie (o ile juz nie jest).
|

|
 |
|
Unre4L |
Post #7 Ocena: 0 2020-12-03 09:31:32 (5 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 13-03-2020 Skąd: Cambridge |
kaktusak pogadaj z dziecmi z Nigerii na temat Pfizera, ludzie zresztą na zdrowy rozum...
Co to znaczy ,że jestes bezobjawowy, nie bądź selfisz weś szczepionke, to jest masakra co sie de*** w głowie porobiło, mi nawet zwrócono uwage w sainsburym ,że nie mam maseczki na nosie. Co do ch*** z tym światem ?
Na zdrowy rozum , nie jestem chory czuje sie dobrze , jestem w sile wieku ,nie jestem chory od 4 lat na nic a mam brać jakieś badziewie? Bo co ? Bo tak trzeba dla dobra ludzkości ? Pomijając wszystkie teorie i już praktyczne teorie na temat skutków i szkodliwości szczepionki plandemii itp no to , gdzie my jesteśmy co sie z nami stało ?
|

|
 |
|
kaktusak |
Post #8 Ocena: 0 2020-12-03 09:38:15 (5 lat temu) |
Moze zapytaj sie Szwedow jak to jest, ze nie maja najwiekszej ilosci zgonow na 1mln mieszkancow, mimo malej ilosci ograniczen, braku masek, itp.
Gdy tymczasem w krajach z ograniczeniami, maskami, itp wirus szaleje. A Belgia jest szczegolnym przypadkiem.
CZyli herd immunity?, kto wie moze to byl pomysl, osobiscie na wiosne nie mialem nic przeciwko temu w uk, rodzina poza mna i zona w pl (a wtedy statystyki tam byly lagodne), w uk nie mam osoboscie zadnych "wrazliwych" osob wiec jesli umrze 75k "loved ones" czy 250k to nie wplywa to na mnie tak bardzo (wiem ze to brzmi strasznie, jeszcze straszniejsze jest ze mogloby to np pomoc rozwiazc/przyspieszyc problem z care home crisis). Ale duzo lokalnych ludzi nie zgadzalo sie z ta strategia, w tym kraju pewnie z 1/4 z uwagi na wszelkie kryzysy toczace ten kraj (obesity, duzo wiecej domostw z uwagi na emigracje zyjacych wielopokoleniowo, welfare nie oparty na contribution a na "sie nalezy" wiec slaby, gospodarka oparta mocno o services itp) jest wlasciwie narazona wiec to nie jest (niestety) szwecja/kraj skandynawski. Szwecja na https://www.worldometers.info/coronavirus/
jest na 24 miejscu deatch/mln wiec nie idzie im jakos swietnie (ale sa za wiekszoscia duzych krajow europejskich) i brak jest danych od dlugiego czasu (nie podaja ich na codzien) wiec nie wiem jak to jest wiarygodne. Dodatkowo chyba w ostatnich tyg zaczeli zaostrzac restrykcje i nawet ten ich naczelny wirusolog zaczal sie wycofywac z tej taktyki ale moze to byly przekladmania w mediach
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #9 Ocena: 0 2020-12-03 09:43:34 (5 lat temu) |
Cytat:
2020-12-03 09:24:57, kaktusak napisał(a):
Cytat:
Podejmowanie jakiejkolwiek decyzji na podstawie obecnie posiadanych danych jest skrajną głupotą. Nawet jak kupujesz używany samochód to oczekujesz od niego cudów i każda wadę mu znajdziesz, a tu piejesz z zachwytu tęskniąc za nieprzebadanym badziewiem, które chcesz sobie wstrzyknąć.
Ale jaka jest ta trzecia droga bo nie do konca zrozumialem rozumiem ze boisz sie szczepionki bo nie jest wystarczajaco przebadana, moze bedzie za rok/dwa ale wtedy uk gospodarka bedzie w ruinie (o ile juz nie jest). null
A czy ja napisałem, że boję się szczepionki? [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 03-12-2020 09:52 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
Richmond |
Post #10 Ocena: 0 2020-12-03 09:59:01 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat:
2020-12-03 09:38:15, kaktusak napisał(a):
Szwecja na <a href="https://www.worldometers.info/coronavirus/" target="_blank" target="_new">https://www.worldometers.info/coronavirus/</a>
jest na 24 miejscu deatch/mln wiec nie idzie im jakos swietnie (ale sa za wiekszoscia duzych krajow europejskich) i brak jest danych od dlugiego czasu (nie podaja ich na codzien) wiec nie wiem jak to jest wiarygodne. Dodatkowo chyba w ostatnich tyg zaczeli zaostrzac restrykcje i nawet ten ich naczelny wirusolog zaczal sie wycofywac z tej taktyki ale moze to byly przekladmania w mediach
Ograniczenia sa minimalne w stosunku do innych krajow w Europie:
-There is no quarantine requirement for travellers to Sweden.
-There is no national requirement to wear a face mask in normal social situations, in public places, in public transport etc.
-Public gatherings and events may have a maximum of 8 participants. The police can cancel or disband a public gathering or event with more than 8 participants. This does not apply to schools, workplaces, or restaurants.
https://www.krisinformation.se/en/hazards-and-risks/disasters-and-incidents/2020/official-information-on-the-new-coronavirus/visiting-sweden-during-the-covid-19-pandemic
A ochrona osob starszych w UK to maskarada. Bo jak inaczje nazwac wysylanie chorych do domow opieki? W tym samym czasie rodziny mialy brak mozliwosci wizyt, lekarze nie obslugiwali domow opieki, itp. Dawanie wszystkim DNR bez konsultacji. Czyli udajemy, ze chronimy starszych, ale wybijamy ich korzystajac z tylnych drzwi. Carpe diem.
|

|
 |
|