MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

MOJE NIEPOKOJE...KORONAWIRUS

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

Str 8 z 1206

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Wielim

Post #1 Ocena: 0

2020-05-08 12:35:56 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Nie wiem , kiedyś tak było bez problemu wymieniali pieniądze na drobne, ba nawet cieszyli się że pozbędą się drobnych. Ale znalazłem inny sposób , prostszy, szybszy i bez zbędnych pytań . W każdym salonie gier są maszyny do rozmieniania pieniędzy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Turefu

Post #2 Ocena: 0

2020-05-08 12:52:54 (5 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Wielim, znalazles sobie sposob I gratulacje. Ja pisze, jak to wyglada z punktu widzenia banku. Te automaty jednak ktos postawil, zeby zarabialy: jesli nie poprzez pobieranie oplaty, to poprzez zachecanie bywalcow do wydawania kasy. Zagralbym, ale nie mam drobnych. No problem, mamy automat , sir.
ZlotaPerla, faktycznie banki przechodza na systemy online. Ale ciagle jest sporo transakcji, ktore mozna wykonac tylko w oddziale. Wplacic gotowke mozesz tylko w oddziale, wykonac wiekszy przelew tez, oplaty CHAPS, czyli np. kupno domu, zeby zalozyc konto, przynajmniej, zeby potwierdzic tozsamosc. Naprawde duzo ludzi przychodzi, zeby zaplacic normalne rachunki. Po prostu woli uzywac gotowki.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

cris82

Post #3 Ocena: 0

2020-05-08 13:00:44 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

jesli cos nie jest zakazane tzn ze jest dozwolone tez bym wymienil ten banknot przeciez dolar wysoko stoi : )

zona dostala ostatnio czek na 50f mamy kase ale rozumiem gdyby nie bylo czekomatow to mialaby czekac az pandemia minie bo to nie wypada?: ))
za cos musisz dostawac kase lepiej sie cieszcie- mam na mysli kasjerki w banku ze w ogole ktos przychodzi bo zycie pokazuje ze "stacjonarne banki" dla mas sa zbedne

pisze to bez zadnej zlosliwosci zeby nie bylo : P
ja musze isc do banku w poniedzialek nie w swojej sprawie ostatni raz bylem w banku w 2014 sorry bylem raz w 2016 rowniez : P

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 08-05-2020 13:02 ]

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2020-05-08 13:01:08 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Zgadzam się , nadal są kolejki w bankach , przynajmniej tak było w TSB w centrum Londynu przed pandemią, teraz oddział bardziej na uboczu gdzie byłem ostatnio już podczas pandemii był kompletnie pusty. Za to zamykają coraz więcej oddziałów właśnie dlatego że większość transakcji można zrobić online. Jeszcze 10-15 lat temu mało kto miał konto online , dziś już chyba każdy . Ale nadal wpłata i wypłata większej sumy pieniędzy to tylko fizycznie w placówce i to chyba długo się nie zmieni dopóki gotowka całkowicie nie zniknie z obiegu , mam nadzieję że to nigdy nie nastąpi bo będziemy już do końca uzależnieni od banków i inwigilowani do kości ...

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2020-05-08 13:07:44 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2020-05-08 11:07:26, cris82 napisał(a):
dlaczego blokuja?

Nie wiem, maja chyba jakaś faze na pozbywanie się klientów. 2 tygodnie temu pojawił się wysyp postów na ten temat na forum MSE.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #6 Ocena: 0

2020-05-08 13:20:09 (5 lat temu)

Turefu

Kobieta

Wyjasnienie co do wymiany 20 dolarow. Wedlug zasad lockdownu, ktore banki musza przestrzegac, kazdy powinien opusczac do tylko wtedy, gdy musi. Osoba z bardzo zdrowym zasobem konta nie musi wymieniac banknotu o niewielkiej wartosci.
Cris82 , gdyby babcia miala wasy. Gdyby nie bylo czekomatow: ale sa, mozna tez zdeponowac czek za pomoca apki na telefonie.
Mnie jest wszystko jedno, czy wymianie komus te 20 dolarow czy nie. I doceniam, ze ludzie chca korzystac z bankow stacjonarnych. Banki staja sie coraz bardziej specjalistyczne. W sumie to nie mozna wygrac, bo jak nie wykonamy jakiejs transakcji, to "powinni sie cieszyc, ze jeszcze ich nie zamkneli". Jakby zamkneli, to inwigilacja, wszystko online I na telefon I siedz sobie godzine czekajac na polaczenie do odpowiedniego oddzialu.
Wielim, zdziwilbys sie, ile ludzi nie ma konta online ;)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2020-05-08 13:29:24 (5 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Ja nigdy nie korzystalam z konta online, a teraz z app non stop. Gotowke glownie wyciagam jak potrzebuje dla kogos drobne, mycie samochodu, napiwki dla dostawcow pizzy itd. Ostatnio z poczty cash back nowa 20 tke ( bo w malym lokalnym tesco nie robia cash backu u nas, w w bankomacie zabraklo kasy:) u nas do bankow w centrum najdluzsze kolejki od poczatku lockdown. Ale s tym miescie pelno pracujacych migrants i staruszkow, to lubia Obroty gotowke.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

violettaphotogr

Post #8 Ocena: 0

2020-05-08 20:32:42 (5 lat temu)

violettaphotography

Kobieta

Z nami od: 21-01-2014

Cytat:

2020-05-08 10:41:07, Turefu napisał(a):
Do banku ludzie przychodza jak zawsze. Niby powinni tylko, zeby wykonac konieczne transakcje, ale w praktyce… Wczoraj klient byl zdziwiony, ze odmowilismy mu wymiany starych dwudziestofuntowek na nowe. Kiedy indziej ktos przyszedl wymienic 20 dolarow, jakby to nie moglo poczekac. Przychodza do banku zrobic przelew, choc mogliby to zrobic online. Nie zrobia, bo nie.

A moze to NIE MOGLO poczekac, co? Moze wymienil bo MUSIAL?
Naprawde KAZDY MUSI online?
'Do banku ludzie przychodza jak zawsze.' - TO SIE POSTAW W ICH SYTUACJI, GDYBY ODEBRANO IM TE MOZLIWOSC!
Takie pytanko: gdyby przyszedl wymienic $20,000 to uznalabys, ze to faktycznie nie moglo poczekac i mialabys wiecej szacunku niz do potencjalnie ubogiej osoby???
#Violujemy

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #9 Ocena: 0

2020-05-08 20:50:35 (5 lat temu)

Turefu

Kobieta

Juz wyjasnialam, nie widze potrzeby powtarzania. Nie wymienilabym 20tys dolarow, bo do wykonania takiej transakcji sa stosowane inne procedury, znacznie bardziej skomplikowane niz przy 20. Oddzial , w ktorym pracuje, nie ma mozliwosci ich przeprowadzenia.
Nie imputuj, ze nie mam do kogos szacunku, takie stwierdzenie jest obrazliwe.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Wielim

Post #10 Ocena: 0

2020-05-08 20:57:30 (5 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Jakie to procedury są do wymiany 20k dolarów że zwykła placówka nie może tego zrobić? Pytam z ciekawości, przecież to nie jakiś większy majątek

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,