Str 635 z 1206 |
|
---|---|
iwona38 | Post #1 Ocena: 0 2021-06-20 15:18:22 (4 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
I wracamy do mojego twierdzenia sprzed ponad roku, ze kwarantanna musi byc platna, koniec kropka. Jesli rzady tego nie zrozumieja to nigdy nie uporaja sie z wirusem. Nikt nie ma prawa zakazac Ci zarabiania na chleb dla Ciebie i twoich dzieci. Nawet jak wszystko zamkna aby Cie powstrzymac to pojdziesz i ukradniesz komus innemu. Proste jak budowa cepa.
Nie kupuje w Amazonie.
|
sqlserver | Post #2 Ocena: 0 2021-06-20 15:31:38 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2021-06-20 15:18:22, iwona38 napisał(a): I wracamy do mojego twierdzenia sprzed ponad roku, ze kwarantanna musi byc platna, koniec kropka. Jesli rzady tego nie zrozumieja to nigdy nie uporaja sie z wirusem. Nikt nie ma prawa zakazac Ci zarabiania na chleb dla Ciebie i twoich dzieci. Nawet jak wszystko zamkna aby Cie powstrzymac to pojdziesz i ukradniesz komus innemu. Proste jak budowa cepa. tu niestety muszę się z tobą zgodzić, dlatego kraje z dużym zamordyzmem dosyć sprawnie radzą sobie z pandemia moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2021-06-20 16:03:53 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Szczepionki maja sie jak najbardziej do rzeczy, bo niby ma to byc antidotum dzieki ktoremu zniosa wszystkie restrykcje. Czyli taki Wielim moze jezdzic a restauracja moze byc otwarta. A ja moge ta taksowka do tej restauracji dojechac i dzieki szczepieniu moze jednak przezyje, nawet jesli mnie ktos po drodze zarazi. U niego akurat juz dawno minal okres zarazania z tego co tu powtarzal juz pare razy.
Jak to sie wszystko zaczelo, to zaden ze znajomych z pracy nie zadeklarowal, ze w razie czego by zostal w domu by "chronic innych i moze jeszcze NHS". Tak to pieknie wyglada tylko z punktu siedzenia tych, ktorzy taka mozliwosc maja. Dzis w sklepie jakis facet lazil i kaszlal. Wszyscy spanikowani sie od niego odsuwali pewnie na kilometr. Nie wiem czy maske mial, ale jesli to covid to pewnie ta maska niewiele pomoze, i wirusy spokojnie na towarach spozywczych sobie osiadly czekajac na nowa ofiare. [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 20-06-2021 16:14 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Wielim | Post #4 Ocena: 0 2021-06-20 18:09:38 (4 lata temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Mam rozumiec ze dziecko po skonczeniu kwarantanny we wtorek , w srode ma dalej w domu siedzieć i nie isc do szkoly ? Zawsze dzwonia codziennie , co im teraz powiedzieć? Ze nie moze bo moze lepiej niech jeszcze tydzień w domu posiedzi albo dwa , czy za to szkola nalicza kary jak za kazda inna nieusprawiedliwiona nieobecnosc ? Jak to dziala ?
|
gosian | Post #5 Ocena: 0 2021-06-20 19:04:17 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Myślę że chodzi o to, że parę dni temu bardzo źle się czułeś i musiałeś jechać do szpitala. Jak się domyślam, dziecko przeszło łagodnie virusa i nie ma żadnych dolegliwości już jakis czas, a ty 2 dni temu "prawie umierałeś". Dlatego taka a nie inna reakcja jest niektórych osób.. Przynajmniej ja to tak odebrałam..
Szczerze mówiąc gdyby moje dziecko 2 dni temu było w złym stanie, a po lekach stanęlo na nogi w szybkim czasie, to mimo że kwarantanna się skończyła pozostawiłabym jeszcze parę dni w domu, żeby organizm nie narażać i żeby mógł w spokoju się zregenerować... To odnośnie dziecka.. A ty Wielim, sam musisz ocenić swoją sytuację i podjąć decyzję według ciebie słuszną. Nikt nie jest w twojej skórze. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
|
|
Wielim | Post #6 Ocena: 0 2021-06-20 19:55:00 (4 lata temu) |
Tak slabo sie czulem , potrzebowałem porady i ewentualnie zdecydowalem sie na szpital gdzie doznałem cudownego ozdrowienia . Do dzis nie rozumiem co sie tam wydarzylo ze wszystko odeszlo jak ręką odjął. Czy to jakis lek , czy ma podloze psychologiczne , czy moze to cud Bozy ? Od tego czasu minęło juz 4 dni , nie czuje sie ani lepiej ani gorzej , o tak sobie , ale bez zadnych symptomow , nawet kaszlu jako tako nie mam , w sumie to malo co mialem w ogole. Nierozumiem wiec dlaczego nadal mam w domu siedzieć skoro nie minął jeden dzien tylko 4 dni od tego wszystko , jutro piąty dzien od tej cudownej kryształowej nocy w szpitalu ktora tak bardzo wplynela na moje zdrowie i nie wytlumaczalnie zmienila moj stan zdrowia o 180 stopni
|
gosian | Post #7 Ocena: 0 2021-06-20 20:08:35 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
To idź do pracy skoro tak czujesz, a tutaj ze swoich decyzji nie musisz się tłumaczyć.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
dominikana36 | Post #8 Ocena: 0 2021-06-20 20:11:55 (4 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Wielim szczerze mowiac to chyba trafiles w sedno z tym lekiem i podlozem psychologicznym..zadaj sobie pytanie czy gdybys mial takie same objawy 2 lata temu kiedy nikt nie slyszal o Covid, to tez byc pojechal na A&E?
Ja nie pisze zlosliwie, to calkiem normalne, ze w pandemii strachu mozna wpasc w panike i nie watpie, ze nie czules sie dobrze. Ja po 4 dniach nic ci nie jest to idz do roboty, znaczy sie zdrowy jestes i tyle.A ze na antybiotyku? ilez razy pracowalam i to ciezko, nocami, czasem fizycznie, czasem w ogromnym stresie, nie tylko na silnych lekach ale tez z goraczka,bolem, na przyslowiowych "ostanich nogach". Nie masz 80 lat zebys sie musial oszczedzac. |
Wielim | Post #9 Ocena: 0 2021-06-20 20:12:21 (4 lata temu) |
Zastanawia mnie teraz bardziej , co zaszlo w szpitalu ? A moze oni maja tam jakis lek pod ścisłą kontrola , zobaczyli mlody , moze jeszcze pozyc i popłacić podatków a to damy mu . Wszystko bylo takie spokojne , lekarz malo co pytal , tak jak odwiedzajacy mnie sanitariusze , moze od poczatku wiedzieli co mi dali , moze faktycznie skrywany jest jakis lek , nigdy czegoś takiego nie przeżyłem ze w ciagu kilku minut moj stan zdrowia z anomalnego nagle zmienil sie na dobry
|
Jurny_Jurek | Post #10 Ocena: 0 2021-06-20 20:12:43 (4 lata temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat: 2021-06-19 11:38:49, daavid napisał(a): Za rok nowa szczepionka na wszystkie warianty ![]() https://businessinsider.com.pl/technologie/wielka-brytania-szczepionka-na-wszystkie-warianty-koronawirusa-mozliwa-za-rok/kzb0k2v [ Ostatnio edytowany przez: <i>daavid</i> 19-06-2021 11:39 ] Czyli ktoś kto twierdzi, że szczepionka działa jednocześnie twierdzi, że będzie działać nowa, w przyszłym roku. Do tego czasu wjedzie mutacja: argentyńsko-wenezuelska, z RPA i Indonezji. I na nie też będzie działać. Brak logiki wyraźny, ostatnie co dobrze wyszło davidowi to stwierdzenie 350 stron temu, że szczepionki na grype bierze tylko 6-10% lekarzy bo grypa mutuje i na nowe mutacje nie działa. I było to okraszone "nie znam się ale.." 😂😂😂 I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|