MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

MOJE NIEPOKOJE...KORONAWIRUS

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 634 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 633 | 634 | 635 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

Str 634 z 1206

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sqlserver

Post #1 Ocena: 0

2021-06-20 14:27:54 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Może warto zrobić sobie test
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2021-06-20 14:27:57 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Zalecenie bylo dla osob o podwyzszonym ryzyku sie izolowac. Teraz zostalo juz to zniesione i moga spokojnie wracac do pracy. Wirus tak czy siak bedzie istnial, sie rozprzesrzenial, mutowal i zarazal. Mozna oczywiscie co roku pol kraju zamykac i rujnowac ekonomie i wymuszac nawszysytkich noszenie masek, kwarantanny i testy za 200£. A mozna tez advise a nie nakazac, ze jak ktos jest w grupie ryzyka lub sie boi z wszelkich innych wzgledow, zeby sie izolowal, pracowal z domu, zamawial online zakupy i nie podrozowal. nie mozna natomiast zdrowym ludziom zakazac zarabiania na zycie bo to wlasnie jest naduzycie wladzy. A juz na pewno nie jest to od centrum w prawo rozumienie roli jaka ma pelnic rzad.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #3 Ocena: 0

2021-06-20 14:32:36 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Moje poprzednie wpisy opierają się na tym, że według mnie minęło zbyt mało czasu od poważnych objawów żeby pisać o wyzdrowieniu. Nie musisz być w grupie podwyższonego ryzyka żeby przechodzić ciężko chorobę. Ja nie pisze o zamykaniu kraju , gdzie to wyczytałaś a wprost przeciwnie uważam ze takie osoby powinny się izolować żeby nie było następnych lockdown
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #4 Ocena: 0

2021-06-20 14:33:18 (4 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Cytat:

2021-06-20 14:27:54, sqlserver napisał(a):

Test może wyjść pozytywny przez następne 90 dni wiec to zadna wyrocznia

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2021-06-20 14:41:41 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Wielim, przy calym zrozumieniu sytuacji i nieprzemyslanych przepisow, powrot do normalnego funkcjonowania w trakcie antybiotykoterapii w polaczeniu ze sterydami pieknie maskujacymi ewentualne stany zapalne, w pare dni po ciezkich objawach, wymagajacych interwencji szpitalnej, to przede wszystkim potencjalne ryzyko powiklan i skutkow poinfekcyjnych dla Ciebie.
Nie ukrywam, ze nie rozumiem sposobow leczenia w UK, rozne leki, w tym antybiotyki w kieszen i do pracy/szkoly.
A podstawa leczenia jest zwykle wykurowanie sie w domu, danie czasu, by organizm sie pozbieral.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #6 Ocena: 0

2021-06-20 14:46:13 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Kazda jedna osoba na ulicy spotkana mogla miec covida, goraczke, kaszel wczoraj, przedwczoraj czy tydzien temu. Tak wiec wychodzac z domu po prostu sie z ryzykiem zarazenia liczyc trzeba. Jak napisalam wczesniej, podobno podwojna szczepionka zabezpiecza przed ostrym przebiegiem choroby. Wybor nalezy do kazdego z osobna.

Natomiast wymagac od innych zeby tracili zrodla zarobku jest zwyczajnie ludicrous.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2021-06-20 14:53:22 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Tak przy okazji, ja mialam dwie dawki szczepionki nie dlatego, ze sie boje ostrego przebiegu ani ze wzgledu na grupe wysokiego ryzyka. Ja uwazam, ze tak z naturalnym wirusem jak ze szczepionka po prostu sookojnie sobie poradze ( so far so good) natomiast widzac w jakim kierunku ten polityczny surrealizm sie rozwija, to po prostu pragmatyzm. Nie wiadomo co jeszcze wymysla, po paszportach szczepionkowych o obowiazku szczepien dzis w opiece jutro diabli wiedza co jeszxze.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #8 Ocena: 0

2021-06-20 14:53:33 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2021-06-20 14:33:18, Wielim napisał(a):
Cytat:

2021-06-20 14:27:54, sqlserver napisał(a):

Test może wyjść pozytywny przez następne 90 dni wiec to zadna wyrocznia

Test napewno bedzie pozytywny. Jesli kaszlesz, to rozsiewasz.... nawet nie wiesz gdze.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2021-06-20 14:57:38 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Ja kaszle od roku i kazdy test mi wychodzi negatywny. A teraz robie 2 w tygodniu ( bo chetnie wroce do pracy z domu albo na kwarantanne. Mnie placa 100%.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #10 Ocena: 0

2021-06-20 14:57:58 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Ja nie pisze o szczepionkach bo według mnie one maja się nijak do tej rozmowy, wybacz ale przejawiasz mentalność biurokratycznego Kalego. Co innego jest liczyć się z możliwością zarażania a czym innym jest świadome rozprzestrzenianie wirusa nawet jeżeli to wynika z potrzeby zarabiania na chleb. To, że procedura mówi 10 dni a on będąc na antybiotykach i lekach przeciw gorączkowych czuje się lepiej od dwóch dni to jest zerowa gwarancja

Do góry stronyOffline

Strona 634 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 633 | 634 | 635 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,