Str 634 z 1206 |
|
---|---|
sqlserver | Post #1 Ocena: 0 2021-06-20 14:27:54 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Może warto zrobić sobie test
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2021-06-20 14:27:57 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Zalecenie bylo dla osob o podwyzszonym ryzyku sie izolowac. Teraz zostalo juz to zniesione i moga spokojnie wracac do pracy. Wirus tak czy siak bedzie istnial, sie rozprzesrzenial, mutowal i zarazal. Mozna oczywiscie co roku pol kraju zamykac i rujnowac ekonomie i wymuszac nawszysytkich noszenie masek, kwarantanny i testy za 200£. A mozna tez advise a nie nakazac, ze jak ktos jest w grupie ryzyka lub sie boi z wszelkich innych wzgledow, zeby sie izolowal, pracowal z domu, zamawial online zakupy i nie podrozowal. nie mozna natomiast zdrowym ludziom zakazac zarabiania na zycie bo to wlasnie jest naduzycie wladzy. A juz na pewno nie jest to od centrum w prawo rozumienie roli jaka ma pelnic rzad.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
sqlserver | Post #3 Ocena: 0 2021-06-20 14:32:36 (4 lata temu) |
Moje poprzednie wpisy opierają się na tym, że według mnie minęło zbyt mało czasu od poważnych objawów żeby pisać o wyzdrowieniu. Nie musisz być w grupie podwyższonego ryzyka żeby przechodzić ciężko chorobę. Ja nie pisze o zamykaniu kraju , gdzie to wyczytałaś a wprost przeciwnie uważam ze takie osoby powinny się izolować żeby nie było następnych lockdown
|
Wielim | Post #4 Ocena: 0 2021-06-20 14:33:18 (4 lata temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Cytat: 2021-06-20 14:27:54, sqlserver napisał(a): Może warto zrobić sobie test Test może wyjść pozytywny przez następne 90 dni wiec to zadna wyrocznia |
karjo1 | Post #5 Ocena: 0 2021-06-20 14:41:41 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Wielim, przy calym zrozumieniu sytuacji i nieprzemyslanych przepisow, powrot do normalnego funkcjonowania w trakcie antybiotykoterapii w polaczeniu ze sterydami pieknie maskujacymi ewentualne stany zapalne, w pare dni po ciezkich objawach, wymagajacych interwencji szpitalnej, to przede wszystkim potencjalne ryzyko powiklan i skutkow poinfekcyjnych dla Ciebie.
Nie ukrywam, ze nie rozumiem sposobow leczenia w UK, rozne leki, w tym antybiotyki w kieszen i do pracy/szkoly. A podstawa leczenia jest zwykle wykurowanie sie w domu, danie czasu, by organizm sie pozbieral. |
|
|
galadriel | Post #6 Ocena: 0 2021-06-20 14:46:13 (4 lata temu) |
Kazda jedna osoba na ulicy spotkana mogla miec covida, goraczke, kaszel wczoraj, przedwczoraj czy tydzien temu. Tak wiec wychodzac z domu po prostu sie z ryzykiem zarazenia liczyc trzeba. Jak napisalam wczesniej, podobno podwojna szczepionka zabezpiecza przed ostrym przebiegiem choroby. Wybor nalezy do kazdego z osobna.
Natomiast wymagac od innych zeby tracili zrodla zarobku jest zwyczajnie ludicrous. Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2021-06-20 14:53:22 (4 lata temu) |
Tak przy okazji, ja mialam dwie dawki szczepionki nie dlatego, ze sie boje ostrego przebiegu ani ze wzgledu na grupe wysokiego ryzyka. Ja uwazam, ze tak z naturalnym wirusem jak ze szczepionka po prostu sookojnie sobie poradze ( so far so good) natomiast widzac w jakim kierunku ten polityczny surrealizm sie rozwija, to po prostu pragmatyzm. Nie wiadomo co jeszcze wymysla, po paszportach szczepionkowych o obowiazku szczepien dzis w opiece jutro diabli wiedza co jeszxze.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
Maat17 | Post #8 Ocena: 0 2021-06-20 14:53:33 (4 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Cytat: 2021-06-20 14:33:18, Wielim napisał(a): Cytat: 2021-06-20 14:27:54, sqlserver napisał(a): Może warto zrobić sobie test Test może wyjść pozytywny przez następne 90 dni wiec to zadna wyrocznia Test napewno bedzie pozytywny. Jesli kaszlesz, to rozsiewasz.... nawet nie wiesz gdze. |
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2021-06-20 14:57:38 (4 lata temu) |
Ja kaszle od roku i kazdy test mi wychodzi negatywny. A teraz robie 2 w tygodniu ( bo chetnie wroce do pracy z domu albo na kwarantanne. Mnie placa 100%.
|
sqlserver | Post #10 Ocena: 0 2021-06-20 14:57:58 (4 lata temu) |
Ja nie pisze o szczepionkach bo według mnie one maja się nijak do tej rozmowy, wybacz ale przejawiasz mentalność biurokratycznego Kalego. Co innego jest liczyć się z możliwością zarażania a czym innym jest świadome rozprzestrzenianie wirusa nawet jeżeli to wynika z potrzeby zarabiania na chleb. To, że procedura mówi 10 dni a on będąc na antybiotykach i lekach przeciw gorączkowych czuje się lepiej od dwóch dni to jest zerowa gwarancja
|