Str 632 z 1206 |
|
---|---|
Wielim | Post #1 Ocena: 0 2021-06-20 12:05:37 (4 lata temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Sqlserver jaka świadomość? Napisalem ze nie jest możliwe zeby w warunkach swojej pracy kogokolwiek zarazil . Fizycznie sie nie da . Przez rok nikt mnie nie zaraził to jak ja mialbym kogos zarazić ? Samochod spelnia tak smieszne wymogi jak 2m distance nie mówiąc o pełnym odizolowaniu od kierowcy .
|
iwona38 | Post #2 Ocena: 0 2021-06-20 12:08:53 (4 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
sqlserver swiadomosc? Czego, ze sluzba zdrowia to olewa to on powinien myslec za nich? Jak widzisz poinformowali go, ze moze wracac do pracy. Widocznie ten wirus nie taki straszny jak sie wydaje.
Nie kupuje w Amazonie.
|
daavid | Post #3 Ocena: 0 2021-06-20 12:15:12 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2021-06-20 12:03:37, iwona38 napisał(a): Daavid jezeli nie znasz przypadku lewego zwolnienia to widocznie ludziom te zwolnienia byly potrzebne. Ja wiem, ze firma zawsze kwestionuje chorobe pracownika i to nawet kiedy jest ewidentnie winna jego choroby, dlatego potrzebne sa regulacje po stronie panstwa. I to nie chodzi o zadne rozdawnictwo co probujesz sugerowac, slabszym i chorym nalezy sie pomoc bo nawet zwierzeta sobie pomagaja. No tak, potrzebne, żeby siedzieć w domu i mieć czas na wszystko ![]() Znam tych ludzi, oni się z tym za bardzo nie kryją. Państwo pomaga, oferuje SSP. Możesz się też ubezpieczyć. Na więcej nie można liczyć, przynajmniej jedli rządzą torysi. |
iwona38 | Post #4 Ocena: 0 2021-06-20 12:25:15 (4 lata temu) |
Najpierw piszesz, ze nia znasz przypadku lewego zwolnienia a teraz, ze oni sie z tym nie kryja i wykorzystuja system. Zdecyduj sie bo albo maja lewe zwolnienia albo nie. A jak wiesz, ze maja to czemu ich nie zglosisz?
Nie kupuje w Amazonie.
|
daavid | Post #5 Ocena: 0 2021-06-20 12:41:02 (4 lata temu) |
Po co ja mam ich zgłaszać skoro manager zgłasza do sprawdzenia?
Chodziło mi o przypadki znane choćby z Polski gdzie lekarz potrafił przyjść łapówkę by wypisać zwolnienie. Jeśli ktoś idzie do lekarza np. z bólem pleców to z miejsca dostaje dwa tygodnie plus tabletki przeciwbólowe. Następnym razem sytuacja się powtarza. Później prześwietlenia, rehabilitacja itd. A są jeszcze lepsze choroby do symulowania. Nie będę ich tutaj publicznie opisywać bo nie o to chodzi by rozpowszechniać tego typu "wiedzę", chociaż jak ktoś chce to znajdzie. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 20-06-2021 12:41 ] |
|
|
iwona38 | Post #6 Ocena: 0 2021-06-20 12:55:56 (4 lata temu) |
Ale pracodawca moze tu zwolnic za dlugie lub czeste chorowanie wiec w czym problem?
Nie musi trzymac takiego pracownika. Ja mialam na mysli ludzi chorych a nie cwaniakow. Ty chcesz nie placic wszystkim bo zdarzaja sie cwaniacy. Nie wiem Daavid czego nie rozumiesz? Powtorze jeszcze raz, jesli kwarantanna nie bedzie 100% platna to ludzie nie beda sie testowac i izolowac, tak jak teraz, robia to tylko Ci co maja za to placone lub mieli pecha i zostali zlapani na kontakcie z kims zarazonym. U mnie w biurze przychodza chorzy do pracy i nikt sie nie testuje. Nikt tez nie byl chory na covida. [ Ostatnio edytowany przez: iwona38 20-06-2021 13:02 ] Nie kupuje w Amazonie.
|
radzik77 | Post #7 Ocena: 0 2021-06-20 13:02:17 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Socjal jest problemem. Place powinny byc na takim poziomie, zeby kazdy mogl oplacac ubezpieczenie chorobowe I odkladac na emeryture.
Panstwo powinno nakladac minimalne podatki, zadnych skladek emerytalnych. Zadnego socjalu. Tylko prywatne ubezpieczenie w razie W. |
galadriel | Post #8 Ocena: 0 2021-06-20 13:04:59 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Nie rozumiem dlaczego Wielim ma nie zarabiac w ramach troski onie zarazenie innych. Po pierwsze, jak sie boja zarazic to niech siedza w domu. Po drugie, jesli sie zaszczepia 2 razy, to nawet jesli sie zaraza, to podobno przejda chorobe lzej.
I tak zreszta powinno byc od poczatku. Jak ktos sie boi i chce izolowac to jego sprawa, nie chce szczepic to niech sie nie szczepi, ale niech nie zakazuje ludziom zarabiania kasy. Jak sie Wielim dobrze czuje i nie zatrzymali go w szpitalu w izolatkach to z jakiej paki ma nie pracowac? [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 20-06-2021 13:07 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
daavid | Post #9 Ocena: 0 2021-06-20 13:07:19 (4 lata temu) |
Wcale nie jest łatwo zwolnić pracownika który ma umowę na czas nieokreślony, należy do związków zawodowych oraz zna zasady tj. wszystkie procedury są zachowane. W razie zwolnień grupowych faktycznie może być pierwszym do zwolnienia, ale jeśli takich zwolnień nie ma to jest trochę trudno. Znam przypadki "wykupywania kontraktu" tj. pracownik dostał kasę by się zwolnić.
Oczywiście, masz rację, ludzie którzy nie mają płatnej kwarantanny unikają jej jak ognia. Czy powinna być płatna? Osobiście nie wiem czy państwo powinno za to płacić z moich podatków bo wtedy okazałoby się, że ilość zakażeń skoczyłby lawinowo, ludzie zaczęliby kombinować. |
iwona38 | Post #10 Ocena: 0 2021-06-20 13:07:27 (4 lata temu) |
Radzik77 no tak byloby najlepiej, tylko, ze to sa mrzonki. Zaden pracodawca nie zaplaci wiecej niz musi. A zeby musial to musi byc wiecej pracy niz pracownikow, w dzisiejszym swiecie nierealne. Panstwo, tzn. Ja, Ty, On doplacamy pracodawcom do pensji pracownika w postaci roznych benefitow zeby mogl przezyc do konca miesiaca. To jest chore.
[ Ostatnio edytowany przez: iwona38 20-06-2021 13:09 ] Nie kupuje w Amazonie.
|