MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

MOJE NIEPOKOJE...KORONAWIRUS

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 631 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 630 | 631 | 632 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

Str 631 z 1206

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Richmond

Post #1 Ocena: 0

2021-06-20 11:21:38 (4 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nawet firmy, które dobrze płacą, nie oferują nic oprócz SSP, bo ich na to nie stać. Koleżanka podjęła pracę w malej firmie w styczniu, dobra pensja, ale zero benefitow. Wszystko na minimum wymaganym przez prawo.

W takim przypadku nalezy kupić własny Income Protection albo mieć oszczędności na okres choroby.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

iwona38

Post #2 Ocena: 0

2021-06-20 11:38:05 (4 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Nie kazdego stac na wykupienie ubezpieczenia, mowie tu zwlaszcza o ludziach, ktorzy zarabiaja minimum a jest ich bardzo duzo. Poza tym smiem przypuszczac, ze za chwile firmy ubezpieczeniowe zastrzega sobie prawo wylaczenia covida z ubezpieczenia i kazdej nastepnej pandemii rowniez. Nie tedy droga. Anglia jest jednym z panstw, ktore ma najgorzej zorganizowana pomoc dla ludzi chorych. Covid tylko to uwidocznil i powinno sie z tego wyciagnac wnioski.
Poza tym nie wierze, ze firma ktora stac na dobre pensje nie stac na placenie chorobowego. Moze ktos powinien zajac sie lekarzami, ktorzy wypisuja lewe zwolnienia a nie karac ludzi, ktorzy naprawde go potrzebuja. Nikt nie siedzi w domu pol roku bez zwolnienia lekarskiego przeciez.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #3 Ocena: 0

2021-06-20 11:39:36 (4 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Ja oszczędności mam ale nie o to chodzi , skoro czuje sie juz lepiej moge sprobowac , zawsze cos tam zarobie a w domu juz mnie szlag trafia . Do tego dochodzi uciazliwa zgaga od notorycznego lezenia przez 2 tygodnie. Kaszel mam slaby jak caly czas tzn zakaszle kilka razy z rzedu raz na godzine albo dwie . Ogolnie wcale nie mialem jakiegos problemu z kaszlem podczas kowida .

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #4 Ocena: 0

2021-06-20 11:50:53 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Ja rozumiem finansowy aspekt i to ze zaczynasz się w domu nudzić ale czy nie uważasz ze jak trzy dni temu miałeś 39 stopni gorączki i poważne problemy z oddychaniem to decyzja o wychodzeniu z domu jest nierozsądna. Według mnie nadal możesz zarażać. Ludzie nie patrząc dalej niż swoje sprawy, praca czy imprezowanie w czasie choroby dokładają swój udział do tego wszystkiego co się dzieje
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

daavid

Post #5 Ocena: 0

2021-06-20 11:55:45 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

[*]null
Cytat:

2021-06-20 11:38:05, iwona38 napisał(a):
Nie kazdego stac na wykupienie ubezpieczenia, mowie tu zwlaszcza o ludziach, ktorzy zarabiaja minimum a jest ich bardzo duzo. Poza tym smiem przypuszczac, ze za chwile firmy ubezpieczeniowe zastrzega sobie prawo wylaczenia covida z ubezpieczenia i kazdej nastepnej pandemii rowniez. Nie tedy droga. Anglia jest jednym z panstw, ktore ma najgorzej zorganizowana pomoc dla ludzi chorych. Covid tylko to uwidocznil i powinno sie z tego wyciagnac wnioski.
Poza tym nie wierze, ze firma ktora stac na dobre pensje nie stac na placenie chorobowego. Moze ktos powinien zajac sie lekarzami, ktorzy wypisuja lewe zwolnienia a nie karac ludzi, ktorzy naprawde go potrzebuja. Nikt nie siedzi w domu pol roku bez zwolnienia lekarskiego przeciez.

Wobec tego musisz głosować na laburzystów. Oni obiecywali wiele, byliby w stanie dać jeszcze więcej. Bałagan jak po sobie zostawili trzeba było sprzątać całe lata.

Nie znam przypadku lewego zwolnienia w UK. Jest wiele chorób które łatwo jest symulować. Tworzy się historia choroby co ułatwia dalsze chorowanie. Moja firma przewlekle chorych wysyła do swojego lekarza. Nigdy ich lekarz nie zakwestionował orzeczenia innego lekarza.

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #6 Ocena: 0

2021-06-20 11:58:37 (4 lata temu)

iwona38

Kobieta

sqlserver a nie uwazasz, ze ktos ze sluzby zdrowia powinien sie tym zainteresowac i powiadomic Wielima, ze powinien zostac w domu przez np. kolejne dwa tygodnie? A tu zonk... nikogo to nie interesuje. Mi sie w tym momencie zapala czerwona lampka, ze cos jest nie tak z ta pandemia a Wam nie?
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #7 Ocena: 0

2021-06-20 12:00:10 (4 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Cytat:

2021-06-20 11:50:53, sqlserver napisał(a):
Ja rozumiem finansowy aspekt i to ze zaczynasz się w domu nudzić ale czy nie uważasz ze jak trzy dni temu miałeś 39 stopni gorączki i poważne problemy z oddychaniem to decyzja o wychodzeniu z domu jest nierozsądna. Według mnie nadal możesz zarażać. Ludzie nie patrząc dalej niż swoje sprawy, praca czy imprezowanie w czasie choroby dokładają swój udział do tego wszystkiego co się dzieje

Jestem odzielony od swoich pasażerów, nie mam z nimi zadnego kontaktu , nawet używając klimatyzacji czy ogrzewania kazdy ma swój obieg niezależny od drugiego , ja mogę na klimie jechac , z tylu na ogrzewaniu , plex jest dodatkowo zaizolowany w szczelinach przeze mnie , nie wydaje mi się ze moglbym kogokolwiek zarazić, to raczej nie możliwe. Na stronie rządowej jest napisane ze jezeli takie objawy gorączka ustały to mogę wracać do życia. Nie wracam na magazyn pełen ludzi , nie chodzę po sklepach , nie chodzę w ogole nigdzie , siedzę zamknięty z przodu pojazdu

Iwona , sluzby mnie wczoraj powiadomiły telefonicznie ze jezeli nie mam syndromów jak gorączka i nieustający kaszel to moja kwarantanna dobiegła końca. Najlepsze ze zona i syn maja kwarantanne do środy mimo ze razem mieszkamy to oni pozniej zachorowali

[ Ostatnio edytowany przez: Wielim 20-06-2021 12:02 ]

Do góry stronyOffline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2021-06-20 12:01:14 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Służba zdrowia funkcjonuje wg ustalonych reguł. Jeśli jest mowa o 10 dniach od potwierdzenia zakażenia to oni się tego trzymają.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #9 Ocena: 0

2021-06-20 12:02:04 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

No tak jak nikt nie przyjdzie i Wielimowi nie powie żeby nie bił dziecka czy nie okradał sąsiada to wszystko jest spoko bo on o tym nie wiedział
Istnieje coś takiego jak świadomość, tym bardziej ze ze względu na jego zawód ma odczynienia z duża ilością ludzi będąc zamkniętym na małej przestrzeni
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #10 Ocena: 0

2021-06-20 12:03:37 (4 lata temu)

iwona38

Kobieta

Daavid jezeli nie znasz przypadku lewego zwolnienia to widocznie ludziom te zwolnienia byly potrzebne. Ja wiem, ze firma zawsze kwestionuje chorobe pracownika i to nawet kiedy jest ewidentnie winna jego choroby, dlatego potrzebne sa regulacje po stronie panstwa. I to nie chodzi o zadne rozdawnictwo co probujesz sugerowac, slabszym i chorym nalezy sie pomoc bo nawet zwierzeta sobie pomagaja.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Strona 631 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 630 | 631 | 632 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,