Str 630 z 1206 |
|
---|---|
daavid | Post #1 Ocena: 0 2021-06-19 23:27:06 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Nie tylko self employed są w takiej sytuacji. Pełno ludzi ma byle jakie kontrakty bo firmy mają dosyć naciągaczy. O ludziach w agencji lepiej nie wspominać...
|
iwona38 | Post #2 Ocena: 0 2021-06-19 23:40:22 (4 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Cytat: 2021-06-19 23:27:06, daavid napisał(a): Nie tylko self employed są w takiej sytuacji. Pełno ludzi ma byle jakie kontrakty bo firmy mają dosyć naciągaczy. O ludziach w agencji lepiej nie wspominać... Firmy maja dosc naciagaczy dlatego ludzie maja byle jakie kontrakty - mozesz rozwinac swoja mysl bo nie bardzo rozumiem co masz na mysli? A wracajac do tematu, juz pona rok temu mowilam, ze gdyby komukolwiek zalezalo na opanowaniu "pandemii" to chorobowe byloby 100% platne, inaczej ludzie nigdy nie beda sie izolowac. Nie kupuje w Amazonie.
|
Maat17 | Post #3 Ocena: 0 2021-06-20 01:05:24 (4 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Cytat: 2021-06-19 23:05:52, Wielim napisał(a): Kto mi za to zaplaci ? Do poniedziałku bedzie to juz 2 tyg w domu rachunki musze placic , zwlasacza bardzo wysoką rate za samochod. W poniedziałek moze rusze sie do pracy i wtorek , w środę mecz chciałem obejrzeć. Od czasu szpitalu czuje się tak samo - nie gorzej nie lepiej , brak gorączki, jestem w takiej sytuacji ze jak zlecsie bede czuć w pracy to mogę zawijać do chaty. Kwarantanna minęła mi ubiegłej nocy. Posiedzialbym w domu ale mnie nie stać na to , zwlaszcza ze za miesiąc do Polski chce jechać, uroki zycia self employed. Ledwo co £500 od councilu za self isolated wyrwalem , jeszcze z pretensjami dlaczego nie moge pracowac z domu. Jak odpowiedzialem ze tak mieszkam na parterze ale taksowka nie wjedzie przez te waskie drzwi do domu a nawet jak wykluje dziure w scianie to gdzie ja znajde klienta ? W livingu czy w kuchni ? Kaszel jest jeszcze? Jesli juz koniecznie do pracy, to pracoj w maseczce caly czas. Radzila bym najpierw wyzdrowiec do konca. |
Cezar99 | Post #4 Ocena: 0 2021-06-20 08:05:09 (4 lata temu) |
Z nami od: 14-09-2013 Skąd: out and about |
Cytat: 2021-06-19 18:02:53, iwona38 napisał(a): Gdyby ktos chcial wesprzec pracownikow opieki, chocby dlatego, ze mozesz byc nastepna/y to zachecam do podpisania petycji. petycja Tu chodzi o wielki pieniądze , władzę i ego. Ludzie sa zakładnikami tylko. Dlatego obawiam się ze petycja to za mało... Pracownicy opieki są jedna z najsłabszych grup ( w większości cudzoziemcy ) i zostali potraktowani jak o balon próbny. Potem pewnie NHS i tak dalej... [ Ostatnio edytowany przez: Cezar99 20-06-2021 08:08 ] Today is the oldest you have ever been and the youngest you will ever be so enjoy the day as best as you can
|
daavid | Post #5 Ocena: 0 2021-06-20 09:31:00 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-06-19 23:40:22, iwona38 napisał(a): Cytat: 2021-06-19 23:27:06, daavid napisał(a): Nie tylko self employed są w takiej sytuacji. Pełno ludzi ma byle jakie kontrakty bo firmy mają dosyć naciągaczy. O ludziach w agencji lepiej nie wspominać... Firmy maja dosc naciagaczy dlatego ludzie maja byle jakie kontrakty - mozesz rozwinac swoja mysl bo nie bardzo rozumiem co masz na mysli? A wracajac do tematu, juz pona rok temu mowilam, ze gdyby komukolwiek zalezalo na opanowaniu "pandemii" to chorobowe byloby 100% platne, inaczej ludzie nigdy nie beda sie izolowac. Mam kontrakt który zapewnia mi płatne chorobowe przez 6 miesięcy. Teraz firma daje inny kontrakt, który zapewnia chorobowe tylko przez 6 tygodni. Uwierz, że wielu z moich kolegów, każdego roku, są chorzy przez 6 miesięcy. Co do dnia. Dlatego teraz dają inne kontakty. |
|
|
radzik77 | Post #6 Ocena: 0 2021-06-20 09:46:27 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-06-20 09:31:00, daavid napisał(a): Cytat: 2021-06-19 23:40:22, iwona38 napisał(a): Cytat: 2021-06-19 23:27:06, daavid napisał(a): Nie tylko self employed są w takiej sytuacji. Pełno ludzi ma byle jakie kontrakty bo firmy mają dosyć naciągaczy. O ludziach w agencji lepiej nie wspominać... Firmy maja dosc naciagaczy dlatego ludzie maja byle jakie kontrakty - mozesz rozwinac swoja mysl bo nie bardzo rozumiem co masz na mysli? A wracajac do tematu, juz pona rok temu mowilam, ze gdyby komukolwiek zalezalo na opanowaniu "pandemii" to chorobowe byloby 100% platne, inaczej ludzie nigdy nie beda sie izolowac. Mam kontrakt który zapewnia mi płatne chorobowe przez 6 miesięcy. Teraz firma daje inny kontrakt, który zapewnia chorobowe tylko przez 6 tygodni. Uwierz, że wielu z moich kolegów, każdego roku, są chorzy przez 6 miesięcy. Co do dnia. Dlatego teraz dają inne kontakty. Zgadzam sie z powyzszym. Tam gdzie ja pracuje jest tylko statutory pay. Gdyby firma placila chorobowe, to do pracy przychodzilby tylko dyrektor. Praca nie jest lekka ani ciekawa, ale to nie zmienia faktu, ze zatrudniajac sie, akceptujesz warunki. Miewalem nawet zapytania jak naciagnac system, a niektorzy nawet prosto z mostu informowali ze wracaja do PL i beda doic pelne 28tyg SSP. |
iwona38 | Post #7 Ocena: 0 2021-06-20 09:46:48 (4 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Ale to samo mozna powiedziec w druga strone, ze nie brakuje cwaniakow wsrod pracodawcow, ktorzy nie placa nawet jednego dnia chorobowego. Czesto sa to miejsca gdzie ludzie zarabiaja najmniej i nie stac ich na siedzenie w domu. Covid dokladnie to pokazal. Dlatego uwazam, ze takie sprawy jak chorobowe i urlopy powinny byc regulowane przez panstwo a nie zalezne od widzimisie. Ale do tego misialby sie znalesc ktos komu naprawde zalezy na opanowaniu pandemii (jakiejkolwiek, niekoniecznie covida), a takiego nie ma i prawdopodobnie nie bedzie.
Nie kupuje w Amazonie.
|
radzik77 | Post #8 Ocena: 0 2021-06-20 10:01:00 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
null
Cytat: 2021-06-20 09:46:48, iwona38 napisał(a): Ale to samo mozna powiedziec w druga strone, ze nie brakuje cwaniakow wsrod pracodawcow, ktorzy nie placa nawet jednego dnia chorobowego. Czesto sa to miejsca gdzie ludzie zarabiaja najmniej i nie stac ich na siedzenie w domu. Covid dokladnie to pokazal. Dlatego uwazam, ze takie sprawy jak chorobowe i urlopy powinny byc regulowane przez panstwo a nie zalezne od widzimisie. Ale do tego misialby sie znalesc ktos komu naprawde zalezy na opanowaniu pandemii (jakiejkolwiek, niekoniecznie covida), a takiego nie ma i prawdopodobnie nie bedzie. To tez prawda. Zyjemy jednak a takich czasach gdzie ciezko jest znalezc wspolny jezyk i porozumienie. Byl u nas w firmie nawet przypadek, ze pracownik nie chcial wrocic z furlough do pracy i sprawa sie u prawnikow oparla. Nie zatrudniac sie do pracy u cwaniakow, ale tez nie robic tego samego po podjeciu pracy. |
daavid | Post #9 Ocena: 0 2021-06-20 11:00:52 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-06-20 09:46:48, iwona38 napisał(a): Ale to samo mozna powiedziec w druga strone, ze nie brakuje cwaniakow wsrod pracodawcow, ktorzy nie placa nawet jednego dnia chorobowego. Czesto sa to miejsca gdzie ludzie zarabiaja najmniej i nie stac ich na siedzenie w domu. Covid dokladnie to pokazal. Dlatego uwazam, ze takie sprawy jak chorobowe i urlopy powinny byc regulowane przez panstwo a nie zalezne od widzimisie. Ale do tego misialby sie znalesc ktos komu naprawde zalezy na opanowaniu pandemii (jakiejkolwiek, niekoniecznie covida), a takiego nie ma i prawdopodobnie nie bedzie. Wyobraź sobie, że jesteś właścicielem firmy i masz płacić ludziom za ich choroby, w tym najczęściej urojone choroby. Państwo płaci SSP z tym, że są to niskie kwoty. [ Ostatnio edytowany przez: daavid 20-06-2021 11:01 ] |
daavid | Post #10 Ocena: 0 2021-06-20 11:03:07 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-06-20 09:46:27, radzik77 napisał(a): Cytat: 2021-06-20 09:31:00, daavid napisał(a): Cytat: 2021-06-19 23:40:22, iwona38 napisał(a): Cytat: 2021-06-19 23:27:06, daavid napisał(a): Nie tylko self employed są w takiej sytuacji. Pełno ludzi ma byle jakie kontrakty bo firmy mają dosyć naciągaczy. O ludziach w agencji lepiej nie wspominać... Firmy maja dosc naciagaczy dlatego ludzie maja byle jakie kontrakty - mozesz rozwinac swoja mysl bo nie bardzo rozumiem co masz na mysli? A wracajac do tematu, juz pona rok temu mowilam, ze gdyby komukolwiek zalezalo na opanowaniu "pandemii" to chorobowe byloby 100% platne, inaczej ludzie nigdy nie beda sie izolowac. Mam kontrakt który zapewnia mi płatne chorobowe przez 6 miesięcy. Teraz firma daje inny kontrakt, który zapewnia chorobowe tylko przez 6 tygodni. Uwierz, że wielu z moich kolegów, każdego roku, są chorzy przez 6 miesięcy. Co do dnia. Dlatego teraz dają inne kontakty. Zgadzam sie z powyzszym. Tam gdzie ja pracuje jest tylko statutory pay. Gdyby firma placila chorobowe, to do pracy przychodzilby tylko dyrektor. Praca nie jest lekka ani ciekawa, ale to nie zmienia faktu, ze zatrudniajac sie, akceptujesz warunki. Miewalem nawet zapytania jak naciagnac system, a niektorzy nawet prosto z mostu informowali ze wracaja do PL i beda doic pelne 28tyg SSP. Pracodawca ma w tym przypadku na to wywalone bo SSP płaci państwo a nie on. |