Str 628 z 1206 |
|
---|---|
Richmond | Post #1 Ocena: 0 2021-06-18 22:48:32 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Ale my nie Amerykanie, my z kraju zarazy. Teraz Włochy wprowadziły kwaratanne dla Brytyjczyków.
Carpe diem.
|
galadriel | Post #2 Ocena: 0 2021-06-18 22:48:32 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Karjo, koktajl byl biopsychosocial, i najwidoczniej dziala.
Same bio to bylo to bylo w XX a raczej w XIX wieku. ![]() Cytat: 2021-06-18 22:48:32, Richmond napisał(a): Ale my nie Amerykanie, my z kraju zarazy. Teraz Włochy wprowadziły kwaratanne dla Brytyjczyków. No wlasnie. Ciekawe kiedy sie ta paranoja skonczy. I czy wogole kiedys... : / [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 18-06-2021 22:52 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
karjo1 | Post #3 Ocena: 0 2021-06-18 22:58:16 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Nie ma jak to pocieszenie
![]() Po cichu wspomnialam, ze cos powoli drgnelo w normalna strone. Co do koktajlu, wierze, ze przeplukanie organizmu, dorzucenie do kroplowki elektrolitow, efekt psychologiczny natychmiastowej opieki medycznej zadzialaly rewelacyjnie. Samo zbicie temperatury duzo daje, jesli chodzi o samopoczucie. Ale cala reszta (w postepowaniu szpitalnym w warunkach pandemii) od formalnej, medycznej strony wyglada, delikatnie mowiac, dziwnie i specyficznie. |
AbacusII | Post #4 Ocena: 0 2021-06-18 23:31:37 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-05-2021 Skąd: Londyn |
Tak sytuacja : Trzy przypadki Koroniaka uczennic w mojej szkole wyszły dziś po testach. W związku z tym menago zaczęli dopytywać czy zrobiliśmy wczoraj testy ( dostajemy pakiety do domu i sami sie sprawdzamy w niedzielę i czwartki) .Ludzie zaczęli sie jąkać , bo wielu zapomina je robic. W tej sytuacji polecono tym osobom , ktore plątały sie w zeznaniach zrobic test na miejscu . Jedna ze starszych koleżanek poprosiła inna by jej pomogła . Wiec ta otwarła test, wyjęła plastikową buteleczkę z płynem , patyczek do nosa i gardła, wszystko gołymi rękoma . Pytam tamta: dlaczego sama tego nie robi ? Ona na to ,ze w domu jej dzieci pomagają, bo ona nie wie jak? (od miesięcy mamy te testy). Natomiast koleżanka, ktora wymacała wszystko przed testem i po teście jak zaznaczyła umytymi rękoma,nie widziała w tym nic złego... I to jest ta wyedukowana swiadomsoc spoleczna w ktorą tu inwestują i poważne podejście do bezpieczeństwa zdrowotnego w dużym skupisku ludzi.W związku z tym zrobiłem pokaz jak ten test robić dla tych , którzy zapomnieli, czyli ze względu na dodatkową przerwę w robicie , dla wszystkich u mnie...
|
daavid | Post #5 Ocena: 0 2021-06-19 00:06:12 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2021-06-18 13:58:45, Gwontownik napisał(a): [/LIST] Cytat: 2021-06-18 11:36:54, daavid napisał(a): O szczepionkach: Considering the different Covid jabs together, the team say one dose offers 75% protection against hospitalisation for Delta compared with 78% for Alpha, while two doses provide 94% protection against hospitalisation for Delta compared with 92% against Alpha – although it is important to note these vaccine effectiveness figures are estimates that lie within a range of possible values. The findings are important, not least because data suggests the Delta variant may be associated with around a twofold greater risk of hospitalisation, a link seen in data from both England and Scotland. The PHE report also sheds light on the spread of the Delta variant. According to data based on whole-genome sequencing and a more rapid approach known as genotyping, 99% of Covid cases in the UK now involved the Delta variant. https://www.theguardian.com/world/live/2021/jun/18/coronavirus-live-news-us-launches-32bn-virus-treatment-program-england-opens-vaccines-to-all-adults To w Polsce prawda wycieka do mediów a ty dalej te pierdoły cytujesz!!! Cytuję to co uważam za istotne. Zobaczymy co z tego będzie, ale tak mam "predykaty" że jakby nałożyć na siebie wykresy z np. wiosny zeszłego roku, ilości infekcji i ilości hospitalizacji oraz odpowiednio z tego roku infekcje i hospitalizację, to hospitalizacje są niższe. Prawdopodobnie dzięki szczepionkom. Inne wytłumaczenie to możliwa mniejsza "zjadliwość" wirusa. No, ale ta ponoć jest wyższa. |
|
|
Wielim | Post #6 Ocena: 0 2021-06-19 10:21:12 (4 lata temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Cytat: 2021-06-18 22:28:04, karjo1 napisał(a): Przepraszam, ale az zapytam, Wielim nie obraz sie. Ciekawi mnie sposob leczenia infekcji covidowej w tutejszych warunkach. Koktajl sterydy/antybiotyk byl jednorazowy i podany w kroplowce, po czym wyslano pacjenta do domu? Jakies zalecenia, kontynuacja leczenia, przynajmniej ten antybiotyk? Lekarz zalecil powrot do pracy 2 dni po pobycie szpitalnym, po dluzszym zlym poczuciu, ktore tym pobytem poskutkowalo? Jakies testy, kontakt przynajmniej telefoniczny z GP przed powrotem miedzy ludzi? Zadnej obserwacji na oddziale covidowym, pobytu min. 24/48h? [/url] W szpitalu została mi pobrana krew do pojemniczka , plus dwa razy do hakis buteleczek z plynem , plus jeszcze raz do jakiegoś pojemniczka, ten ostatni raz wiem ze mial na celu sprawdzenie natlenienia krwi, reszty nie wiem. Podłączono mnie na te 2-3h do kroplówki, podano tez paracetamol dożylnie , w międzyczasie dwa razy coś przezroczystego wstrzyknięto tam gdzie kroplówki mialem podłączoną. Mowili ze to antybiotyk. Ten pierwszy byl w takiej grubej strzykawce i to on zadziałał tak ze od tego czasu nie mam gorączki . Po lacznie 3h wypuszczono mnie do domu . Powiedzieli zecnie ma sensu mnie tu trzymsc . Mialem zrobione xray pluc , lekarz powiedział ze widac zeckowid na nie działa ale to normalne. Czulem sie duzo lepiej . Zostały mi przypisane antybiotyki i sterydy do brania w domu . Antybiotyk 7 dni a steryd 5 dni . Lekarz nic sie nie pytał ani o pracy ani o kwarantannie , jedynie o szczepionke sie kazdy pytal . Powiedział ze jakbym poczul sie gorzej to mogę wrócić. Zadnej obserwacji, widzialem leżała ludzie dwa razy starsi ode mnie , wraki ludzi niestety , zle sie tam czulem , zreszta ja sam naciskałem zeby opuścic szpital jak lepiej sie poczulem |
daavid | Post #7 Ocena: 0 2021-06-19 11:38:49 (4 lata temu) |
Za rok nowa szczepionka na wszystkie warianty
![]() https://businessinsider.com.pl/technologie/wielka-brytania-szczepionka-na-wszystkie-warianty-koronawirusa-mozliwa-za-rok/kzb0k2v [ Ostatnio edytowany przez: daavid 19-06-2021 11:39 ] |
gosian | Post #8 Ocena: 0 2021-06-19 12:07:46 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Czyli będzie za pół roku
![]() Było podobnie z tymi szczepionkami. Mówili że będą szczepić koniec 2021 a początek 2022 a zaczęli szczepić jakoś po pół roku. Nie ma to jak parcie na kasę Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
daavid | Post #9 Ocena: 0 2021-06-19 12:17:04 (4 lata temu) |
Akurat parcie na kasę jest naturalne. Komuniści chcieli świat bez pieniądza a skończyło się jak się skończyło.
|
iwona38 | Post #10 Ocena: +1 2021-06-19 13:04:41 (4 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Naturalna to jest chec przezycia a nie parcie na kase. Jedni sie szczepia bo chca przezyc inni sie nie szczepia z tego samego powodu. A Ci co o tym wiedza trzepia kase. Ot i cala prawda.
I komunisci jeszcze nie wygineli niestety. Wlasnie sie odradzaja w Europie i tylko slepy tego nie widzi. [ Ostatnio edytowany przez: iwona38 19-06-2021 13:06 ] Nie kupuje w Amazonie.
|