i tu tez:
Zeby nie wiem jak byl to nikly ulamek procenta, to fajnie jak nie popadnie na ryzykanta.
Str 581 z 1206 |
|
---|---|
niebieskieucho | Post #1 Ocena: 0 2021-05-30 21:14:27 (4 lata temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
A tym czasem leca otwartym tekstem.
i tu tez: Zeby nie wiem jak byl to nikly ulamek procenta, to fajnie jak nie popadnie na ryzykanta. Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|
kinga77 | Post #2 Ocena: 0 2021-05-30 23:02:00 (4 lata temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: UK |
Cytat: 2021-05-29 23:36:59, gosian napisał(a): Kinga, zdecydowałaś się na drugą dawkę? Bo z tego co pamiętam to chyba pisalas, że nie będziesz się szczepiła. Chyba, że pomyliłam ciebie z kimś innym Wzielam pierwsza dawke astry 8 stycznia,bo czulam sie troche zaszczuta w pracy ,potem jak przyszli z druga to odmowilam,na razie nie zamierzam sie wiecej szczepic. Wogole gdybym sie zdecydowala to chyba musialabym przejsc ten kurs od nowa bo pierwsza dawka juz byla dawno ,to takie cos nie ma sensu chyba.A zreszta co ma teraz sens ![]() |
Gwontownik | Post #3 Ocena: 0 2021-05-30 23:06:21 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat: 2021-05-29 18:09:42, Kanonier30 napisał(a): Myślę, że to przekomarzanie się dla ZacznijOdSiebie, to tylko forma podgrzania dyskusji. Ostatecznie, jako zaszczepieni, jesteśmy - w tej grupie - interesującymi przypadkami skutków ubocznych, które uaktywnią się po miesiącach, a nawet latach. To nie jest kpina, to chcę wyjaśnić, bo wierzę w taką opcję. Nie neguję, że różne przykre rezultaty pojawić się mogą. Nie mam w tym sensie żadnego zaufania do przedstawicieli rządu, jak Matt Hancock, albo BoJo. Zwłaszcza w obliczu dodatkowych rewelacji Cummingsa. Poza tym, ale w Londynie były dzisiaj znaczne protesty osób przeciwnych restrykcjom pandemicznym, tzw paszportom szczepionkowym... Ktoś widział bezpośrednio te demonstracje lub brał udział? Pytam z ciekawości. PS. Moją prywatną rzeczą jest zaszczepienie się AZ. Zamknąłem ten proces z powodów ważnych dla mnie. Nie będę już nikogo nakłaniał do takiej czy innej decyzji. Indywidualne wybory każdej, świadomej osoby. Człowiek to dziwną istotą jest. Posiadając te same dane każdy inny wynik otrzymuje. Ot ciekawostka. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
radzik77 | Post #4 Ocena: 0 2021-05-31 14:07:31 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2021-05-30 21:14:27, niebieskieucho napisał(a): A tym czasem leca otwartym tekstem. i tu tez: Zeby nie wiem jak byl to nikly ulamek procenta, to fajnie jak nie popadnie na ryzykanta. Ja tam nie agituje ani tej ani tamtej stronie, ale dla rownowagi i rzetelnosci trzeba by pewnie teraz wkleic 20mln zdjec przypadkow, gdzie nie bylo powiklan. |
gosian | Post #5 Ocena: 0 2021-05-31 14:46:52 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Co roku tysiące ludzi umiera i dopóki nikt z nas nie był informowany o tych liczbach, ludzie nie zdawali sobie z tego sprawy, że chodzi to o setki tysięcy rocznie. Teraz te liczby są podawane w mediach i ludzie są przerażeni. Powinni mówić co miesięczny raport z 5 lat i wtedy każdy by miał realną szansę ocenić jak covid wpływa na śmiertelność. Bo nie oszukujmy się, teraz w zgonach covidowych są nie tylko ludzie, którzy umarli na covid, ale są ludzie którzy umarli przez covid. Za rok dwa lata będzie duża umieralność na nowotwory.
[ Ostatnio edytowany przez: gosian 31-05-2021 14:47 ] Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
|
|
daavid | Post #6 Ocena: 0 2021-05-31 14:58:03 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
[/LIST]
Cytat: 2021-05-30 23:02:00, kinga77 napisał(a): Cytat: 2021-05-29 23:36:59, gosian napisał(a): Kinga, zdecydowałaś się na drugą dawkę? Bo z tego co pamiętam to chyba pisalas, że nie będziesz się szczepiła. Chyba, że pomyliłam ciebie z kimś innym Wzielam pierwsza dawke astry 8 stycznia,bo czulam sie troche zaszczuta w pracy ,potem jak przyszli z druga to odmowilam,na razie nie zamierzam sie wiecej szczepic. Wogole gdybym sie zdecydowala to chyba musialabym przejsc ten kurs od nowa bo pierwsza dawka juz byla dawno ,to takie cos nie ma sensu chyba.A zreszta co ma teraz sens ![]() Chyba w tej chwili nie szczepi się trzecią dawką więc moim zdaniem jak Ciebie dziabną drugi raz to masz zaliczone. |
sqlserver | Post #7 Ocena: 0 2021-05-31 17:13:37 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat: 2021-05-31 14:07:31, radzik77 napisał(a): Ja tam nie agituje ani tej ani tamtej stronie, ale dla rownowagi i rzetelnosci trzeba by pewnie teraz wkleic 20mln zdjec przypadkow, gdzie nie bylo powiklan. Dokładnie tak samo nikt nie mówi o 99.99% społeczeństwa czyli jakiś 67 milionach ludzi, nikt nie pokazuje zdjęć tych którzy nie chorują ciężko na COVID ciagle o tych pod respiratorami opowiadają Ich rodzice trafili na ten sam oddział przekształconego szpitala w Gdańsku podczas III fali pandemii. To, co opowiadają, mrozi krew w żyłach. Schorowani pacjenci mieli być pozostawiani bez opieki na długie godziny, a nawet obrażani przez pielęgniarki. Jak słyszymy, godzinami leżeli w niezmienionych pampersach lub na podłodze. Wszyscy zmarli, pozostała tylko relacja ich dzieci. Oklaski dla służby zdrowia ![]() Zrodlo moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|
Maat17 | Post #8 Ocena: 0 2021-05-31 20:41:58 (4 lata temu) |
Z nami od: 18-02-2021 Skąd: New Kingdom |
Z pampersami to zawsze problem. Limit 4 na dobe. Wiecej z NHS nie dostanie. Taki pampers (zalezy jakiej marki) moze utrzymac do 2 litrow. Oczywiscie zawsze kupuja najtansze badziewie. Pamperow sie nie zmienia za kazdym razem... nie tu, nie w Polsce i nie za oceanem.
To wieczny problem I brakuje... Jeden chory zuzeje wiecej, dla innych braknie. Temat rzeka.... Kiedys byly tylko kylie pads.... mozna bylo wyprac, wysuszyc. Pozniej z tymi pampersami.... a ceny? Coz czasami nawet 4£ za jeden, to kupuja najtansze dziadostwo.,.. I to wszedzie. Doczytalam do polowy tego artykulu.... verbal abuse... tacy ludzie nie powinni pracowac ani w opiece ani w szpitalu. Rozplakalam sie. Nigdy nie pracowalam w Polsce. [ Ostatnio edytowany przez: Maat17 31-05-2021 21:06 ] |
Kanonier30 | Post #9 Ocena: 0 2021-06-01 17:13:19 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
@sqlserver zamieścił w linku materiał dziennikarski o tym, co działo się czy dzieje w szpitalach Covid19, a może ogólnie w polskiej służbie zdrowia.
Jakoś nie zauważam żadnych zmian sprzed lat, gdy za właściwą opiekę na oddziale trzeba było wręczyć gratyfikację finansową lekarzowi prowadzącemu, ewentualnie ordynatorowi i pielęgniarce oddziałowej. Tak było i dziwnym trafem w tym tekście milczą się tę praktykę - 'koperty' za opiekę. |
cris82 | Post #10 Ocena: 0 2021-06-01 20:15:23 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
w ue jeszcze wiecej papierologii testy pcr trzeba robic na certyfikat potrzebne do lotow 48 h waznosc
ci co maja 2 szczepionki beda miali certyfikat wazny przez rok! i co dalej k..a po tym roku 😅 ... "Uzgodniono nową nazwę, „unijny certyfikat COVID-19”, zrozumiałą dla obywateli UE i jednoznacznie ograniczającą obowiązywanie dokumentu do okresu pandemii." czyli ile rok-5lat ? czy mozna im wierzyc? glupie pytanie ![]() dziadostwo sie rozprzestrzen8a szybciej od kowida "Akademia Górniczo-Hutnicza w Krakowie planuje umożliwić praktyki tylko tym studentom, którzy przyjęli co najmniej jedną dawkę szczepionki na koronawirusa. Informacja ta wywołała falę komentarzy, w których uczelni zarzucono dyskryminację. Rzecznik Praw Obywatelskich zwrócił się do rektora z prośbą o wyjaśnienia, bowiem oznacza to, że AGH zamierza przetwarzać dane dotyczące zdrowia studentów." [ Ostatnio edytowany przez: cris82 01-06-2021 20:29 ] |