MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

MOJE NIEPOKOJE...KORONAWIRUS

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 572 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 571 | 572 | 573 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

Str 572 z 1206

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sqlserver

Post #1 Ocena: -1

2021-05-25 15:22:52 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-05-25 14:17:17, Kanonier30 napisał(a):

Tutaj, to już typowy przykład manipulacji. Wykorzystywania faktu, że w historii najnowszej medycyny pojawiały się preparaty, które miały cudownie poprawiać jakość życia pacjentów. Kolega Moderator (w powyższym, cytowanym wpisie) zadał sobie trud wspomnienia o lekarstwie, które nie jest tak powszechnie znane, jak heroina. Na przełomie XIX i XX wieku sprzedawać przez koncern Bayer. Dostępna, jako doskonały środek przeciwbólowy, a jednocześnie powodujący znakomite samopoczucie psychiczne.
Każdy, kto dysponuje dostępem do Google, bez problemu znajdzie historię heroiny, która z cudownego leku stała się zakazanym i poszukiwanym narkotykiem.

Z podobnej historii medycyny możemy wyciągnąć inny lek opioidowy, jakim jest morfina. Stosowana już od czasu wojen napoleońskich, gdy na skutek ran, okaleczeń w chirurgii polowej potrzebny był lek szybko uśmierzający ból. Po ponad 200 latach morfina nadal jest używana do znoszenia bólu w medycynie i - co najważniejsze - z dostępnych leków ma najmniejszy, negatywny wpływ na organizm. Najbardziej groźnym jest uzależnienie i droga zaprzestania stosowania leku przez pacjenta.

Pomimo to, strona informacyjna leku jest niezwykle obszerna. Ilość możliwych efektów, jak poważne zaburzenia oddechowe, halucynacje, to standard w ulotkach informacyjnych. Jednak pomimo tej całej części opisowej, to nadal lek przepisywany i stosowany powszechnie w medycynie, jako skuteczny i pewny. Co chyba po 200 latach można stwierdzić bez przytaczania statystyk zmarłych w wyniku podawania morfiny. Dla zainteresowanych:

Z tego więc, jaki jest morał? Pomyłki w medycynie się zdarzają, ale nie jest pewnikiem, że za kilkadziesiąt lat (czy więcej) będzie wynaleziony lek lepszy i skuteczniejszy.

Pozdrawiam, K.

Rozumiem ze jak ty o czymś piszesz to nie jest to manipulacja ale jak ktoś z czyim zdaniem się nie zgadzasz ale brakuje Ci argumentów przeciwko, co więcej jesteś w stanie dostarczyć argumentów popierających tezę to jest manipulacja.

Podobnie jak zarzucanie innym ze Ciebie atakują a sam swoimi wpisami trochę się wysoko pozycjonujesz, nie zapominaj ze to ze chodzisz do szkoły to nie znaczy ze inni jej nie ukończyli jak ty z karabinem po dżungli biegałeś i są głupi

>>Ponownie rozpoczyna się jazgot tych, którzy szczepić się nie chcą.<<
>>Z osobnikami, którzy za wszelką cenę nie zmienią zdania i nie przemawiają do nich rzeczowe argumenty, dyskutować nie ma żadnego sensu. <<
>>Nawiązywały do tego polskie, dawniejsze powiedzenia, a więc 'grochem o ścianę' lub 'uparty, jak osioł'<<
>>Natomiast, że już doprawiasz mi mordę 'szczęśliwego idioty' <<
>>są aroganckie, personalne docinki i zwyczajne 'rzucanie fekaliami' w nadziei, że zawsze się coś przylepi<<

jeśli to twoim zdaniem jest próba nawiązania dialogu to według mnie tak się dyskutuje w komentarzach na YouTubie
Chcesz rozmawiać to nie rób tego personalnie i rozmawiaj na temat a bron się argumentami a nie płaczem o jakości bo zaczyna być słabo
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #2 Ocena: 0

2021-05-25 16:04:57 (4 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Tylko, że dokładnej listy skutków ubocznych szczepionki nie ma, bo z czasem są dopisywane niepożądane objawy jak np zakrzepica. Myślę, że z czasem ta lista się będzie zwiększać. I tak naprawdę do końca nie wiemy czego można się spodziewać, bo faza testów wciąż trwa.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

ZacznijOdSiebie

Post #3 Ocena: -1

2021-05-25 16:08:28 (4 lata temu)

ZacznijOdSiebie_

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-03-2021

Cytat:

2021-05-25 15:17:28, Richmond napisał(a):
Cytat:

2021-05-25 15:13:48, ZacznijOdSiebie_ napisał(a):
Teraz jedziesz do parku na spacer, niekoniecznie muszą to widziec (chyba ,że sam tego chcesz)

Teraz sam możesz wychowywać dziecko i tłumaczyć jak należy żyć , oni chcą ci to zabrać i karać za to w przyszłości.

Obawiam sie, ze to nie prawda. Jak jedziesz gdziekolwiek samochodem, to skanuja Twoje tablice rejestracyjne praktycznie wszedzie. Do tego kamery drogowe i CCTV. Jak idziesz na piechote, to CCTV.

Z dzieckiem tez ciezko jak chodzi do szkoly. Jest ustawiane wedlug idelogii panujacej w danym momencie.

Dlatego to idzie w złą strone, driveless car np ludzie robią sie leniwi a w przyszłości będą cię wyłączać guzikiem jak będziesz jechała.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #4 Ocena: 0

2021-05-25 16:17:28 (4 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Cytat:

2021-05-25 12:38:06, cris82 napisał(a):
"Niemcy juz zamknely loty z UK dla wszystkich poza obywatelami, Austria wlasnie tez to oglosila, Francja podono tez to rozwaza "

i kolejny raz to samo przychodzi do lotu tym razem zony i pojawia sie totalna niepewnosc *CRAZY*

kiedy masz lot dominika? zona 19czerwca

[ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 25-05-2021 12:41 ]

Ja lece pod koniec tygodnia do 19/06 to mam nadzieje juz byc z powrotem ale "pozyjemy, zobaczymy"...

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #5 Ocena: 0

2021-05-25 16:17:37 (4 lata temu)

Kanonier30

Konto usunięte

@sqlserver -
Argumentacji na razie mi nie brakuje. Pytaniem jest sens kontynuowania sporu... o czym tak naprawdę? O indywidualnych decyzjach każdego, myślącego człowieka czy na temat jakości szczepionek?
Do mnie pijesz, bo wydaje Ci się, że cokolwiek wiesz na temat mojego życia? Mnie personalnie? To raczej przeceniasz swoje możliwości. Tak samo byłoby, gdybyś pisał o kimkolwiek na Forum MW.

Nie można naruszać czyjejkolwiek prywatności, jeżeli zainteresowany sobie tego nie życzy. Z mojej strony tego nie było i nie będzie - nawet w przytoczonych przez Ciebie, moich wypowiedziach, jeden jest z postu, do którego mógłby się odnieść Jurny Jurek, bo do Niego pisałem (na temat 'szczęśliwego idioty' w odniesieniu do mnie)... .

Jako Moderator stajesz się osobą publiczną na Forum, od której wymaga się stosowania standardów, w tym mitycznego 'Regulaminu'. Przestajesz być jedynie Użytkownikiem, a kimś dbającym o kondycję portalu.
Nie stosujesz savoir vivre, ale to będzie problem dla Administracji lub Redakcji.
-----
Co do zaś mojego zniesmaczenia pisaniem - bez związku z tematem - o tym, że Kanonier to czau%!piz4, który wypisuje gó%$*&no i pier*^&;!, to już od dawna nie ma dla mnie znaczenia. Jednak odpór dać chcę, jeżeli już odwiedzam Forum MW.

Ty zaś zadbaj o własne słabości, których nie wyrówna Ci etykietka 'moderator'. Kiedyś dojrzejesz, aby oceniać co jest słabe, a co - wręcz przeciwnie. Nie pozostawiłeś jałowej od dawna dyskusji szczepionkowej, a wręcz przeciwnie. Usiłujesz odgrzewać wątek i grillować Użytkowników, którzy mają odmienną opinię.
Coś się więc na pewno na Forum dzieje i liczba wpisów lub odsłon punktuje. Admin zadowolony. To, że mizeria dyskusji jest widoczna na niemal każdej stronie wątku, to że nie ma już wpisów wielu osób o uznanym autorytecie, to co innego. To autorytet i uznanie nie za sprawą dołączenia do Moderacji.

PS. Dodam, że więcej wątku zaśmiecać nie będę i nie wejdę z powrotem do bagienka, z wzajemnym opryskiwaniem się ... xupą *CRAZY*

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 25-05-2021 16:22 ]

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #6 Ocena: 0

2021-05-25 16:38:55 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

@kanonier
Czasami mam wrażenie ze za duża uwagę przykładasz do tego żeby twoje wypowiedzi brzmiały patetycznie ale niestety przez to gubisz wątek i nie piszesz na temat

dodam tylko że jak chcesz rozmawiać to chętnie ale farmazony to raczej nie ze mną, pozdrawiam
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #7 Ocena: 0

2021-05-25 16:51:27 (4 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Cytat:

2021-05-25 16:17:37, Kanonier30 napisał(a):
(na temat 'szczęśliwego idioty' w odniesieniu do mnie)... .

Czy dobrze rozumiem, że ktoś Ciebie nazwał "szczęśliwym idiotą” bo się zaszczepiłeś? Jeśli tak to jest to złamanie regulaminu i prosiłabym Cię o zgłaszanie takich postów.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

ZacznijOdSiebie

Post #8 Ocena: 0

2021-05-25 16:55:57 (4 lata temu)

ZacznijOdSiebie_

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-03-2021

Cytat:

2021-05-25 16:17:37, Kanonier30 napisał(a):
@sqlserver -
Argumentacji na razie mi nie brakuje. Pytaniem jest sens kontynuowania sporu... o czym tak naprawdę? O indywidualnych decyzjach każdego, myślącego człowieka czy na temat jakości szczepionek?

Właśnie ,że ci sie wydaje ,że masz argumenty a tak naprawde ich nie masz , kupujesz ludzi tym ,że piszesz bajki a ludzie to kochają.

"O indywidualnych decyzjach każdego myślącego człowieka" ? Hmmm Hmmm Hmmm - myślący człowiek sie nie zaszczepi do 2023 Przynajmniej.

[ Ostatnio edytowany przez: ZacznijOdSiebie_ 25-05-2021 16:56 ]

Do góry stronyOffline

Wilki2

Post #9 Ocena: 0

2021-05-25 18:59:46 (4 lata temu)

Wilki2

Mężczyzna

Z nami od: 15-12-2019

Cytat:

2021-05-25 15:13:48, ZacznijOdSiebie_ napisał(a):
Kanonier - człowiek dąb, gramatyczny ideał, mógłby pisać bajki, grzeczny, wnikliwy z zamkniętą głową, kocha anglie BBC , sky news i the sun, wszystko co królowa powie i angielski rząd, uważa ,że jest dla naszego dobra.

Wierzy ,że szczepionki tak jak 20-30-40 lat są po to by chronić ludzi i dawać im supermoce. Nie chce wiedzieć co to jest światowe forum ekonomiczne, co to jest event 201, i agenda 2030 (podstawy).

Uważa ,że to są zmyślone rzeczy, które ktoś kiedyś powielił ,żeby straszyć ludzi, ufa specjalistom, ludziom którzy studjują kilka lat , którzy mają swoich przełożonyh a ci następnych przełożonych, którzy mają zlecenia.

On tak jak większość chce wrócić do "normalności".

"Normalności" którzy ludzie sobie sami stwarzają a powielanie tak skomplikowanych przemyśleń niesie następną fale i robi sie efekt domina, politycy , ludzie którzy to widzą cieszą się i zacierają rece, ,że lud łyka wszystko jak pelikan.

Kanonier jeszcze raz im nie chodzi o pieniądze chodzi im o naszą dusze, żebyśmy byliśmy nie myślącymi cyborgami skanującymi nadgarstek w sklepie płacąc rachunek ,żeby wiedzieli na co i gdzie wydajesz ( teraz wciąż masz wybór i płacisz pieniądzem, niekoniecznie wyciągniętym z konta)

Teraz jedziesz do parku na spacer, niekoniecznie muszą to widziec (chyba ,że sam tego chcesz)

Teraz sam możesz wychowywać dziecko i tłumaczyć jak należy żyć , oni chcą ci to zabrać i karać za to w przyszłości.

Nie jestem mistrzem ortografii i składnii, ale wiem jedno to co idzie to nie są twoje wyspy owcze i przeprawa promem i moim zdaniem to są właśnie ludzie którzy myślą o własnym tyłku, to co idzie to tyrannia, a zaczyna sie własnie od chaosu i wstrzykiwania trucizny, która to nie będzie ostatnią w tym roku.

Gościu pelikan ile ty masz lat? :) Jeśli to mają być rzeczowe argumenty przeciwko szczepieniom to faktycznie jakakolwiek dyskusja mija się z celem. Jaszczury w ludzkich skórach mają nas na widelcu. Czy naprawdę żeby zawładnąć nami trzeba bawić się w akcję szczepienia. W jedzeniu i napojach ,które od lat spożywamy znajdują się nie takie świństwa a można tam wcisnąć jeszcze niejedno i nikt się nie zorientuje.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #10 Ocena: 0

2021-05-25 19:18:30 (4 lata temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Szekspir, pierwszy zaszczepiony w UK, zmarł po tym jak dostał udar 😪
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Strona 572 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 571 | 572 | 573 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,