MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

MOJE NIEPOKOJE...KORONAWIRUS

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 571 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 570 | 571 | 572 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

Str 571 z 1206

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kanonier30

Post #1 Ocena: +1

2021-05-25 13:35:09 (4 lata temu)

Kanonier30

Konto usunięte

@Jurek wchodzi w przywoływanie argumentacji naukowej, medycznej i dla mnie jest to zbyt duża trudność. Nie jestem w stanie zweryfikować tych danych, ani poznać nazewnictwa. Nie jestem ani farmaceutą, ani lekarzem, ani ratownikiem medycznym ... . Równie dobrze w odpowiedzi mógłbym wstawiać obszerne cytaty z 'The Lancet' i okraszać swoim komentarzem.
Jesteś zdecydowany, aby się nie szczepić. Stwierdzenie faktu. Twoja decyzja, a mi nic do tego. Uważam, że każdy ma prawo podjąć decyzję, zwłaszcza dotyczącą własnego ciała, zdrowia.
Natomiast, że już doprawiasz mi mordę 'szczęśliwego idioty' co to zaszczepił się, bo dała mu przykaz władza lub czuję się bezpieczny i w ogóle 'cud, miód i orzeszki' - to trochę nadużywasz wzajemnego szacunku. Przynajmniej z mojej strony jest zawsze szacunek do osób, które nie wyśmiewają, nie szydzą z innej osoby na tym Forum. Dlatego czytam Twoje wpisy, a czy się z nimi zgadzam, to mniejsza.
-----
Natomiast, długo nie sądziłem, że trzeba będzie napisać to na tym Forum. Kilka wpisów odnosi się bezpośrednio do mnie. To są aroganckie, personalne docinki i zwyczajne 'rzucanie fekaliami' w nadziei, że zawsze się coś przylepi. Tymczasem z mojej strony nie było bezpośredniego odniesienia się do nikogo. Oprócz powyższej opinii do Jurnego Jurka.
-----
Zachęcam aktywnego w tym wątku Moderatora, aby - oprócz propagowania swoich poglądów - raczył zwracać uwagę na Regulamin Forum, a nie jedynie kontentował się poklaskiem dla własnej próżności.

Jeżeli MW idzie w kierunku jakości komentarzy, jak np. w serwisie You Tube, gdzie chamstwo wraz z problemami gramatycznymi, ortografią są na porządku dziennym, to zakładkę 'Forum' będzie można wyłączyć. Lepiej skoncentrować się na serwisie informacyjnym Wyspy.

Z tego co zauważyłem, to Moderacja- Richmond, Karjo - zapisała swoją opinię. Negatywną - na temat szczepień. Ewa, coś nieśmiało wspomniała o tym, że się zaszczepiła.
Turefu I Sweet nie wiem, jakie poglądy Panie wyrażały wprost.
Jedyną osobą w Moderacji, ale dość zakrzyczaną - była Ada, co jednoznacznie pisała o pandemii, o skutkach, o życiu innych. Ale Ady już nie ma... *DONT_KNOW*
Naprawdę śmieszne, że ja o tym wspominam, bo z Adą zazwyczaj nie było mi po drodze.

*CRAZY*

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 25-05-2021 13:37 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2021-05-25 13:37:12 (4 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

no akurat do pandemii w porownaniu do innych krajow podchodza na trzewo

liczba zarazen spada odrazu otwieraja gospodarke a nie jakas data ustalona na pol roku do przodu "tak tak 21 grudnia full open"...

robisz test po wyladowaniu i jak jest negatywny to omija cie kwarantanna -czysta logika

wiec z czego sie smiejesz? w porownaniu z uk to niebo a ziemia mam na mysli ruch lotniczy testy itp

a w uk co ? z dnia na dziec otwieranie zamykanie "granic" istna patologia

kanonier zgadzam sie ze wszystkim co napisales reprezentujesz klase sama w sobie szkoda ze innym tej klasy brak

" Zachęcam aktywnego w tym wątku Moderatora, aby - oprócz propagowania swoich poglądów - raczył zwracać uwagę na Regulamin Forum, a nie jedynie kontentował się poklaskiem dla własnej próżności."

ciekawe o kogo chodzi :-]

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 25-05-2021 13:45 ]

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #3 Ocena: 0

2021-05-25 13:45:34 (4 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cris no nie bardzo bo wlasnie Polsce zdazylo sie zakazac lotow z dnia na dzien i o to mi chodzi. Polecisz i nie masz pewnosci czy wrocisz. Juz nie wiem co lepsze.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2021-05-25 13:47:42 (4 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

tam sie zdarzylo a tu pernamentny paraliz ruchu lotniczego
naprawde musze ci tlumaczyc roznice? 🤗

mialem napisac ze tez nie wiem co lepsze sle kwarantanna jest w tym wszystkim najgorsza i koszt testow wiec odpowiedz nasuwa sie sama

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 25-05-2021 13:49 ]

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #5 Ocena: 0

2021-05-25 13:55:13 (4 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Daj mi troche pomarudzic, bo juz mnie wscieklosc znowu ogarnia na ten cyrk. Wlasnie przeczytalam o loterii dla zaszczepionych w Polsce🤣. Ta pandemia przejdzie do historii, nastepne pokolenia beda miec mega zagwozdke dlaczego potrzeba bylo loterii aby ludzie chcieli sie szczepic w czasie tak strasznej pandemii.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #6 Ocena: 0

2021-05-25 14:17:17 (4 lata temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Cytat:

2021-05-25 00:59:27, sqlserver napisał(a):
Cytat:

2021-05-24 23:52:50, Wilki2 napisał(a):
200 lat temu widok lokomotywy ,telegrafu i ruchomych obrazów na ekranie też przerażał i budził niepokoje podsycane przez lokalnych znawców i proboszcza.

A 60 lat temu nie bali się cudownego leku jakim był talidomid, który jak się potem okazało powodował uszkodzenie płodu w wyniku czego urodziło się 12 tysięcy dzieci bez rak i nóg a naukowcy wypierali problem przez kilka lat zanim nie zrezygnowano z jego używania. Ofiary w UK nie doczekały się zadośćuczynienia. Nie każdy wynalazek jest dobry i bezpieczny i błędem jest nie ufać rozwojowi ale i błędem może być ślepa wiara we wszystko

Obrazek

pomnik poświęcony ofiarom talidomidu. Pomnik stanął w mieście Stolbergu, gdzie mieści się siedziba Grünenthal

@sqlserver napisał(a) - POWYŻEJ

Tutaj, to już typowy przykład manipulacji. Wykorzystywania faktu, że w historii najnowszej medycyny pojawiały się preparaty, które miały cudownie poprawiać jakość życia pacjentów. Kolega Moderator (w powyższym, cytowanym wpisie) zadał sobie trud wspomnienia o lekarstwie, które nie jest tak powszechnie znane, jak heroina. Na przełomie XIX i XX wieku sprzedawać przez koncern Bayer. Dostępna, jako doskonały środek przeciwbólowy, a jednocześnie powodujący znakomite samopoczucie psychiczne.
Każdy, kto dysponuje dostępem do Google, bez problemu znajdzie historię heroiny, która z cudownego leku stała się zakazanym i poszukiwanym narkotykiem.

Obrazek

Z podobnej historii medycyny możemy wyciągnąć inny lek opioidowy, jakim jest morfina. Stosowana już od czasu wojen napoleońskich, gdy na skutek ran, okaleczeń w chirurgii polowej potrzebny był lek szybko uśmierzający ból. Po ponad 200 latach morfina nadal jest używana do znoszenia bólu w medycynie i - co najważniejsze - z dostępnych leków ma najmniejszy, negatywny wpływ na organizm. Najbardziej groźnym jest uzależnienie i droga zaprzestania stosowania leku przez pacjenta.

Obrazek
Obrazek

Pomimo to, strona informacyjna leku jest niezwykle obszerna. Ilość możliwych efektów, jak poważne zaburzenia oddechowe, halucynacje, to standard w ulotkach informacyjnych. Jednak pomimo tej całej części opisowej, to nadal lek przepisywany i stosowany powszechnie w medycynie, jako skuteczny i pewny. Co chyba po 200 latach można stwierdzić bez przytaczania statystyk zmarłych w wyniku podawania morfiny. Dla zainteresowanych:

Obrazek

Obrazek

Z tego więc, jaki jest morał? Pomyłki w medycynie się zdarzają, ale nie jest pewnikiem, że za kilkadziesiąt lat (czy więcej) będzie wynaleziony lek lepszy i skuteczniejszy.

Pozdrawiam, K.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 25-05-2021 14:23 ]

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #7 Ocena: 0

2021-05-25 14:22:34 (4 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

No wlasnie Kanonier, ulotka morfiny liczy chyba ze 12 stron..a stosowanej masoswo szczepionki 1,5.
Troche malo info jednak.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #8 Ocena: 0

2021-05-25 14:38:09 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2021-05-25 13:55:13, iwona38 napisał(a):
Daj mi troche pomarudzic,

Obrazek

Dla pocieszenia moge napisac tak.

Do góry stronyOffline

ZacznijOdSiebie

Post #9 Ocena: -1

2021-05-25 15:13:48 (4 lata temu)

ZacznijOdSiebie_

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 22-03-2021

Kanonier - człowiek dąb, gramatyczny ideał, mógłby pisać bajki, grzeczny, wnikliwy z zamkniętą głową, kocha anglie BBC , sky news i the sun, wszystko co królowa powie i angielski rząd, uważa ,że jest dla naszego dobra.

Wierzy ,że szczepionki tak jak 20-30-40 lat są po to by chronić ludzi i dawać im supermoce. Nie chce wiedzieć co to jest światowe forum ekonomiczne, co to jest event 201, i agenda 2030 (podstawy).

Uważa ,że to są zmyślone rzeczy, które ktoś kiedyś powielił ,żeby straszyć ludzi, ufa specjalistom, ludziom którzy studjują kilka lat , którzy mają swoich przełożonyh a ci następnych przełożonych, którzy mają zlecenia.

On tak jak większość chce wrócić do "normalności".

"Normalności" którzy ludzie sobie sami stwarzają a powielanie tak skomplikowanych przemyśleń niesie następną fale i robi sie efekt domina, politycy , ludzie którzy to widzą cieszą się i zacierają rece, ,że lud łyka wszystko jak pelikan.

Kanonier jeszcze raz im nie chodzi o pieniądze chodzi im o naszą dusze, żebyśmy byliśmy nie myślącymi cyborgami skanującymi nadgarstek w sklepie płacąc rachunek ,żeby wiedzieli na co i gdzie wydajesz ( teraz wciąż masz wybór i płacisz pieniądzem, niekoniecznie wyciągniętym z konta)

Teraz jedziesz do parku na spacer, niekoniecznie muszą to widziec (chyba ,że sam tego chcesz)

Teraz sam możesz wychowywać dziecko i tłumaczyć jak należy żyć , oni chcą ci to zabrać i karać za to w przyszłości.

Nie jestem mistrzem ortografii i składnii, ale wiem jedno to co idzie to nie są twoje wyspy owcze i przeprawa promem i moim zdaniem to są właśnie ludzie którzy myślą o własnym tyłku, to co idzie to tyrannia, a zaczyna sie własnie od chaosu i wstrzykiwania trucizny, która to nie będzie ostatnią w tym roku.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: +1

2021-05-25 15:17:28 (4 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2021-05-25 15:13:48, ZacznijOdSiebie_ napisał(a):
Teraz jedziesz do parku na spacer, niekoniecznie muszą to widziec (chyba ,że sam tego chcesz)

Teraz sam możesz wychowywać dziecko i tłumaczyć jak należy żyć , oni chcą ci to zabrać i karać za to w przyszłości.

Obawiam sie, ze to nie prawda. Jak jedziesz gdziekolwiek samochodem, to skanuja Twoje tablice rejestracyjne praktycznie wszedzie. Do tego kamery drogowe i CCTV. Jak idziesz na piechote, to CCTV.

Z dzieckiem tez ciezko jak chodzi do szkoly. Jest ustawiane wedlug idelogii panujacej w danym momencie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 571 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 570 | 571 | 572 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,