Osobiście ,odradzam.,,
Amen
[ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 23-05-2021 19:56 ]
Str 567 z 1206 |
|
---|---|
AbacusII | Post #1 Ocena: 0 2021-05-23 19:54:52 (4 lata temu) |
Z nami od: 12-05-2021 Skąd: Londyn |
Jesteśmy bezcenną zabawką w rekach rządzących ,którzy za pomocą mediów,kształtują współczesny światopogląd człowieka. Według nich wyczerpała się formuła współczesnego świata stąd eksperyment społeczny na taką skalę... Ważne byśmy nie dali sie wmanipulować we wzajemne ataki,miedzy zwolennikami a przeciwnikami szczepionek. Ja na razie mam komfortowa sytucje,bo zyje tu sam i moja decyzja o nieszczepieniu sie nie będzie miała konsekwencji dla bliskich.W końcu zostanę zmuszony do szczepienia jakimś ograniczeniem dla niezaszczepionych.Ale moze do tego czasu będzie bezpieczna szczepionka ,aczkolwiek czy wogole nad taka pracują jeszcze ? Na dzien dzisiejszy jestem pełen obaw o tata, ma 75 lat, bo sam nie jestem pewny czy właśnie najstarsi nie poniosą najgorszych konsekwencji tych szczepień.I po ludzku mi smutno , gdy słyszę,ze bliskie dojrzale w dobrej kondycji fizycznej osoby sie zaszczepiły.Moja przyjaciółka , ktora wyrwała sie złośliwemu rakowi na pytanie, czy ma sie szczepić, usłyszała od prowadzącego ją profesora: ,,Pani decyzja to Pani ryzyko...
Osobiście ,odradzam.,, Amen [ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 23-05-2021 19:56 ] |
DADAM1986 | Post #2 Ocena: 0 2021-05-23 20:00:18 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-09-2017 Skąd: Waterlooville |
Kanonier...
“Odmawiacie szczepień - Wasza decyzja, ale nie nawołujcie Innych, aby postępowali według Waszych, fantastycznych teorii ![]() Tym jednym zdaniem pokazales swoj obiektywizm. Jestes w obozie pro szczepionkowcow i nazywajac moje, i wielu ludzi argumenty fantastycznymi teoriami pokazujesz jak gardzisz nimi/nami. Jesli jakikolwiek rozmowca mowi drugiemu powyzsze to rownie dobrze mozna nie udawac i od razu powiedziec “spier... gow.. wiesz!” Acha Kanonierku - nie przepraszaj jak masz to w zwyczaju:/ |
AbacusII | Post #3 Ocena: 0 2021-05-23 20:19:22 (4 lata temu) |
Mnie po prostu dziwi jedno : czy obawa przed śmiercią przez Koroniaka jest aż tak realna ,ze warto ryzykować sie zaszczepić czymś ,co nie daje Gwarancji ,ze jest nieszkodliwe dla człowieka ?
![]() |
mela1984 | Post #4 Ocena: 0 2021-05-23 20:26:47 (4 lata temu) |
Z nami od: 21-08-2013 Skąd: uk |
Cytat: 2021-05-23 16:32:41, Kanonier30 napisał(a): a w brytyjskim społeczeństwie nie ma poczucia wyimaginowanego zagrożenia z powodu szczepionek. Nie tylko w przypadku szczepionki 'oksfordzkiej, ale też produktów Pfizera, Moderny, Johnsona. Szczepienie, jak każda szczepionka, nie chroni w 100 procentach, bo jest to niemożliwe. Niemniej wyklucza ciężki przebieg zakażenia wraz z hospitalizacją. ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 23-05-2021 16:38 ] Nie wiem co spowodowało śmierć kilku znajomych osób po drugiej dawce szczepionki,a miała 100% chronić przed cieżkim przebiegiem choroby,łącznie z hospitalizacją, i przed śmiercią. Przykład sąsiada,jedzie samochodem na szczepionkę w środę,w czwartek nie wstaje z łóżka,mija kilka tygodni i nie żyje. Dlatego boje się nie szczepić,ale chyba bardziej boje sie szczepić,więc chyba to nie jest wyimaginowane poczucie zagrożenia. |
dominikana36 | Post #5 Ocena: 0 2021-05-23 21:09:52 (4 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat: 2021-05-23 17:54:04, Kanonier30 napisał(a): .. Drugą kwestią jest to, że infekcja Covid19 (zwał jak zwał) może prowadzić do przykrych konsekwencji, jak śmierć pod respiratorem. To jest pewien scenariusz, ale już i na teraz. Nie, w nieokreślonej przyszłości, gdy okaże się, że szczepienie ma - wcześniej ukryte - efekty długoterminowe. Możliwe, bo szczepionki były wprowadzone w tempie ekspresowym. Jednak życie stawia każdego przed wyborem. Musimy tego wyboru dokonać. W moim odczuciu, wybrałem mniejsze zło. Ryzyko infekcji w tej chwili, w tym momencie, a ryzyko powikłań w nieokreślonej przyszłości. Życie pokaże czy się myliłem.Tyle ode mnie. To pobozne zyczenie na chwile obecna Kanonier. Duzo czytasz, poczytaj o wspomnianym jus przeze mnie ADE- masa artykulow w kazdym jezyku bo temat znany od lat i szeroki jak rzeka...ten biologiczny proces zatrzymal pdopuszczenie do uzycia bardzo wielu szczepionek, wlasnie w fazach koncowych, po kilku latach testow. A ADE wystapowalo u zwierzat podczas testow na szczepionke na covid po koniec 2020r. I umieraly na taka skale, ze te testy wstrzymano (i skupiono sie na ludziach).Zreszta publikacje sa glownie przedkowidowe, wiec nie mozna im zarzucic manipulacji. |
|
|
Wielim | Post #6 Ocena: 0 2021-05-23 21:57:29 (4 lata temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
null
Cytat: 2021-05-23 20:19:22, AbacusII napisał(a): Mnie po prostu dziwi jedno : czy obawa przed śmiercią przez Koroniaka jest aż tak realna ,ze warto ryzykować sie zaszczepić czymś ,co nie daje Gwarancji ,ze jest nieszkodliwe dla człowieka ? ![]() Bylem caly rok w grupie najwiekszego ryzyka zawodowego, zawodu ktory mial 1 miejsce wg bbc wzgledem ryzyka zarazenia , nie wiem czy się zarazilem , ale tez nie znam nikogo z zawodu ktory by sie zaraził, oczywiscie większość z nich to zanglicy i już dawno po szczepieniu . Ogolnie obserwuje szczesliwych ludzi ktorzy sa po szczepieniu , sa tak szczęśliwi i zadowoleni , ze juz po wszystkim . Wracajac do mojej osoby , ostatnio nawet sobie testa zrobilem bo zamowilem sobie pakiet z nhs . Nic nie wykazalo . Takich testow mozna zamawiac po 7 codziennie chyba. Wiec po co na lotniskach ludzie mają placic po 100 funtow ? Jaki w tym sens. Biznes . Dwa patyczki zamaczane w wodzie by powiedziec ze jest ok a 100 zarobione. Kiedys byly tylko oplaty lotniskowe , teraz jest jeszcze test, kieszen nabita |
kinga77 | Post #7 Ocena: 0 2021-05-23 23:19:35 (4 lata temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: UK |
a ja tam mafii nie ufam
To chyba wszystko juz na temat cudownych szczepionek i tego calego bajzlu [ Ostatnio edytowany przez: kinga77 23-05-2021 23:26 ] |
AbacusII | Post #8 Ocena: 0 2021-05-23 23:23:21 (4 lata temu) |
Cytat: 2021-05-23 21:57:29, Wielim napisał(a): null Cytat: 2021-05-23 20:19:22, AbacusII napisał(a): Mnie po prostu dziwi jedno : czy obawa przed śmiercią przez Koroniaka jest aż tak realna ,ze warto ryzykować sie zaszczepić czymś ,co nie daje Gwarancji ,ze jest nieszkodliwe dla człowieka ? ![]() Bylem caly rok w grupie najwiekszego ryzyka zawodowego, zawodu ktory mial 1 miejsce wg bbc wzgledem ryzyka zarazenia , nie wiem czy się zarazilem , ale tez nie znam nikogo z zawodu ktory by sie zaraził, oczywiscie większość z nich to zanglicy i już dawno po szczepieniu . Ogolnie obserwuje szczesliwych ludzi ktorzy sa po szczepieniu , sa tak szczęśliwi i zadowoleni , ze juz po wszystkim . Wracajac do mojej osoby , ostatnio nawet sobie testa zrobilem bo zamowilem sobie pakiet z nhs . Nic nie wykazalo . Takich testow mozna zamawiac po 7 codziennie chyba. Wiec po co na lotniskach ludzie mają placic po 100 funtow ? Jaki w tym sens. Biznes . Dwa patyczki zamaczane w wodzie by powiedziec ze jest ok a 100 zarobione. Kiedys byly tylko oplaty lotniskowe , teraz jest jeszcze test, kieszen nabita Ja dostaje za darmo ze szkoly testy NHS i robie je w domu.Testy jedno, ale ważniejsze jest to,ze ludzi sa pod presją , dlatego sie szczepią.Ja sie obawiam bardziej szczepionek niz koroniaka. [ Ostatnio edytowany przez: AbacusII 24-05-2021 00:03 ] |
ZacznijOdSiebie | Post #9 Ocena: 0 2021-05-24 14:58:34 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-03-2021 Skąd: CBR |
Cytat: 2021-05-23 17:54:04, Kanonier30 napisał(a): Odpowiedź Ewy, która napisała bardzo neutralnie o swoich spostrzeżeniach z ostatnich wpisów w wątku, mógłby zamknąć temat co do personalnych wycieczek wobec Użytkowników, którzy nie poddają się z wyboru szczepieniom i tych, co szczepionkę otrzymali. Ten mechanizm powinien działać w obie strony. Jestem w tym, nielicznym gronie osób, które napisały o korzyściach szczepień i zaapelowały o szczepienie. To jest moja prywatna opinia i nie jest spowodowana 'praniem mózgu' przez media. Choćby stąd, że programów informacyjnych unikam, a publicystyki ustawionej pod przygotowaną tezę - również. Namolne inwigilowanie do szczepień jest w moim przekonaniu żenujące i prowadzi do efektów odwrotnych od zamierzonych. Zatem publika zaczyna poszukiwać prawdziwych powodów kampanii dotyczących szczepień... Napiszę, że żyć wiecznie nie zamierzam i wartość życia jest dla mnie wymierna. Nie ma życia za wszelką cenę. Mnie trapią inne rzeczy zdrowotne, o których rozpisywał się tutaj nie będę. Mam chęć jeszcze skorzystać z danego mi czasu - na tym padole łez. Zatem chcę mieć swobodę przemieszczania się, odwiedzania innych miejsc (nie chodzi mi o podróżowanie do Polski). Stąd certyfikat szczepień, który już mam w aplikacji, jest dla mnie ważny. Chciałem wybrać się na Wyspy Owcze, a bez takich potwierdzeń, to nigdy tam się nie dostanę - w perspektywie kilku lat zapewne. Drugą kwestią jest to, że infekcja Covid19 (zwał jak zwał) może prowadzić do przykrych konsekwencji, jak śmierć pod respiratorem. To jest pewien scenariusz, ale już i na teraz. Nie, w nieokreślonej przyszłości, gdy okaże się, że szczepienie ma - wcześniej ukryte - efekty długoterminowe. Możliwe, bo szczepionki były wprowadzone w tempie ekspresowym. Jednak życie stawia każdego przed wyborem. Musimy tego wyboru dokonać. W moim odczuciu, wybrałem mniejsze zło. Ryzyko infekcji w tej chwili, w tym momencie, a ryzyko powikłań w nieokreślonej przyszłości. Życie pokaże czy się myliłem.Tyle ode mnie. Mam podobnego kolege do ciebie , każdy go lubi, wychwala, idzie pod prąd, czyżmy to ty Krzysiu? Nie zawsze oczytany człowiek, który ma mase książek różnego pokroju na półce widać jest ogarnięty. Kochają sie w gościu ma wysoką kulture osobistą "bo ładnie i gramatycznie pisze. Nosz.......... Hitler też miał wysoką kulture osobistą albo Stalin i też lud ich uwielbiał , widziałem film , czytałem ,że kobiety i ludzie ich kochali w swoim kręgu. Gość, który mieszka z samymi kobietami , jest na jałmużnie państwa i nigdy nie widział prawdziwej kobiety w sypialnii będzie mówił co wolno a czego nie i dlaczego. Idzie tyrannia zmasowany atak, niedługo będzie poczwórny wariat bo lud chce iść do pabu i jechać na wakacje, wiara umiera i będzie umierać pogódźcie sie ze śmiercią i żyjcie inaczej, zamiast wakacji last minutre wyubierzcie nature , każdy dookoła domu ma skwer, park , reserwat, plaże. A Polska? Ok , czemu nie lecicie teraz ? Bo jest żółta ? I ? Tyle lat w anglii a nie stać was na dodatkowe 10 dni urlopu , sicka? Ja za cene spotkania z dzieckiem czy rodziną , bym tak zrobił, każdy normalny człowiek który jest w jakimś miejscu kilka/naście lat ma oszczęnośći na "czarną godzine" ale lud kocha konsumpcje , nowy iphon , koniecznie autko na finance,żebym miała/miał nowszy numerek od sąsiada. Aleeee nie po co ? Jak można na skróty? Jak lecicie na urlopu 10000 tysięcy godzin na przeglądaniu , opinii hoteli, miejscówek, restuaracji, kto z was zrobił porządny reserach na temat zawartości szczepionki ? Jak można nie mieć do siebie szacunku? Nie czujecie sie tak jak by "zaufany" diler dał wam jakiś towar i mogą być komplikacje? Tylko niech nikt tu nie pisze ,że nie porównuj pracy ludzie którzy kształcą się całe życie do dilera? Pamiętam narracje w TV tak trudne DNA tak , trudna budowa , szczepionka będzie powstawała latami, a tu pyk po 10 miesiącach i lud cieszy i większości łyka co mu podstawiają. https://www.youtube.com/watch?v=vkfBtF57DFU [ Ostatnio edytowany przez: ZacznijOdSiebie_ 24-05-2021 15:00 ] |
Wielim | Post #10 Ocena: 0 2021-05-24 15:45:16 (4 lata temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Nie bede sie narazie szczepic bo to nic nie daje , kupilem bilety na samolot na koniec lipca do Polski , wiem ze może sie jeszcze duzo zmienic i pewnie sie zmieni ale jak to wygląda? Mam zrobic testy przed wylotem z uk i maja to byc tylko wybrane firmy i testy ? Gdzie je znalezc ? I po wylądowaniu w Polsce tez , tu nasuwa sie pytanke po co testy przed I po locie , przeciez z kilometra widac ze to smierdzi biznesem i okradaniem ludzi, 100 funtow za jakos patyczek do nosa , Einstein z Bill Gatesem by tego lepiej nie wymyslili by tego lepiej nie wymyślil , dobra a xo z powrotem do uk ? Taki sam śmietnik? Test w Polsce i w UK? Czy jest jaka kwarantanna ? Znajomy lecial do Polski oststnio , nie mial kwarantanny w Polsce , w Polsce wzial dawke jednorazową tego Johnson and Johnson a i tak po powrocie do Irlandii ma kwarantanne hahahahaha ale cyrk
|