Str 56 z 1206 |
|
---|---|
cris82 | Post #1 Ocena: 0 2020-09-30 21:15:17 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
dobrze niech wciagaja Polske jak najszybciej z koncem pazdziernika bedzie koniec kolejne fali zachorowan i moze z poczatkiem grudnia juz to anuluja...
pandemia pozytywnych testow : ) pewnie polowa osob z mw juz to miale ale chodza i dalej rozkladaja rece pytajac jednoczesnie czy ktos zna osobiscie kogos kto na to chorowal ja juz sie nie zaliczam do tej grupy bo poznalem taka osobe miala goraczke dwa dni |
andypolo | Post #2 Ocena: 0 2020-09-30 22:07:52 (5 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
A jak jest się na tej orzymusowej kwarantannie to dostaje się jakieś pieniądze od państwa? Chorobowe?
I czy można zrobić test aby skrócić tą kwarantannę? |
Richmond | Post #3 Ocena: +1 2020-09-30 22:18:40 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Nie i nie. Mowa o kwarantannie po powrocie do UK.
Carpe diem.
|
Emeryt56 | Post #4 Ocena: 0 2020-10-01 02:38:51 (5 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Cytat: 2020-09-30 21:15:17, cris82 napisał(a): dobrze niech wciagaja Polske jak najszybciej z koncem pazdziernika bedzie koniec kolejne fali zachorowan i moze z poczatkiem grudnia juz to anuluja... pandemia pozytywnych testow : ) pewnie polowa osob z mw juz to miale ale chodza i dalej rozkladaja rece pytajac jednoczesnie czy ktos zna osobiscie kogos kto na to chorowal ja juz sie nie zaliczam do tej grupy bo poznalem taka osobe miala goraczke dwa dni Ja obecnie jestem w samoizolacji bo test był pozytywny. Złapałem od mojej córki w samochodzie a ona chyba w szkole. W Poniedziałek 21 Września gdzieś o 14:30 przyszła ze szkoły wymęczona i osłabiona i powiada że musi trochę odpocząć. Po dwóch godzinach pyta mnie o termometr prosi mnie abym skoczył do apteki po nowy. Kupiłem dwa nowe bo w starych chyba baterie były na wykończeniu. 38,5 C. Szybka decyzja, jedziemy do kliniki zrobić test. Zakładamy maski i jesteśmy tam o 19:00 ale kolejka długa i zamknęli kolejkę bo klinikę zamykają o 20:00. Wracamy do domu. Mała narada z najstarszą córką (pielęgniarką) powiada jak będzie miała 40 C to dzwonić po ambulans. We Wtorek rano miała 39,4 C, osłabiona ale niema innej alternatywy trzeba zrobić ten test bo i tak żaden lekarz ją nie przyjmie. Jesteśmy przed kliniką o 7:12 i jest 2-4 w kolejce a zaczynają przyjmować o 8:00. 8:10 test zrobiony a jedno pocieszenie że na zewnątrz jest kolejka na 1,5-2 h. W środę (23 Września) rano ja miałem lekkie mięśnio bóle i sprawdziłem temperaturę (36,9C). Po południu telefon z kliniki że jest "pozytywna". Wobec tego i ja pojechałem na test i o 15:30 go zaliczyłem. Córka jak tylko dostała gorączkę to brała "prochy" na zbicie gorączki i po 2 dniach temperatura wróciła do normy więc przestała brać lekarstwa. Już 10 dni upłynęło i ona dalej niema gorączki ale jest słaba, straciła powonienie i kaszle. Wszystko jej smakuje jak trawa. Mnie w zasadzie nic nie jest ale dostałem pozytywny test i od tygodnia jestem w samoizolacji. Dopóki kogoś z bezpośredniego otoczenia ten wirus nie dopadnie to się tylko czyta jako statystyki. A tu godzina 6 rano moja córka ma temperaturę 39,4C i jest bardzo osłabiona, co robić ? przed oczami ukazują się czarne scenariusze. Do tego czekanie na wyniki bo bez wyników nigdzie nie przyjmą z wyjątkiem pogotowia jak by miała trudności z oddychaniem. |
Misia13 | Post #5 Ocena: 0 2020-10-01 02:58:15 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Przykro mi Emeryt. Mam nadzieje, ze wyjdziecie z tego bez powaznych powiklan.
Ludzie nie wierza, dopoki ich nie dopadnie. To juz nie chodzi o pierwsze zakazenie, ale nastepstwa I problemy pozniej. [ Ostatnio edytowany przez: Misia13 01-10-2020 03:31 ] |
|
|
ZlotaPerla1 | Post #6 Ocena: 0 2020-10-01 04:46:01 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Dopadnie co? gorączka? Misia, grypy nigdy nie miałaś - ja ze świńskiej ledwo wyszłam (gorączka mega i duszności) A najgorsze przy grypie, że piwo nie ma smaku piwa 😎
Cytat: 2020-09-30 21:15:17, cris82 napisał(a): pandemia pozytywnych testow : ) pewnie polowa osob z mw juz to miale ale chodza i dalej rozkladaja rece pytajac jednoczesnie czy ktos zna osobiscie kogos kto na to chorowal ja juz sie nie zaliczam do tej grupy bo poznalem taka osobe miala goraczke dwa dni Jak mnie złapało w marcu, to nie chodziło już o wysoką gorączkę, tylko o ten strach napędzony sztucznie - ja dostałam gorączki i takiego ataku paniki, że do rana nie przeżyję, cały świat/ życie stanął mi przed oczami - leżałam w tej gorączce i w tej panice z szeroko otwartymi oczami i ciężkim oddechem od paniki całą noc jak ostatni debil i czekałam na śmierć - zamiast wząć jakiego procha na uspokojenie i paracetamol ![]() Współczuję Emeryt - to siedzi w głowie. [ Ostatnio edytowany przez: ZlotaPerla1 01-10-2020 05:12 ] Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
cris82 | Post #7 Ocena: 0 2020-10-01 06:07:16 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
emeryt kazdy by spanikowal w takiej sytuacji zwlaszcza w tych czasach
ale nie o to chodzi... nie mozna na rok urzadzac takiego cyrku jaki ma miejsce niszczyc ludziom zycie bo pojawila sie druga grypa przy ktorej nigdy nie podejmowano podobnych krokow rozumiem gdyby to byla jakas super smiertelna choroba jak ebola ale nie to... |
gosian | Post #8 Ocena: 0 2020-10-01 09:23:36 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
A jak wyjdzie test pozytywny itrzeba siedzieć w domu 14 dni to jest to 100% płatne przez firmę?
Bo jak kwarantanna po powrocie z jakiegoś kraju to nie jest płatne, a co z chorobą? [ Ostatnio edytowany przez: gosian 01-10-2020 09:35 ] Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
vlade | Post #9 Ocena: 0 2020-10-01 10:39:32 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-04-2006 |
Cytat: 2020-10-01 09:23:36, gosian napisał(a): A jak wyjdzie test pozytywny itrzeba siedzieć w domu 14 dni to jest to 100% płatne przez firmę? Bo jak kwarantanna po powrocie z jakiegoś kraju to nie jest płatne, a co z chorobą? [ Ostatnio edytowany przez: <i>gosian</i> 01-10-2020 09:35 ] Firma zaplaci ci tyle ile masz w kotntrakcie zapisane. Jesli nie masz zapisu platnego chorobowego to bedziesz miala platne Statutory Sick Pay. zerknij na strony SSP Self-isolation rules Pierwsza generalnie daje odpowiedz na twoje pytanie. Druga ma ciekawy graph jak przewiniesz nizej przedstawiajacy jak sie self isolowac w domu i czas jaki powinno to trwac. Mnie osobiscie troche zaskoczylo, ale moge rozumiec jaka logika sie kierowali. Mimo wsztystko duzo firm nie pozwala wracac do pracy po kwarantannie, mymagaja ponownego testu na covid. Ale to sa wewnetrzne regulacje. |
Wembley27 | Post #10 Ocena: 0 2020-10-01 11:11:51 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Emeryt
Jak córka dostala w szkole wirusa To w takim momencie szkola ma izolacje ? Albo klasa ? |