Str 509 z 1206 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
stanislawski |
Post #1 Ocena: 0 2021-04-28 20:32:18 (4 lata temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat:
2021-04-28 11:13:35, dominikaaa napisał(a):
Nie boicie się brać tej szczepionki ? Ja to tak widzę, ze jest taka nagonka na szczepienie, ze ludzie myślą ze już bez niej nie da się nic zrobić dlatego idą. Dla świętej spokoju.
Nie, nie boimy się. Czemu?
|

|

|
|
|
gosian |
Post #2 Ocena: 0 2021-04-28 20:45:03 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
A ja się boję.. Boję się wziąść coś, co nie jest odpowiednio przetestowane. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
andypolo |
Post #3 Ocena: 0 2021-04-28 20:47:22 (4 lata temu) |
Z nami od: 27-03-2010 Skąd: C-L-S |
Do tematu szczepionek podchodzę spokojnie. Nie wiem co w tych szczepionkach jest. Dla mnie to kolejna szczepionka na grypę. Na jakiś rodzaj grypy uodparnia, na inny nie. Ponoć nie chroni przed covidem tylko łagodzi jego objawy. Pomimo zaszczepienia można zarazić się i rozsiewać wirusa.
A jeśli chodzi o teorie spiskowe, że wielcy tego świata chcą zmniejszyć populację ziemi, czy też ubezwłasnowolnić ludzi to myślę, że nie robili by tego teraz ale za parę lat, gdy ludzie uwierzą, przekonają się do szczepionek i chętnie będą szczepić się.
Prędzej skłaniam się do myśli, że te szczepionki to nowe, stałe źródło dochodu bogatych tego świata.
Uważam, że każdy powinien mieć prawo wyboru czy szczepić się, czy nie.
Jestem przeciwko wprowadzeniu paszportów covidowych.
[ Ostatnio edytowany przez: andypolo 28-04-2021 20:52 ]
|

|
 |
|
kalimera1959 |
Post #4 Ocena: 0 2021-04-28 21:01:18 (4 lata temu) |
Z nami od: 14-10-2010 Skąd: Leeds |
Cytat:
2021-04-28 20:47:22, andypolo napisał(a):
Do tematu szczepionek podchodzę spokojnie. Nie wiem co w tych szczepionkach jest. Dla mnie to kolejna szczepionka na grypę. Na jakiś rodzaj grypy uodparnia, na inny nie. Ponoć nie chroni przed covidem tylko łagodzi jego objawy. Pomimo zaszczepienia można zarazić się i rozsiewać wirusa.
A jeśli chodzi o teorie spiskowe, że wielcy tego świata chcą zmniejszyć populację ziemi, czy też ubezwłasnowolnić ludzi to myślę, że nie robili by tego teraz ale za parę lat, gdy ludzie uwierzą, przekonają się do szczepionek i chętnie będą szczepić się.
Prędzej skłaniam się do myśli, że te szczepionki to nowe, stałe źródło dochodu bogatych tego świata.
Uważam, że każdy powinien mieć prawo wyboru czy szczepić się, czy nie.
Jestem przeciwko wprowadzeniu paszportów covidowych.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>andypolo</i> 28-04-2021 20:52 ]
Nie trzeba być szurem z forów religijnych, czy o kosmitach, żeby wiedzieć, że to preparat eksperymentalny stworzony w rekordowym tempie w oparciu o nowatorską technologię przeciwko wirusowi o znikomej śmiertelności. I że w obliczu powyższych wstrzykiwanie go sobie jest aktem desperacji podjętym w oparciu o impulsy prymitywnych gadzich rejonów mózgu, odpowiedzialnych za odczuwanie strachu. Rejonów przez ostatni rok intensywnie bombardowanych stymulantami informacyjnymi.
Tu nawet nie trzeba wierzyć w złe intencje rządów i big pharmy. Nawet zakładając ich najszczytniejsze intencje, to się po prostu nie klei każdemu, kto zachował na tyle trzeźwości umysłu, aby połączyć podstawowe fakty.
|

|
 |
|
Blamestorm |
Post #5 Ocena: 0 2021-04-28 21:10:03 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
[B]2021-04-28 21:01:18, kalimera1959 napisał(a):
jest aktem desperacji podjętym w oparciu o impulsy prymitywnych gadzich rejonów mózgu, odpowiedzialnych za odczuwanie strachu. Rejonów przez ostatni rok intensywnie bombardowanych stymulantami informacyjnymi.
Kalimera ale pojechalas , przy okazji wszystkim ktorzy boja sie wziac szczepienia 😂 o ironio. Bo przeciez Ci ludzie wbrew logice boja sie szczepien tylko przez to wlasnie bombardowanie, glownie w mediach spolecznosciowych, NOPami, zakrzepicami I innymi statystycznie (o jeszcze bardziej niz jako to okresilas, znikomej smiertelnosci) niesitotnymi powiklaniami.👏 samozaoranie wersja hard. [ Ostatnio edytowany przez: Blamestorm 28-04-2021 21:11 ] If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
We’re trying a new technique.
We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works.
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|

|
 |
|
|
cris82 |
Post #6 Ocena: 0 2021-04-28 21:12:46 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Cytat:
2021-04-28 19:29:52, dominikana36 napisał(a):
Cytat:
2021-04-28 19:07:30, andypolo napisał(a):
Cytat:
2021-04-28 16:24:08, gosian napisał(a):
Andy napisał...
Teraz postanowiłem zaszczepić się, gdyż czeka mnie kilka podróży zagranicznych.
Andy, a jaką masz pewność, że szczepienie pozwoli bez restrykcji na podróże?
Nie mam pewności ale jak już pisałem ta szczepionka ani mnie grzeje ani mnie ziębi.
I to jest wlasnie kwintesencja tego obledu: szczepionka jako produkt medyczny powinna byc stosowana zeby zmniejszyc ryzyko zachorowania, zlagodzic objawy, zredukowac rozprzestrzenianie sie choroby itd a nie po to zeby bylo latwiej podrozowac! To argument na prawde z d... i tylko swiadczy o podatnosci ludzi na manipulacje i presje.
I o ile moge zrozumiec osoby, kt sie szczepia bo wierza w jej skutecznosc jako srodka prewencyjnego ( kazdy ma prawo wierzyc w co chce) to juz za nic nie rozumiem osob, kt sie zaszczepia "zeby latwiej podrozowac", tudziez zeby "wszystko wrocilo do normy"i "dla swietego spokoju"- gdzie tu latwosc, spokoj i norma jesli sa okreslone sa poprzez przyjecie przypadkowego preparatu i rejestracje na podobnych zasadach jak sie bydlo rejestruje?
Nowa "normalnosc"?- no to ja jej dziekuje. Wole juz szalenstwo nazwane po imieniu.
fakt kwintesencja obledu
piszesz ze nie rozumiesz osob ktore zaszczepia sie zeby ulatwic sobie podrozowanie
ale jestes swiadoma ze jak trend paszportow szczepionkowych utrzyma sie kolejny rok lub dwa to sama zrobisz dokladnie to samo
ja sie tez zaszczepie pryriorytetem beda tu podroze daj boze zeby bylo latwiej bo gwarancje sa mizerne...
sama szczepionke przyjalbym chetnie za 2-3lata ale nie rok w rok
tylko "jednorazowo" tylko czy taks opcja z paszportami szczepien jest mozliwa?
wolalbym miec to z glowy kiedy organizm silny nie zazdroszcze dylematow ludziom w podeszlym wieku
|

|
 |
|
dominikana36 |
Post #7 Ocena: 0 2021-04-28 21:24:39 (4 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cris nie rozwazam nawet szczepienia przed 2023 r. (czyli wtedy, gdy zakoncza sie testy). Do Pl latalam przez 18 lat 10-12 razy w roku (no dobra , przez 13, pierwsze 5 znacznie rzadziej), ostanio bylam w listopadzie, pol roku minelo, wszyscy zyja, do bankructwa i upadku daleko.. 3 lata jeszcze przezyje i rodzina tez.Widocznie nie jestem tak niezbedna jak mi sie wydawalo  .
Jedyne co mnie boli, to to, ze jednak musze poleciec od czasu do czasu i niestety zostane zmuszona do wziecia udzialu w covidowym cyrku. Bo szczepienie to pikus, ale testow nie przeskocze. Przynajmniej w ta strone- bo UK nie zrezygnuje z takiego zastrzyku gotowki.
|

|
 |
|
Wembley27 |
Post #8 Ocena: 0 2021-04-28 21:40:58 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Czytalam ze w angli nie będzie paszportow tylko aplikacja Nhs i tam będą dane o szczepieniach
|

|
 |
|
DADAM1986 |
Post #9 Ocena: +1 2021-04-28 21:42:22 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-09-2017 Skąd: Waterlooville |
*** Opinia moderatora: Trzymaj się tematu a nie użytkowników, używaj argumentów a nie wycieczek personalnych , sqlserver
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #10 Ocena: 0 2021-04-28 21:57:39 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat:
2021-04-28 16:22:46, Blamestorm napisał(a):
ty piszesz ze ludzie czerpia wiedze z telewizji ( bog jeden wie skad ja czerpie, skoro nie mam telewizji od 7 lat albo I dluzej) i szczepia sie tylko dlatego ze sluchaja TV, ja Ci tylko delikatnie zwrocilam uwage, ze moze I TV to jest nosnik informacji w tym przypadku, ale informacja pochodzi z NHS I ta droga jest do poszczegolnych jednostek komunikowana, (sama widzialas Richmond, ktora sie od telefonow NHS nie moze opedzic, to nie telewizja do niej dzwoni przeciez) . Swiat medyczny ( na calym swiecie zreszta) zaleca szczepienie, a dziennikarze tylko powtarzaja. A Ty probujesz sugerowac tu jakas decyzyjna autonomie mediow w sprawie szczepien, jakby to byla tylko telewizyjna propaganda I caly ( bez kilku sladowych wyjatkow) swiat medyczny mial oddzielne zdanie.
Chris jestes slodki, ale nie trafiles, ja wielokrotnie mowilam ze sie na tym nie znam, wiec jako dyletant bede robic co mi mowia experci.
Media tylko przekazują,? Zapewne, ale te co mają rozkaz lub interes. W mediach niezależnych całkiem inne podejście do tematu.
Mówisz, że media przekazują to co NHS ma do przekazania. Dla uzupełnienia dodam, że to co władza ma do przekazania, nie NHS, bo oni tylko narzędziem w rękach władzy są.
I dlatego nie dziwi mnie wcale fakt, że socjotechnika triumfuje nad naukowym podejściem do tematu. Ta socjotechnika, która z każdego potrafi wariata zrobić. [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 28-04-2021 22:19 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|