Str 507 z 1206 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
dominikana36 |
Post #1 Ocena: 0 2021-04-28 13:13:17 (4 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat:
2021-04-22 20:30:53, Blamestorm napisał(a):
95% over 50 vaccinated
🥳 [ Ostatnio edytowany przez: <i>Blamestorm</i> 22-04-2021 20:38 ]
Szczerze mowiac wazam , ze dane podawane przez rzad dotyczace procetowej liczby osob zaszczepionych w poszczegolnych grupach wiekowych sa nie tylko zmanipulowane ale po prostu nieprawdzie. Krotko mowiac lza jak psy.
Uwazam tak bo nie jest mozliwe zeby zaszczepionych zostalo pierwsza dawka 95% osob powyzej 50r zycia. Ja sama znam kilka, kt sie nie zaszczepily i nie zamierzaja tego zrobic (wlasnie z tej grupy wiekowej), wystarczajace wiele zeby tylko na tej podstawie zakwestionowac liczbe.
Ponadto wczoraj rozmaialam z dwojgiem care coordinators, niezaleznie, z dwoch roznych przychodni, kt bezposrednio biora udzial w programie masowego szczepienia. I oboje powiedzieli, ze ta liczba to nie 95% ale co najwyzej 75% biorac pod uwage dane z ich placowek.I statystyki zawyzaja osoby po 75 roku zycia. Nie maja oni dostepu do zadnej wiekszej bazy danych gdzie te numerki bylyby jakos zestawione z sensem i umozliwily im porownania. To oczywiscie to "out of record" i moze zyje w takim niepokornym regionie ale dalo do myslenia.
|

|
 |
|
|
ZacznijOdSiebie |
Post #2 Ocena: 0 2021-04-28 13:19:03 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-03-2021 Skąd: CBR |
Ale jaja na tym forum i pomyśleć ,że ja wychowywałem sie w Polsce pod koniec lat 90 i wczesnych 00, masakra... ilu z was jeździ w maseczce w samochodzie ? hahahah
|

|
 |
|
gosian |
Post #3 Ocena: 0 2021-04-28 13:20:11 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Nie sprzeczajcie się dziewczyny. Moje odczucie jest takie, że w pewnym stopniu jestem okradziona z mojej wolności. Prawo wyboru jest wtedy, gdzie podejmowane decyzje są dobre i nie sprzeczne z moim sumieniem. Tutaj niestety nie mam wolnego wyboru bo jakakolwiek decyzja będzie, to i tak nie do końca zgodna ze mną Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
Richmond |
Post #4 Ocena: 0 2021-04-28 13:20:43 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Z tego samego artykulu:
"But uptake among care home staff - one of the first groups to be offered the jab - is still around 80% despite attempts to get more to come forward."
Ale jak byla afera z odmiana afrykanska w Lambeth, to tam tylko 50% pracownikow bylo zaszczepionych w domu opieki. Moze w jakims rejonie jest 90%, ale w innym tylko 40%. Carpe diem.
|

|
 |
|
ZacznijOdSiebie |
Post #5 Ocena: 0 2021-04-28 13:25:20 (4 lata temu) |
Cytat:
2021-04-28 13:20:43, Richmond napisał(a):
Z tego samego artykulu:
"But uptake among care home staff - one of the first groups to be offered the jab - is still around 80% despite attempts to get more to come forward."
Ale jak byla afera z odmiana afrykanska w Lambeth, to tam tylko 50% pracownikow bylo zaszczepionych w domu opieki. Moze w jakims rejonie jest 90%, a w innym 40%.
Ciekawe richmond jak by w tym roku wyglądała by twoja wycieczka w Alpy ? Koronawirus niby o tej porze w tamtym roku był w apogeum a restrykcje były nieznaczące dla podróżójących , teraz pewnie na formularzu sie nie skończy, przez bandy zombiaków
|

|
 |
|
|
Wembley27 |
Post #6 Ocena: 0 2021-04-28 13:25:26 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-04-28 12:44:05, dominikaaa napisał(a):
Cytat:
2021-04-28 12:31:30, Wembley27 napisał(a):
Cytat:
2021-04-28 12:09:56, dominikaaa napisał(a):
Cytat:
2021-04-28 11:17:31, Blamestorm napisał(a):
Nie wierzysz, ale wiekszosc ludzi nie boi sie szczepien I idzie bo rozumie jak dziala medycyna I nauka a nie zeby miec z glowy.
. Medycyna dotycząca TEJ szczepionki tak działa, ze badania nad nią zostaną zakończone w 2023 i jakiekolwiek skutki uboczne (wylewy, zatory, zapalenie mięśnia sercowego) będą podsumowane dopiero po danym roku. No sorry ale to jest napisane w ulotce i dziwie się ludziom, ze nawet przed szczepieniem nie potrafią jej przeczytać. Jest inaczej ? Jaka masz gwarancje ze jak dostaniesz raka 5 lat później to nie wpłynęła na to szczepionka jeżeli takich badań nie było? Nic nie udowodnisz. Tak wiem można dostać raka tez bez szczepionki ale wtedy przynajmniej nie będzie pytań, ze wywołała ja szczepionka. Wiec jak działa medycyna w przypadku carcerogennosci tej szczepionki? Czekam na odpowiedz. Na 100 % gwarancje, ze nie wywołuje raka na przykład.
A jaka masz gwarancje że jak będziesz brała jakies inne leki nie dostaniesz raka ?
Nie znam leków zeby nie mieli skutków ubocznych .
Ale znam osoby po 2 zawałach i rakach i są szczęśliwe że dostali szczepionke
Nie odpowiedziałaś mi na pytanie. Badań nie ma i nie będzie conajmniej do 2023. Inne leki są pod tym wzgledem przebadane, nikt ich warunkowo nie dopuszczał. Poza tym te leki są już w użytku już wiele lat i jeżeli są groźne wycofuje się je, ludzie biorą je latami i jest wiele badań na temat leków. Są także ma rynku leki nowsze, nowej generacji ale po odpowiednich badaniach. Takie są fakty medyczne. Na fakty medyczne dotyczące szczepionek będziemy musieli poczekać. I może się okaże, ze szczepionka jest wspaniala (oby tak było, ze jest cudem świata) ale teraz to jesteśmy królikami doswiadczalnymi.
Juz to było pisane .....nigdzie nie masz gwarancji ....
Tak świadomie wzięłam szczepionke bo swiadomnie chce Umrzeć i to w szybkim tempie
|

|
 |
|
dominikana36 |
Post #7 Ocena: 0 2021-04-28 13:29:23 (4 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat:
2021-04-28 13:20:43, Richmond napisał(a):
Z tego samego artykulu:
Ale jak byla afera z odmiana afrykanska w Lambeth, to tam tylko 50% pracownikow bylo zaszczepionych w domu opieki. Moze w jakims rejonie jest 90%, ale w innym tylko 40%.
Dokladnie- dane z tego samego artykulu sa bardzo zastanawiajace. Tym bardziej, ze w domach opeeki wcale nie ma jakiejs przewagi mlodych ludzi wsrod zatrudnionych. To ciezka praca ale part-time czesto, nie wymaga kwalifikacji wiec dobra dla kobiet, kt po odchowaniu dzieci musza jeszcze sie gdzies zalapac (tak walsnie ok 50), faktycznie sporo imigrantow ale wcale nie podlotki.
|

|
 |
|
dominikaaa |
Post #8 Ocena: 0 2021-04-28 13:32:35 (4 lata temu) |
Z nami od: 30-03-2008 |
Cytat:
2021-04-28 13:25:26, Wembley27 napisał(a):
Cytat:
2021-04-28 12:44:05, dominikaaa napisał(a):
Cytat:
2021-04-28 12:31:30, Wembley27 napisał(a):
Cytat:
2021-04-28 12:09:56, dominikaaa napisał(a):
Cytat:
2021-04-28 11:17:31, Blamestorm napisał(a):
Nie wierzysz, ale wiekszosc ludzi nie boi sie szczepien I idzie bo rozumie jak dziala medycyna I nauka a nie zeby miec z glowy.
. Medycyna dotycząca TEJ szczepionki tak działa, ze badania nad nią zostaną zakończone w 2023 i jakiekolwiek skutki uboczne (wylewy, zatory, zapalenie mięśnia sercowego) będą podsumowane dopiero po danym roku. No sorry ale to jest napisane w ulotce i dziwie się ludziom, ze nawet przed szczepieniem nie potrafią jej przeczytać. Jest inaczej ? Jaka masz gwarancje ze jak dostaniesz raka 5 lat później to nie wpłynęła na to szczepionka jeżeli takich badań nie było? Nic nie udowodnisz. Tak wiem można dostać raka tez bez szczepionki ale wtedy przynajmniej nie będzie pytań, ze wywołała ja szczepionka. Wiec jak działa medycyna w przypadku carcerogennosci tej szczepionki? Czekam na odpowiedz. Na 100 % gwarancje, ze nie wywołuje raka na przykład.
A jaka masz gwarancje że jak będziesz brała jakies inne leki nie dostaniesz raka ?
Nie znam leków zeby nie mieli skutków ubocznych .
Ale znam osoby po 2 zawałach i rakach i są szczęśliwe że dostali szczepionke
Nie odpowiedziałaś mi na pytanie. Badań nie ma i nie będzie conajmniej do 2023. Inne leki są pod tym wzgledem przebadane, nikt ich warunkowo nie dopuszczał. Poza tym te leki są już w użytku już wiele lat i jeżeli są groźne wycofuje się je, ludzie biorą je latami i jest wiele badań na temat leków. Są także ma rynku leki nowsze, nowej generacji ale po odpowiednich badaniach. Takie są fakty medyczne. Na fakty medyczne dotyczące szczepionek będziemy musieli poczekać. I może się okaże, ze szczepionka jest wspaniala (oby tak było, ze jest cudem świata) ale teraz to jesteśmy królikami doswiadczalnymi.
Juz to było pisane .....nigdzie nie masz gwarancji ....
Tak świadomie wzięłam szczepionke bo swiadomnie chce Umrzeć i to w szybkim tempie
. Nie ma gwarancji. A gdzie są badania ?
|

|
 |
|
Richmond |
Post #9 Ocena: 0 2021-04-28 13:35:09 (4 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat:
2021-04-28 13:25:20, ZacznijOdSiebie_ napisał(a):
Ciekawe richmond jak by w tym roku wyglądała by twoja wycieczka w Alpy ? Koronawirus niby o tej porze w tamtym roku był w apogeum a restrykcje były nieznaczące dla podróżójących , teraz pewnie na formularzu sie nie skończy, przez bandy zombiaków
W Alpy wyjechalam 13 lipca, wiec jeszce sporo czasu do tego samego okresu i wiele moze sie zmienic. Wlochy otworzyly sie wtedy na turystyke juz od 3 czerwca, Szwajcaria 15 czerwca. A do Austrii wjechalam przez gory, przy granicy Austria/Wlochy byla kontrola w druga strone. Tam jechalam i tak tranzytem, czyli tankowanie i podziwianie widokow bez noclegu.
Mysle, ze w tym roku nie bedzie problemu z wjazdem do tych krajow, tylko z powrotem do UK. Carpe diem.
|

|
 |
|
ZacznijOdSiebie |
Post #10 Ocena: 0 2021-04-28 13:36:52 (4 lata temu) |
Cytat:
2021-04-28 13:35:09, Richmond napisał(a):
Cytat:
2021-04-28 13:25:20, ZacznijOdSiebie_ napisał(a):
W Alpy wyjechalam 13 lipca, wiec jeszce sporo czasu do tego samego okresu i wiele moze sie zmienic. Wlochy otworzyly sie wtedy na turystyke juz od 3 czerwca, Szwajcaria 15 czerwca. A do Austrii wjechalam przez gory, przy granicy Austria/Wlochy byla kontrola w druga strone. Tam jechalam i tak tranzytem, czyli tankowanie i podziwianie widokow bez noclegu.
Mysle, ze w tym roku nie bedzie problemu z wjazdem do tych krajow, tylko z powrotem do UK.
Ja sie wybieram do Tyrolu na Sierpień , jak mi sie uda bez szczepionki to wstawie też kolekcje zdjęć  testował też sie nie mam zamiaru.
|

|
 |
|