MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

MOJE NIEPOKOJE...KORONAWIRUS

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 506 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 505 | 506 | 507 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

Str 506 z 1206

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

dominikaaa

Post #1 Ocena: 0

2021-04-28 12:09:56 (4 lata temu)

dominikaaa

Z nami od: 30-03-2008

Cytat:

2021-04-28 11:17:31, Blamestorm napisał(a):
Nie wierzysz, ale wiekszosc ludzi nie boi sie szczepien I idzie bo rozumie jak dziala medycyna I nauka a nie zeby miec z glowy.
. Medycyna dotycząca TEJ szczepionki tak działa, ze badania nad nią zostaną zakończone w 2023 i jakiekolwiek skutki uboczne (wylewy, zatory, zapalenie mięśnia sercowego) będą podsumowane dopiero po danym roku. No sorry ale to jest napisane w ulotce i dziwie się ludziom, ze nawet przed szczepieniem nie potrafią jej przeczytać. Jest inaczej ? Jaka masz gwarancje ze jak dostaniesz raka 5 lat później to nie wpłynęła na to szczepionka jeżeli takich badań nie było? Nic nie udowodnisz. Tak wiem można dostać raka tez bez szczepionki ale wtedy przynajmniej nie będzie pytań, ze wywołała ja szczepionka. Wiec jak działa medycyna w przypadku carcerogennosci tej szczepionki? Czekam na odpowiedz. Na 100 % gwarancje, ze nie wywołuje raka na przykład.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Blamestorm

Post #2 Ocena: 0

2021-04-28 12:16:40 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Iwona nikt cie nie zmusza, nie idz. Ale nie mysl ze inni ludzie ida bo nie potrafia myslec za siebie, podjeli inna decyzje niz ty bo ogladaja tv, naprawde ludzie potrafia sami podjac wiekszosc zyciowych decyzji, bez twojego duchowego przewodnictwa, nie masz monopolu na racjonalne decyzje. Tu kazdy ma prawo wybrac.
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #3 Ocena: 0

2021-04-28 12:22:06 (4 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Oczywiście, że każdy ma prawo wybrać. Tak jak moja siostra leczącą się na raka.. Lekarz powiedział, że odmawiając szczepionki może to oznaczać opóźnienie lub w ogóle brak dalszego leczenia. No miała super wybór.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #4 Ocena: 0

2021-04-28 12:31:30 (4 lata temu)

Wembley27

Konto usunięte

Cytat:

2021-04-28 12:09:56, dominikaaa napisał(a):
Cytat:

Nie wierzysz, ale wiekszosc ludzi nie boi sie szczepien I idzie bo rozumie jak dziala medycyna I nauka a nie zeby miec z glowy.
. Medycyna dotycząca TEJ szczepionki tak działa, ze badania nad nią zostaną zakończone w 2023 i jakiekolwiek skutki uboczne (wylewy, zatory, zapalenie mięśnia sercowego) będą podsumowane dopiero po danym roku. No sorry ale to jest napisane w ulotce i dziwie się ludziom, ze nawet przed szczepieniem nie potrafią jej przeczytać. Jest inaczej ? Jaka masz gwarancje ze jak dostaniesz raka 5 lat później to nie wpłynęła na to szczepionka jeżeli takich badań nie było? Nic nie udowodnisz. Tak wiem można dostać raka tez bez szczepionki ale wtedy przynajmniej nie będzie pytań, ze wywołała ja szczepionka. Wiec jak działa medycyna w przypadku carcerogennosci tej szczepionki? Czekam na odpowiedz. Na 100 % gwarancje, ze nie wywołuje raka na przykład.

A jaka masz gwarancje że jak będziesz brała jakies inne leki nie dostaniesz raka ?
Nie znam leków zeby nie mieli skutków ubocznych .
Ale znam osoby po 2 zawałach i rakach i są szczęśliwe że dostali szczepionke

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #5 Ocena: 0

2021-04-28 12:33:46 (4 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Cytat:

2021-04-28 12:16:40, Blamestorm napisał(a):
Iwona nikt cie nie zmusza, nie idz. Ale nie mysl ze inni ludzie ida bo nie potrafia myslec za siebie, podjeli inna decyzje niz ty bo ogladaja tv, naprawde ludzie potrafia sami podjac wiekszosc zyciowych decyzji, bez twojego duchowego przewodnictwa, nie masz monopolu na racjonalne decyzje. Tu kazdy ma prawo wybrac.

A gdzie ja napisalam, ze nie maja prawa wyboru? Maja, jak najbardziej maja, tylko, ze jak widac czerpia wiedze z telewizji. Bo jak szczepia sie zeby nie chorowac i nie zarazac to jak myslisz, skad ta wiedze czerpia? Ty tez nie masz monopolu aby wszystkich o przeciwnym zdaniu do twojego umoralniac. Osobiste wycieczki zachowaj dla siebie.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOnline

dominikaaa

Post #6 Ocena: 0

2021-04-28 12:44:05 (4 lata temu)

dominikaaa

Cytat:

2021-04-28 12:31:30, Wembley27 napisał(a):
Cytat:

2021-04-28 12:09:56, dominikaaa napisał(a):
Cytat:

A jaka masz gwarancje że jak będziesz brała jakies inne leki nie dostaniesz raka ?
Nie znam leków zeby nie mieli skutków ubocznych .
Ale znam osoby po 2 zawałach i rakach i są szczęśliwe że dostali szczepionke

Nie odpowiedziałaś mi na pytanie. Badań nie ma i nie będzie conajmniej do 2023. Inne leki są pod tym wzgledem przebadane, nikt ich warunkowo nie dopuszczał. Poza tym te leki są już w użytku już wiele lat i jeżeli są groźne wycofuje się je, ludzie biorą je latami i jest wiele badań na temat leków. Są także ma rynku leki nowsze, nowej generacji ale po odpowiednich badaniach. Takie są fakty medyczne. Na fakty medyczne dotyczące szczepionek będziemy musieli poczekać. I może się okaże, ze szczepionka jest wspaniala (oby tak było, ze jest cudem świata) ale teraz to jesteśmy królikami doswiadczalnymi.

Do góry stronyOffline

dominikaaa

Post #7 Ocena: 0

2021-04-28 12:47:19 (4 lata temu)

dominikaaa

Cytat:

2021-04-28 12:22:06, gosian napisał(a):
Oczywiście, że każdy ma prawo wybrać. Tak jak moja siostra leczącą się na raka.. Lekarz powiedział, że odmawiając szczepionki może to oznaczać opóźnienie lub w ogóle brak dalszego leczenia. No miała super wybór.
. Dokładnie. Co to za wybór. Nie miała prawa wybrać. !!!!! Co to za wybór ? Jeżeli musisz coś wsiąść aby podróżować, iść do pracy, wejść do pubu itp. Jak tu można mówić o jakimkolwiek wyborze.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #8 Ocena: 0

2021-04-28 12:50:46 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Wczoraj na TVN podawali sondaż. W Polsce 55% dorosłych nie ma zamiaru się szczepić.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #9 Ocena: 0

2021-04-28 12:58:02 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Cytat:

2021-02-20 22:17:49, iwona38 napisał(a):
Ja z Ciebie nie kpie. Ja juz nie moge czytac tego co piszesz. Ty myslisz tylko o sobie, masz gdzies innych ludzi, ich sytuacje i tyle. Twoja sytuacja jest dobra to innych tez taka musi byc ale nie jest. Moze sprobuj to zrozumiec, ze ludzie nie maja co jesc. Tak jest w moim miescie, ludzie pytaja o jakakolwiek pomoc, o jedzenie, o srodki czystosci. Sa to starsi ludzie, ktorzy nie maja teraz zadnej pomocy.

Tym komentarzem stracilas prawo do proszenia mnie o zachowanie wycieczek osobistych dla siebie.

Ja wiem ze uwazasz ze masz jakas specjalnie wiedze w temacie szczepien ale uwierz mi ze nie masz.
Chyba ze jestes lekarzem wirusologiem, a nawet niech bedzie newet lekarzem ogolnym? Jesli nie to nie mozesz podwazac decyzji ludzi, ktorzy podejmuja ja na podstawie porad ze swiata medycznego.
I nie tv, bo to nie tv podjelo decyzje o szczepieniu, tylko zwierzchnictwo sluzby zdrowia w kraju.

Dominikana celowo Ci nie odpowiadam, bo do tego nie da sie ustosunkwac bez obrazania posrednio ciebie.

[ Ostatnio edytowany przez: Blamestorm 28-04-2021 13:02 ]

If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #10 Ocena: 0

2021-04-28 13:03:33 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

2021-04-28 12:47:19, dominikaaa napisał(a):
Cytat:

2021-04-28 12:22:06, gosian napisał(a):
. Dokładnie. Co to za wybór. Nie miała prawa wybrać. !!!!! Co to za wybór ? Jeżeli musisz coś wsiąść aby podróżować, iść do pracy, wejść do pubu itp. Jak tu można mówić o jakimkolwiek wyborze.

I tu pies pogrzebany, ludzie myślą o komforcie życia, chcą normalności i zrobią wszystko żeby to osiągnąć.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Strona 506 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 505 | 506 | 507 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,