Str 504 z 1206 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
kinga77 |
Post #1 Ocena: 0 2021-04-27 14:54:59 (4 lata temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: UK |
Cytat:
2021-04-27 14:05:36, Kanonier30 napisał(a):
Ja jestem przed drugą dawką ... nieszczęsnej szczepionki. Moja ex - już z dwa tygodnie temu otrzymała, jako NHS. Na razie żyjemy.
Po drugiej dawce AZ już nie było efektów ubocznych, jak po pierwszej.
-----
Zaś co do wpisów, że wszyscy zaszczepieni wymrą i spadną na zaszczepionych wszelkie plagi egipskie. To przekaz jest taki, że w życiu niczego nie możemy być pewni - oprócz śmierci.
Zatem nie straszcie i nie męczcie tematu. Każdy ma prawo podjąć decyzję bez dodatkowego stresu czy strachu, jaki wywołują przepowiednie 'tych, co wiedzą lepiej'.
Nie wiem czy codzienne, bieżące przekazy np z Indii są zmanipulowane przez wszystkie stacje telewizyjne, prasę i serwisy internetowe. Natomiast obrazy stamtąd są smutne. Przeludniony kraj, powszechne ubóstwo i kompletny brak higieny. Właściwie, to aż dziwne, że epidemia rozgościła się tam na dobre. Czy byłby to Covid czy jakakolwiek inna choroba zakaźna.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 27-04-2021 14:14 ]
Nie straszcie? A co z tym ze spoleczenstwo jest zastraszane od poczatku padnemii wirusem,ktory istnieje od zawsze?Szczepienia zawsze chcieli na to wciskac,jak ktos chce to niech sie szczepi nie mam nic przeciwko.Ja tez sie raz zaszczepilam ,wystarczy,nie zamierzam tego robic co 6 miesiecy.
Maat ja tez sie dusilam,2 lata temu.Wyobraz sobie,ze ludzie sie potrafia dusic ,zapalenie pluc to nie od dzis bardzo czesta przyczyna smierci.
Starszego czlowieka potrafi raz dwa rozlozyc,tak samo jak dziecko.Ale szybka reakcja i odpowiednio wdrozone leczenie moze pomoc,choc nie raz bywa za pozno.A teraz to juz wogole,masz covida to sie dus co by statystyki sie zgadzaly.
Co do indii,raczej sie nie wypowiem,bo mnie tam nie ma .Nauczylam sie brac gruba poprawke na to pokazuja w tv,i pisza w artykulach,juz pokazali nie raz ze klamia
|

|
 |
|
|
Kanonier30 |
Post #2 Ocena: 0 2021-04-27 16:10:54 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Zastraszenie społeczeństwa, to jest już subiektywna wysoce opinia - wystarczy przejść w okolicach 'ogródków piwnych' czy odwiedzić centra handlowe, miejsca spacerowe w aglomeracjach np promenady, deptaki.
Zaś wciskanie szczepień, aby dosłownie zacytować. Jest dedykowana nisza medyczna, gdzie pracuje się nad szczepionkami wobec chorób, jakie dziesiątkowały populację w Europie przez minione kilkaset lat.
Natomiast, jeżeli chodzi o najnowsze produkty wobec wirusa generującego Covid19, to nie będę i nie mam zamiaru zachwycać się doskonałościami medycznymi i programami szczepień. Wiadomo, że szczepionki powstały w błyskawicznym tempie i naturalna jest wątpliwość. Codziennie pacjenci padają ofiarami błędów medycznych... To cena roztargnienia, zmęczenia chirurga. Efekt zignorowania objawów lub błędnej diagnozy. Kolejek do lekarzy, do specjalistów.
Część z osób zaszczepionych czy zapisujących się ma na pewno świadomość, że zawsze jest element ryzyka. Wybierają jednak priorytety, którymi mogą być: swoboda podróżowania bez restrykcji, skupienie się na pracy, biznesie - bez pytań o wyniki testów... Toteż nie wszyscy są bezgranicznie przekonani, że szczepienie uratuje ich życie. To ostatnie jest bowiem bardzo kruche.
'Memento mori' jak mawiano w wiekach średnich.
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #3 Ocena: 0 2021-04-27 17:21:39 (4 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Wedlug mnie jest totalne oglupianie spoleczenstwa. Wszystkie osoby pokazywane w telewizji mowia, ze sie szczepia zeby nie zachorowac albo zeby nie zarazac innych, co jest totalna bzdura. Skads ci ludzie biora te informacje. Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
Wembley27 |
Post #4 Ocena: 0 2021-04-27 17:30:55 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-04-27 17:21:39, iwona38 napisał(a):
Wedlug mnie jest totalne oglupianie spoleczenstwa. Wszystkie osoby pokazywane w telewizji mowia, ze sie szczepia zeby nie zachorowac albo zeby nie zarazac innych, co jest totalna bzdura. Skads ci ludzie biora te informacje.
Jak by mi też zapłacili to też mówiłabym że czarne jest białe i na odwrót
|

|
 |
|
Wembley27 |
Post #5 Ocena: 0 2021-04-27 17:37:16 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2021-04-27 14:28:09, Maat17 napisał(a):
Kononier, Ja mam znajoma pielegniarke z Indi. Jest tu ponad 20 lat. Ja tv nie ogladam, czytam gazety. Jak sie zapytalam, to odpowiedziala, za zalezy od regionu. Ja nie przeciagalam rozmowy, bo ciezko (dwoje dzieci tu, maz I corka tam). Z tym, ze oni z wyzszych sfer. Tam spoleczenstwo jest bardzo podzielone.
Stanislawski.... ale to juz nie chodzi o smierc, wiadomo, ze wszyscy kiedys umra. Ja nie chce sie dusic, bo ja juz widzialam jak to wyglada, a nie mozesz pomoc..... tego sie boje. [ Ostatnio edytowany przez: <i>Maat17</i> 27-04-2021 14:32 ]
Nigdy nie będziesz miała 100% pewności czy się nie zarazisz ....nawet jak będziesz na wszystko uważać...
Nigdy nie mów nigdy
|

|
 |
|
|
ZacznijOdSiebie |
Post #6 Ocena: 0 2021-04-27 19:07:21 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-03-2021 Skąd: CBR |
Jak ktoś mocno wierzy i wiara nie jest mu obca, to wie ,że są czasy ostateczne a ta szczepionka to zło , nie będe " mówcą " jak niektórzy tu... po prostu to nie jest 1980 albo 2000 rok , teraz jest inna agenda i jak ktoś a bo kiedyś sie wszyscy szczepili.. urywam temat...
https://odrodzedoprawdy.pl/oredzia-z-nieba---fragmenty-niezwykle-pilnych-i-aktualnych-wezwan-jezusa-i-maryi-z-roznych-czesci-swiata-uzupelniane-jak-dlugo-jeszcze-bedziecie-glusi--zmierzacie-ku-wlasnej-zagladzie[ Ostatnio edytowany przez: ZacznijOdSiebie_ 27-04-2021 19:08 ]
|

|
 |
|
malben1 |
Post #7 Ocena: 0 2021-04-27 20:14:50 (4 lata temu) |
Z nami od: 10-12-2007 Skąd: Stafford |
Cytat:
2021-04-27 19:07:21, ZacznijOdSiebie_ napisał(a):
... urywam temat...
no... nareszcie... Pamietajcie!
Nikt nie da Wam tyle ile ja Wam moge obiecac...
|

|
 |
|
Blamestorm |
Post #8 Ocena: 0 2021-04-27 20:30:09 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
😄 If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
We’re trying a new technique.
We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works.
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|

|
 |
|
kinga77 |
Post #9 Ocena: 0 2021-04-27 22:36:18 (4 lata temu) |
Z nami od: 04-08-2008 Skąd: UK |
Cytat:
2021-04-27 20:14:50, malben1 napisał(a):
Cytat:
2021-04-27 19:07:21, ZacznijOdSiebie_ napisał(a):
... urywam temat...
no... nareszcie...
To jest temat moje niepokoje koronawirus i poki co nie jest zamkniety.
Jak komus sie nie podoba to nie musi tu zagladac,proste.Albo moze postulowac o zamkniecie,czemu nie? Demokracja jest.Jeszcze...
Wlasnie ogladam na planet+ program z 2019 roku pod tytulem Monitoring.Cyfrowa dyktatura,polecam
|

|
 |
|
cris82 |
Post #10 Ocena: 0 2021-04-28 06:03:00 (4 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Cytat:
2021-04-27 14:54:59, kinga77 napisał(a):
Cytat:
2021-04-27 14:05:36, Kanonier30 napisał(a):
Ja jestem przed drugą dawką ... nieszczęsnej szczepionki. Moja ex - już z dwa tygodnie temu otrzymała, jako NHS. Na razie żyjemy.
Po drugiej dawce AZ już nie było efektów ubocznych, jak po pierwszej.
-----
Zaś co do wpisów, że wszyscy zaszczepieni wymrą i spadną na zaszczepionych wszelkie plagi egipskie. To przekaz jest taki, że w życiu niczego nie możemy być pewni - oprócz śmierci.
Zatem nie straszcie i nie męczcie tematu. Każdy ma prawo podjąć decyzję bez dodatkowego stresu czy strachu, jaki wywołują przepowiednie 'tych, co wiedzą lepiej'.
Nie wiem czy codzienne, bieżące przekazy np z Indii są zmanipulowane przez wszystkie stacje telewizyjne, prasę i serwisy internetowe. Natomiast obrazy stamtąd są smutne. Przeludniony kraj, powszechne ubóstwo i kompletny brak higieny. Właściwie, to aż dziwne, że epidemia rozgościła się tam na dobre. Czy byłby to Covid czy jakakolwiek inna choroba zakaźna.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 27-04-2021 14:14 ]
Nie straszcie? A co z tym ze spoleczenstwo jest zastraszane od poczatku padnemii wirusem,ktory istnieje od zawsze?Szczepienia zawsze chcieli na to wciskac,jak ktos chce to niech sie szczepi nie mam nic przeciwko.Ja tez sie raz zaszczepilam ,wystarczy,nie zamierzam tego robic co 6 miesiecy.
Maat ja tez sie dusilam,2 lata temu.Wyobraz sobie,ze ludzie sie potrafia dusic ,zapalenie pluc to nie od dzis bardzo czesta przyczyna smierci.
Starszego czlowieka potrafi raz dwa rozlozyc,tak samo jak dziecko.Ale szybka reakcja i odpowiednio wdrozone leczenie moze pomoc,choc nie raz bywa za pozno.A teraz to juz wogole,masz covida to sie dus co by statystyki sie zgadzaly.
Co do indii,raczej sie nie wypowiem,bo mnie tam nie ma .Nauczylam sie brac gruba poprawke na to pokazuja w tv,i pisza w artykulach,juz pokazali nie raz ze klamia
z tymi indiami to ciekawy case
ofiar smiertelnych polowa tego co bylo w stanach a populacja ile 3-4 x wieksza?
przedstawiaja to jak koniec swiata a sa jeszcze daleko za stanami o ktorych mowilo sie przez caly okres wzglednie normalnie
byl taki moment ze podobno statki szpitalne staly w nowym jorku albo magazynowali ciala w chlodniach ciezarowkach ale to tydzien takiej ostrej narracji a potem cisza jak makiem zasial
|

|
 |
|