Str 51 z 1206 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2020-09-16 12:30:23 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
No wlasnie. Ta wersja by byla bardziej ekonomiczna.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Emeryt56 | Post #2 Ocena: 0 2020-09-16 13:15:33 (5 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Cytat: 2020-09-16 10:37:18, galadriel napisał(a): Przy rezerwacji stolika ( online) maja maila i telefon kontaktowy. A przez ta osobe jest kontakt W razie czego z pozostalymi . Tak to wyglada w restauracjach. Hmm... Ty jesteś w branży co o tobie wszystko wiedzą i nie planujesz się "splamić". Jednak istnieje szara strefa lub niektórzy mają ciągoty do 'SZAREJ STREFY" więc wolą stać poza zasięgiem światła latarni. W Chinach pokonano wirusa nie mając na to żadnego lekarstwa ani szczepionki. Jednak nie robiono żadnych kompromisów. Oni tam mają w telefonie elektroniczny dowód tożsamości a w nim jest wszystko , sprawy zdrowotne, kryminalne, bardzo osobiste itd. W czasie podwyższonego wirusowego rygoru jak ktoś miał kwarantannę to go nigdzie nie wpuścili bo w restauracjach, w sklepach mieli czytniki dowodów i wszystkich sprawdzali. Nawet były dyżury "komitetów" blokowych czy osiedlowych gdzie miano liste mieszkańców i można było na każde mieszkanie wyjść jednej osobie tylko dwa razy w tygodniu na zakupy. Przy okazji wyczyszczono szarą strefę bo też zaczęli mieć problem z nielegalnymi emigrantami z Afryki bo często nie wyjeżdżali jak im wiza im się skończyła. Taki elektroniczny chiński dowód tożsamości w telefonie to dopiero szpieg i w dodatku obowiązkowo noszenia go przy sobie. |
cris82 | Post #3 Ocena: 0 2020-09-16 13:46:53 (5 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
tak wlasnie dlatego pokonali wirusa
i my tez pokonamy tylko trzeba wprowadzic to samo u nas albo chipy : ) bo jest mega smiertelny wirus ... gdyby on mial smiertelnosc na poziomie 4% to juz powinien zabrac 26mln ludzi tymczasem jest milion-naciagany jak guma od gaci kurde gdyby ktos wam powiedzial w 2019 ze bedzie zakaz lotow zatrzymaja gosodarke itp bo bedzie super hiper mega straszny wirus ktorego 95% ludzi przechodzi bezobjawowo to watpie zeby ktos w to uwierzyl [ Ostatnio edytowany przez: cris82 16-09-2020 13:52 ] |
galadriel | Post #4 Ocena: 0 2020-09-16 13:50:11 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
No to kak teraz nadchodzi era panowania Chin, to mamy wszyscy przerabane, no nie?; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
stanislawski | Post #5 Ocena: 0 2020-09-16 13:53:30 (5 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
A czy ktoś z was powiedział swojemu pracodawcy, że był w kręgu Covid 19?
Zabawne. Mi po prostu nikt nie odpowiedział. Jest w klasie mojego syna, w szkole mojej córki... Nic. |
|
|
Misia13 | Post #6 Ocena: 0 2020-09-16 17:53:50 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja mialam taka sytuacje...
Przychodzi chiopak do pokoju I mowi, ze czeka na zone, bo jedzie do domu. "No dobra, mysle sobie... czekaj". Tak rozmawiamy.... I on do mnie, ze zle sie czuje, ze nie jest w stanie prowadzic auta, chyba ma goraczke..... to ja zaraz podalam mu maseczke I mowie - zakladaj. Sama tez ubralam I przylbice. On na jednym konca pokoju, Ja na drugim....on wie, ze ja sie boje.... To opowiada, ze byl w pubie 3 dni wczesniej z kolegami, troche sie spili.... troche nie pamieta..? Jeszcze w weekend byl z synem w sali gier.... a tam wszyscy macali guziki..... ![]() Zona przyjechala, tez dalam jej maseczke... wyczyscilam wszystko czego dotykal alkoholem I dzwonie do mojego szefa co dalej. Odstep byl, chlopak nie kichal, nie smarkal, okno bylo otwarte, 6 metrow pomiedzy nami... maseczki mielismy, najdluzsze 25 minut w jednym pokoju. Szef do mnie, ze musi czekac na telefon od kienta Health and Safety Manager. Boje sie przniesc "cos" do domu.... czekalam I czekalam.... I sie nie doczekalam. Chlopak byl na tescie I na izolacji 2 tygodnie. Shef mnie poinformowal, ze nie mial telefonu od Health and Safety Managera....mnie nie wyslali ani nic nie powiedzieli. Przy wejsciu do pracy teraz jest scanner I mierza temperature 🤒 wszystkim.... |
ZlotaPerla1 | Post #7 Ocena: 0 2020-09-16 18:51:09 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
U nas jest kamero skaner przy wejściu, ale nie ma przymusu się „badać” i każdy olewa.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
Jurny_Jurek | Post #8 Ocena: 0 2020-09-16 19:35:05 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Ktoś wierzy chińskim władzom, dla których łamanie praw człowieka to codzienna bułka z masłem, że zwalczyli wirusa? Ja tam chińczykom wierzę jak putinowi ale każdy sobie może.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
dominikana36 | Post #9 Ocena: 0 2020-09-16 20:04:23 (5 lat temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Cytat: 2020-09-16 19:35:05, Jurny_Jurek napisał(a): Ktoś wierzy chińskim władzom, dla których łamanie praw człowieka to codzienna bułka z masłem, że zwalczyli wirusa? Ja tam chińczykom wierzę jak putinowi ale każdy sobie może. Rzady, ktore im uwierzyly, ze ten wirus to zagrozenie epidemiologiczne nie maja wyboru. Teraz musza wierzyc w chinski sukces w walce z wirusem i jeszcze przekonac do tego spoleczenstwa cale, bo inaczej straca wszystko. A w pewnym momencie uwierzyl im caly swiat... Strategiczny majstersztyk. Szkoda, ze Made in China.. |
karjo1 | Post #10 Ocena: 0 2020-09-16 22:54:04 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Wroce do kwestii zbierania danych w lokalach gastronomicznych.
w trasie z wakacji zajechalismy do sieciowki - pubu na szybki obiad. Zdziwil i zaskoczyl wymog podania rejestracji auta, zgodny z odczytem na cctv, jak uczynnie poinformowala obsluga. W efekcie weszlismy i wyszlismy bez posilku. Bodajze pare dni temu wyciekly dane prawie 20 tys. mieszkancow Walii z NHS 'track and trace', przez pare godzin swobodnie dostepne kazdemu na stronie NHS walijskiego. |