MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

MOJE NIEPOKOJE...KORONAWIRUS

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 483 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 482 | 483 | 484 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

Str 483 z 1206

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gwontownik

Post #1 Ocena: 0

2021-04-13 10:07:44 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2021-04-13 09:52:17, stanislawski napisał(a):
Cytat:

2021-04-13 05:09:52, Gwontownik napisał(a):
Znam osoby, którym lekarz w Polsce kategorycznie zabronił się szczepić. To osoby z problemami z krążeniem i po udarze. Coś to komuś mówi? Tego z mediów się nie dowiesz.

Jak to nie mówi? Jak to nie się nie dowiesz?
Nieraz o tym czytałem czy też słyszałem.

Oczywiście, że się nie mówi. Trzeba dobrze się naszukac aby znaleźć bo ważniejsza jest nagonka na szczepienia niż informacje o przeciwwskazaniach. I nie mówię o ulotkach informacyjnych lecz o oficjalnym przekazie.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2021-04-13 10:10:06 (4 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

no wreszcie dostalem wynik testu negatywny

po tygodniu od informacji z laboratorium ze otrzymali probke hehe

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2021-04-13 10:13:00 (4 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

To ten z drugiego dnia? Czytalam na innym forum, ze sa duze opoznienia, ludzie albo w ogole nie dostali tych testow albo kurier mial odebrac i nie pojawil sie nikt. Nawet byl artykul na BBC o tym.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #4 Ocena: 0

2021-04-13 10:17:35 (4 lata temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2021-04-13 10:07:44, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

2021-04-13 09:52:17, stanislawski napisał(a):
Cytat:

Znam osoby, którym lekarz w Polsce kategorycznie zabronił się szczepić. To osoby z problemami z krążeniem i po udarze. Coś to komuś mówi? Tego z mediów się nie dowiesz.

Jak to nie mówi? Jak to nie się nie dowiesz?
Nieraz o tym czytałem czy też słyszałem.

Oczywiście, że się nie mówi. Trzeba dobrze się naszukac aby znaleźć bo ważniejsza jest nagonka na szczepienia niż informacje o przeciwwskazaniach. I nie mówię o ulotkach informacyjnych lecz o oficjalnym przekazie.

Ależ mnóstwo tego jest. Widzę przed sobą na tvn24, na gazecie, na gov.pl, na wp.pl. na wielu popularnych stronach medycznych itd., itp.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

karjo1

Post #5 Ocena: 0

2021-04-13 10:32:00 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

Jeden lekarz zabronil, takie byly zalecenia sprzed 'pandemii'.
A teraz osoby z problemami sa masowo namawiane do mozliwie najszybszego uczestnictwa w eksperymencie.
Z wlasnego podworka mam przyklad, gdzie na dokumentacji medycznej widnieje 'nie szczepic na nic', a zrodla NHS namietnie przysylaja wiadomosci, ze termin juz czeka i przebiera lapkami :-?

Co bylo o spelniajacych sie teoriach spiskowych?
'Pentagon scientists have invented a microchip that once inserted under the skin will detect if the patient develops Covid-19.

And they have also developed a revolutionary filter that can remove the virus from the patient’s blood through a dialysis machine.

Researchers at the Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) say they have been working for years on ways to prevent and to end pandemics.

link

'Implant płatniczy wszczepiany pod skórę człowieka, pisze "Dziennik Wschodni".
Paprota zwraca też uwagę na ochronę środków na koncie. "Implantu nie da się zeskanować, sfotografować ani zhakować, jak karty kredytowej czy debetowej, aby później użyć wydrukowanych na niej danych" - wylicza.
Na wszczepienie implantu płatniczego zdecydowało się 100 tys. osób na świecie, z czego w Polsce ponad 30.'

No i wreszcie zaczyna sie dyskusja w Pl co do sensownosci obecnych poczynan:
Szkoły należy otwierać natychmiast, tak samo, jak lockdown należy zakończyć natychmiast. Nie ma żadnych badań naukowych, które by potwierdzały, że lockdown ma jakiś wpływ na rozprzestrzenienie się epidemii - powiedział dr Paweł Basiukiewicz,kardiolog i specjalista chorób wewnętrznych ze Szpitala Zachodniego w Grodzisku Mazowieckim
lockdown to decyzja polityczna.
Jak dodawał, wszędzie, gdzie wprowadzono lockdown, była bardzo wysoko śmiertelność pozaszpitalna. - Lockdown zabija, o tym mówi wiele prac naukowych - przekonywał.'

link

Amantydyna i urzednicy:
'W styczniu mieliśmy gotową pracę (naukowa), była bardzo ambitna. W grupie naukowej było kilka osób, w tym ordynatorzy, lekarze i naukowcy. W pracy była część chemiczna oraz opis przypadków. Praca okazała się zbyt długa. Wydawca prosił o jej skrócenie, a następnie odmówił jej publikacji, ze względu na brak zgody komisji bioetycznej. Czekaliśmy dwa miesiące, żeby komisja bioetyczna wydała zgodę, że nie trzeba zgody na publikację - opisał dr Bodnar.

Pokazuję światu, że robię swoje, mamy efekty lecznicze. (...) Przede wszystkim liczy się doświadczenie lekarza, objawy choroby i jej zaawansowanie. Każdy lek można dyskredytować i powiedzieć, że nie pomógł. Amantadyna nie jest lekiem na wszystko - przyznał dr Włodzimierz Bodnar na antenie Polsat News.

Lekarz podkreślił, że jako zwolennik stosowania amantadyny u chorych zwracał się z prośbą do Ministerstwa Zdrowia o rozpoczęcie badań nad preparatem. - Apelowałem o badania od października. Wezwałem ministerstwo zdrowia do badań klinicznych.'

link

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2021-04-13 10:49:39 (4 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Cytat:

2021-04-13 10:13:00, Richmond napisał(a):
To ten z drugiego dnia? Czytalam na innym forum, ze sa duze opoznienia, ludzie albo w ogole nie dostali tych testow albo kurier mial odebrac i nie pojawil sie nikt. Nawet byl artykul na BBC o tym.

pierwszy

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 13-04-2021 10:49 ]

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #7 Ocena: 0

2021-04-13 13:14:40 (4 lata temu)

Wembley27

Konto usunięte

Usa wstrzymało szczepionke jonson &Johnson
Ten sam problem co u astrazeneka

Do góry stronyOffline

daavid

Post #8 Ocena: 0

2021-04-13 13:30:25 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Testują u Was w pracy? U mnie dowiedziałem się, że są dwa rodzaje testów. Jeden to w laboratorium i on trochę kosztuje, więc firma nie bardzo ma ochotę na jego przeprowadzanie. Drugi jest za jakieś grosze, robi się go samemu, tyle że wynik może być fałszywie pozytywny, co jednak musi skutkować dziesięciodniowym pobytem w domu.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #9 Ocena: 0

2021-04-13 13:43:02 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Cytat:

2021-04-13 13:30:25, daavid napisał(a):
Testują u Was w pracy? U mnie dowiedziałem się, że są dwa rodzaje testów. Jeden to w laboratorium i on trochę kosztuje, więc firma nie bardzo ma ochotę na jego przeprowadzanie. Drugi jest za jakieś grosze, robi się go samemu, tyle że wynik może być fałszywie pozytywny, co jednak musi skutkować dziesięciodniowym pobytem w domu.

Mamy punkt testowania w pracy, regularnie testują się te same osoby, (co drugi dzień) jeszcze nikomu nic nie wyszło.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: 0

2021-04-13 13:43:58 (4 lata temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Półowa ludu pracujacego robi te self-testy, jak moja żona. Zahaczy o polik, potem czubek nosa i tak zawsze bedzie negatywny. Bo po wymezie jaki zafundowali kosmonauci jak bylismy kiedys w drive-thru to ma traumę, jak i dzieci (choc im tak daleko nie wpychali).

Kuźwa, nie może ten wirus siedziec płyciej tylko tam, gdzie zdarzały sie przypadki przekuć tej delikatnej błony?

A tu myśl pandemiczna:

“Why is an epidemic severe enough to impose an infinite planetary quarantine, with catastrophic adverse effects, but not severe enough to make an off-label medication, with mild adverse effects, with a good chance of alleviating the disease?”
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Strona 483 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 482 | 483 | 484 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,