MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

MOJE NIEPOKOJE...KORONAWIRUS

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 49 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 48 | 49 | 50 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

Str 49 z 1206

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ZosiaS

Post #1 Ocena: 0

2020-09-16 09:37:45 (5 lat temu)

ZosiaS

Konto usunięte

Taka trochę piaskownica, co nie?
Alternatywnie tani film szpiegowski.

Jeśli już obsługa musi wziąć moje imię i numer telefonu/maila, to poprostu podaję.
Nie wiem jaki jest cel tej wielkiej mistyfikacji.
Gdyby ktoś chciał Was śledzić (chociaż nie wiem po co, aha, no tak, państwo Jennings z The Americans), to robiłby to używając innych metod (telefony, karty płatnicze etc.).

Unieszczęśliwianie się na siłę. Opowiem światu jak mi źle, bo ktoś chce mnie kontrolować, jednak na co dzień korzystam z internetu, Fitbit'ów, Smart wszystkiego...
Mam FB, LinkedIn, a płacąc za bilet lotniczy nie wyjawiam jedynie numeru obuwia.

[ Ostatnio edytowany przez: ZosiaS 16-09-2020 09:39 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

iwona38

Post #2 Ocena: 0

2020-09-16 09:42:45 (5 lat temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Mylisz pojecia, danych nie chce podawac bo nie chce bezsensu siedziec na kwarantannie bo ktos kichnal nad talerzem. Swoje dane mozesz wywiesic nawet na banerze pod oknem jak Ci sie podoba. Ja swoich nie chce udostepniac.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

ZosiaS

Post #3 Ocena: 0

2020-09-16 09:46:06 (5 lat temu)

ZosiaS

Konto usunięte

Cytat:

2020-09-16 09:42:45, iwona38 napisał(a):
Mylisz pojecia, danych nie chce podawac bo nie chce bezsensu siedziec na kwarantannie bo ktos kichnal nad talerzem. Swoje dane mozesz wywiesic nawet na banerze pod oknem jak Ci sie podoba. Ja swoich nie chce udostepniac.

Iwona, ja bardzo cenię sobie prywatność.
Nie mylę pojęć.
A gdybym siedziała obok kogoś z covidem, to wiedza o tym pozwoliłaby mi na pozostanie w domu i nierozprzestrzenianie go dalej.

Może dodam jeszcze, że dla mnie nie jest istotne to, żeby za wszelką cenę łamać zasady, a zrobić wszystko, żeby jak najszybciej wrócić do stanu sprzed tego cyrku.
A to można osiągnąć współpracując, ale to jest taka elementarna wiedza.
W podstawówce chodziło się bez czapki, w liceum na wagary ...

[ Ostatnio edytowany przez: ZosiaS 16-09-2020 09:52 ]

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #4 Ocena: 0

2020-09-16 09:50:32 (5 lat temu)

iwona38

Kobieta

Jakby ktos siedzial kolo Ciebie z grypa to tez zostalabys w domu? Nie sadze. Pozwolisz ze jednak zachowam swoje dane dla siebie.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #5 Ocena: 0

2020-09-16 09:54:25 (5 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

A tymczasem Thomas Cook powraca na rynek pod solidna chinska bandera...trzeba sie zaczac przyzwyczajac do mysli o pracy na I dla Chinczykow, wkrotce za przyslowiowa miske ryzu.
Richmond moze ty nastepnym razem nie odrzucaj ofert pracy z chinskich firm.. to moze byc bardzo zle widziane w niedalekiej przyszlosci😉.
Co za plaga 😡

Do góry stronyOffline

ZosiaS

Post #6 Ocena: 0

2020-09-16 09:59:23 (5 lat temu)

ZosiaS

Konto usunięte

Ciągle porównania do grypy również świadczą o pewnym braku wyobraźni.
Z grypą świat boryka się od dawna. Wiemy o niej dużo, że mutuje (ale można podać szczepionkę, aby złagodzić skutki), że trzeba ją wyleżeć (nie ma lepszego lekarstwa), że trzeba zbijać temperaturę, łagodzić kaszel, nawadniać organizm.
Bo powikłania po grypie najczęściej są efektem jej zaniedbania.

[ Ostatnio edytowany przez: ZosiaS 16-09-2020 10:00 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2020-09-16 10:00:29 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Cytat:

2020-09-16 09:42:45, iwona38 napisał(a):

dokladnie ja tez bym nie podal prawdziwych danych byc zmuszonym do kwarantanny nie majac pewnosci ze jest sie chorym tylko dlatego ze 10 stolikow dalej byl ktos z covidem... *CRAZY*

nawet niech na czas testu uziemi cie to na 3dni... nie dzieki
poczuje sie zle to sobie zrobie test i zostane w domu a nie "dmuchac na zimne"...kredyty sie same nie splaca

idiotyczny pomysl z tymi danymi podawac prawdziwe dane dla jakiegos kelnera trzeba byc wariatem :-U

czlowiek cale zycie mieli adres na kopertach na drobny mak a teraz kazdorazowe wyjscie mialbym rozdawac swoje dane to jest tak glupie ze ciezko mi nawet pojac ze to sie dzieje naprawde :-]

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 16-09-2020 10:04 ]

Do góry stronyOffline

ZosiaS

Post #8 Ocena: 0

2020-09-16 10:08:34 (5 lat temu)

ZosiaS

Konto usunięte

Cytat:

2020-09-16 10:00:29, cris82 napisał(a):

idiotyczny pomysl z tymi danymi podawac prawdziwe dane dla jakiegos kelnera trzeba byc wariatem :-U

czlowiek cale zycie mieli adres na kopertach na drobny mak a teraz kazdorazoae wyjscie mialbym rozdawac swoje dane to jest tak glupie ze ciezko mi nawet pojac ze to sie dzieje naprawde :-]

Kolejny dowód na to, że piszesz dla samej pisaniny.
Proszą o imię i numer telefonu lub email.
Nikt nie pyta Cię o pełne dane.
Płacąc kartą gdziekolwiek zostawiasz więcej danych o sobie.

Należałoby zrezygnować z internetu, brać pensję gotówką, a w ogóle to może bezgotówkowy system rozliczeń, Ty komuś schody, a on Tobie krowę?
O to to właśnie. :-]

Edycja, pomyślałeś jaką MOC ma taki listonosz?
Zna Twój adres, wie jak wyglądasz, a nawet czy kosisz trawnik regularnie...
:-8

[ Ostatnio edytowany przez: ZosiaS 16-09-2020 10:11 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #9 Ocena: 0

2020-09-16 10:12:07 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

nie nie zosia nie rob z tego argumentu jeszcze nie bylem w restauracji -nie stac mnie a pisaliscie o danych

jesli to nie sa pelne dane to tym bardziej trzeba podawac falszywe imie mozna podac prawdziwe a nr tel pomylic jedna cyfre na koncu : )
ale nonsens naprawde trzeba miec w czubie zeby wymyslic cos tak idiotycznego : P

zosiaczek jest roznica zostawiac info o sobie w systemach platnosci a podawac je kelnerwi ale chyba dla ciebie malo istotna

sluchaj zosia jak chcesz to swoje mozesz nawet rozwieszac na slupach telegraficznych mi to nie przeszkadza twoj wybor ja nie chce zeby kelnerzy znali moje dane

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 16-09-2020 10:20 ]

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #10 Ocena: 0

2020-09-16 10:20:53 (5 lat temu)

iwona38

Kobieta

Bardzo chetnie zrezygnowalabym z kart i uzywala wylacznie gotowki, bez internetu tez moglabym sie obyc. Niestety przez takich co nie chca przeciwstawiac sie glupim zasadom mamy to co mamy. Totalna inwigilacje. Jak sama Zosia zauwazyla podajemy nasze dane wszedzie, nasze pieniadze oddajemy pod opieka komus blizej nie okreslonemu co sie zwie bankiem i moze nas odciac od srodkow kiedy tylko panstwo wpadnie na taki pomysl. Zyjemy w smutnych czasach i to za nasza zgoda.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Strona 49 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 48 | 49 | 50 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,