MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

MOJE NIEPOKOJE...KORONAWIRUS

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 464 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 463 | 464 | 465 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

Str 464 z 1206

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2021-04-06 15:27:14 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Kanonier, prosze, nie porownuj obecnej sytuacji do czarnej ospy czy polio, nijak sie maja do siebie.
A drwienie z niezaleznych wnioskow i kierowanie sie tylko mainstream informacjami jest fajne tylko do momentu, dopoki nic sie nie dzieje.
Gwarantuje, ze gdyby ktokolwiek w otoczeniu odczul na sobie skutki szczepienia (jakiegokolwiek) ostrozniej padalyby zarzuty o uraganiu promowanej 'wiedzy'.

W ramach bezpieczenstwa eskperymentu:
Szef zespołu ds. oceny szczepionek Europejskiej Agencji Leków (EMA) Marco Cavaleri powiedział, że "obecnie coraz trudniej twierdzić, że nie ma związku przyczynowo-skutkowego między szczepionką AstraZeneki przeciw COVID-19 a bardzo rzadkimi, nietypowymi przypadkami zakrzepów krwi"

Zapytany przez gazetę ("Il Messaggero";), czy można już zatem stwierdzić, że wynika on ze szczepionki, odparł: "Według mnie możemy już to powiedzieć, to jasne, że jest związek ze szczepionką". Zastrzegł jednak, że EMA nie wie na razie, "co powoduje taką reakcję".

Zapowiedział, że w najbliższym czasie agencja stwierdzi, że "związek jest, ale jak do tego dochodzi, trzeba to ustalić".

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kanonier30

Post #2 Ocena: 0

2021-04-06 15:41:19 (4 lata temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Przepraszam, karjo1, będę dokonywał porównań co do stanu epidemii. Tutaj czy choroba wynika z zakażenia bakteryjnego czy wirusowego nie ma znaczenia - w moim wpisie chodziło o mechanizm strachu i teorii w społecznościach dotkniętych epidemią.

Dalej, to zapewniam Cię - jako też pozostałych - że nie zajmuję się śledzeniem informacji mediów co do pandemii. Przykro mi, że oceniasz mnie przez ten pryzmat, bo to rzecz dość obraźliwa...
Staram się nieco więcej czytać o historii najnowszej, ale to są moje sprawy prywatne. Dość osobiste i nie sądzę, aby kogokolwiek interesowały.

Na koniec, to w tym wątku, na tymże Forum, widzę większość wpisów ośmieszających osoby, które najzwyczajniej mają pewne zaufanie co do szczepionek. To tutaj pojawiają się wpisy o 'głupocie' osób, jak ja. Czy to mnie ma nie obrażać?

Pojawiająca się, niczym bumerang, kwestia maseczek... Czy piszący rozumieją zasady zakażenia drogą kropelkową? To nie jest ochrona Was, Mnie w sensie dosłownym tj filtrowania powietrza z wirusów czy bakterii... Ograniczamy ilość fizjologicznych elementów wydobywających się z naszego układu oddechowego czy pokarmowego. Stąd również zasada dystansu społecznego... aż nie będę dalej pisał, bo i w jakim celu?

Jedynie stwierdzę: nie chcecie się szczepić, to tego po prostu nie róbcie. Zgłoście, jeżeli otrzymacie termin - aby ktoś inny mógł skorzystać ze szczepionki.

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #3 Ocena: 0

2021-04-06 15:44:41 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

OJ Karjo, KarjoObrazek
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2021-04-06 15:54:45 (4 lata temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Alez sama potwierdzasz, ze prace trwaja, a oczekiwana opinia byc moze pojawi sie w srode/czwartek.

Kanonier, nie wiem, co znalazles obrazliwego w mojej wypowiedzi.
Natomiast dziwi beztroska propanganda hurra optymizmu mimo ogolnie dostepnych danych o ryzyku zwiazanym z calym eksperymentem szczepionkowym, nie tylko z konkretna produkcja.

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #5 Ocena: 0

2021-04-06 15:56:20 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

No jasne, potwierdzic ,zaprzeczyc, co za roznica.
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #6 Ocena: 0

2021-04-06 15:56:20 (4 lata temu)

Kanonier30

Konto usunięte

W wielu większych miastach wiosną i latem 1832 r. miały miejsce zamieszki i niepokoje związane z cholerą. We wczesnych zamieszkach biedni ludzie w ogóle wątpili w istnienie choroby, wierząc, że jest ona wytworem wyobraźni władz, mającą na celu umożliwienie przymusu skierowania biednych do szpitali w celu przeprowadzenia eksperymentów, wiwisekcji, sekcji po śmierci, lub aby utrzymać populację

Obrazek

„Death, Dissection and the Destitute”, Ruth Richardson

Ruth Richardson/informacje publiczne z serwisu Linkedin:

Experienced Associate with a demonstrated history of working in the writing and editing industry. Skilled in Making History Interesting, Proofreading, Editing, Public Speaking, and Publications. Strong professional with a Master of Philosophy (M.Phil.) focused in Archaeology from University of Wales, Cardiff.

PS.

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 06-04-2021 16:02 ]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #7 Ocena: 0

2021-04-06 16:06:10 (4 lata temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Kanonier
Z całym szacunkiem do ciebie i nauki powiem tylko tyle; szczepionki nie są przebadane w zakresie skutków długoterminowych. Zaprzeczysz?
Więc dlaczego mam przyjmować " na wiarę" coś, czego skutków pewny nie jest nikt?
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #8 Ocena: 0

2021-04-06 16:08:46 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Cytat:

2021-04-06 15:56:20, Kanonier30 napisał(a):
W wielu większych miastach wiosną i latem 1832 r. miały miejsce zamieszki i niepokoje związane z cholerą. We wczesnych zamieszkach biedni ludzie w ogóle wątpili w istnienie choroby, wierząc, że jest ona wytworem wyobraźni władz, mającą na celu umożliwienie przymusu skierowania biednych do szpitali w celu przeprowadzenia eksperymentów, wiwisekcji, sekcji po śmierci, lub aby utrzymać populację

„Death, Dissection and the Destitute”, Ruth Richardson

Ruth Richardson/informacje publiczne z serwisu Linkedin:

Experienced Associate with a demonstrated history of working in the writing and editing industry. Skilled in Making History Interesting, Proofreading, Editing, Public Speaking, and Publications. Strong professional with a Master of Philosophy (M.Phil.) focused in Archaeology from University of Wales, Cardiff.

PS.

Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 06-04-2021 15:59 ]

gdzieś już to cytowałem, w czasie poprzednich pandemii
ówcześni lekarze zalecali
- nacieranie octem
- upuszczanie krwi
- nie mycie się
i wiele innych ciekawych metod i to nie ówczesne folarze i szury tylko pracownicy medyczni i wykładowcy uniwersyteccy
nie robili tego w zlej wierze, przynajmniej tak mysle tylko z powodu zbyt malej wiedzy
i kto mi powie ze obecna wiedza jest wystarczająca i nie ma możliwości żeby za kilka lat nie okazało się ze ziemia wcale nie jest w centrum wszechświata
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #9 Ocena: 0

2021-04-06 16:12:09 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

Echo chamber

E:
Oh filozofia. To ugryze.:-]

Ziemia nie jest w centrum wszechswiata.

[ Ostatnio edytowany przez: Blamestorm 06-04-2021 16:27 ]

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #10 Ocena: 0

2021-04-06 16:23:20 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

polecam tez zapoznanie sie z tematem
Talidomid

i nie chodzi o to ze 15 tysięcy dzieci urodziło się przez ten lek kalekami tylko o to, ze niemiecki producent latami zaprzeczał powołując się na badania i opóźnienia jak se szacuje spowodowały dodatkowe 6 tys powikłań. Większość angielskich ofiar nie doczekało się odszkodowania z tego powodu a dyrektor firmy Gruenenthal przeprosił po 50 latach
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Strona 464 z 1206 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 463 | 464 | 465 ... 1204 | 1205 | 1206 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,