Str 464 z 1206 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
karjo1 |
Post #1 Ocena: 0 2021-04-06 15:27:14 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Kanonier, prosze, nie porownuj obecnej sytuacji do czarnej ospy czy polio, nijak sie maja do siebie.
A drwienie z niezaleznych wnioskow i kierowanie sie tylko mainstream informacjami jest fajne tylko do momentu, dopoki nic sie nie dzieje.
Gwarantuje, ze gdyby ktokolwiek w otoczeniu odczul na sobie skutki szczepienia (jakiegokolwiek) ostrozniej padalyby zarzuty o uraganiu promowanej 'wiedzy'.
W ramach bezpieczenstwa eskperymentu:
Szef zespołu ds. oceny szczepionek Europejskiej Agencji Leków (EMA) Marco Cavaleri powiedział, że "obecnie coraz trudniej twierdzić, że nie ma związku przyczynowo-skutkowego między szczepionką AstraZeneki przeciw COVID-19 a bardzo rzadkimi, nietypowymi przypadkami zakrzepów krwi"
Zapytany przez gazetę ("Il Messaggero"  , czy można już zatem stwierdzić, że wynika on ze szczepionki, odparł: "Według mnie możemy już to powiedzieć, to jasne, że jest związek ze szczepionką". Zastrzegł jednak, że EMA nie wie na razie, "co powoduje taką reakcję".
Zapowiedział, że w najbliższym czasie agencja stwierdzi, że "związek jest, ale jak do tego dochodzi, trzeba to ustalić".
|

|
 |
|
|
Kanonier30 |
Post #2 Ocena: 0 2021-04-06 15:41:19 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Przepraszam, karjo1, będę dokonywał porównań co do stanu epidemii. Tutaj czy choroba wynika z zakażenia bakteryjnego czy wirusowego nie ma znaczenia - w moim wpisie chodziło o mechanizm strachu i teorii w społecznościach dotkniętych epidemią.
Dalej, to zapewniam Cię - jako też pozostałych - że nie zajmuję się śledzeniem informacji mediów co do pandemii. Przykro mi, że oceniasz mnie przez ten pryzmat, bo to rzecz dość obraźliwa...
Staram się nieco więcej czytać o historii najnowszej, ale to są moje sprawy prywatne. Dość osobiste i nie sądzę, aby kogokolwiek interesowały.
Na koniec, to w tym wątku, na tymże Forum, widzę większość wpisów ośmieszających osoby, które najzwyczajniej mają pewne zaufanie co do szczepionek. To tutaj pojawiają się wpisy o 'głupocie' osób, jak ja. Czy to mnie ma nie obrażać?
Pojawiająca się, niczym bumerang, kwestia maseczek... Czy piszący rozumieją zasady zakażenia drogą kropelkową? To nie jest ochrona Was, Mnie w sensie dosłownym tj filtrowania powietrza z wirusów czy bakterii... Ograniczamy ilość fizjologicznych elementów wydobywających się z naszego układu oddechowego czy pokarmowego. Stąd również zasada dystansu społecznego... aż nie będę dalej pisał, bo i w jakim celu?
Jedynie stwierdzę: nie chcecie się szczepić, to tego po prostu nie róbcie. Zgłoście, jeżeli otrzymacie termin - aby ktoś inny mógł skorzystać ze szczepionki.
|

|
 |
|
Blamestorm |
Post #3 Ocena: 0 2021-04-06 15:44:41 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
OJ Karjo, Karjo  If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
We’re trying a new technique.
We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works.
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #4 Ocena: 0 2021-04-06 15:54:45 (4 lata temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Alez sama potwierdzasz, ze prace trwaja, a oczekiwana opinia byc moze pojawi sie w srode/czwartek.
Kanonier, nie wiem, co znalazles obrazliwego w mojej wypowiedzi.
Natomiast dziwi beztroska propanganda hurra optymizmu mimo ogolnie dostepnych danych o ryzyku zwiazanym z calym eksperymentem szczepionkowym, nie tylko z konkretna produkcja.
|

|
 |
|
Blamestorm |
Post #5 Ocena: 0 2021-04-06 15:56:20 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
No jasne, potwierdzic ,zaprzeczyc, co za roznica. If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works.
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|

|
 |
|
|
Kanonier30 |
Post #6 Ocena: 0 2021-04-06 15:56:20 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
W wielu większych miastach wiosną i latem 1832 r. miały miejsce zamieszki i niepokoje związane z cholerą. We wczesnych zamieszkach biedni ludzie w ogóle wątpili w istnienie choroby, wierząc, że jest ona wytworem wyobraźni władz, mającą na celu umożliwienie przymusu skierowania biednych do szpitali w celu przeprowadzenia eksperymentów, wiwisekcji, sekcji po śmierci, lub aby utrzymać populację
„Death, Dissection and the Destitute”, Ruth Richardson
Ruth Richardson/informacje publiczne z serwisu Linkedin:
Experienced Associate with a demonstrated history of working in the writing and editing industry. Skilled in Making History Interesting, Proofreading, Editing, Public Speaking, and Publications. Strong professional with a Master of Philosophy (M.Phil.) focused in Archaeology from University of Wales, Cardiff.
PS.
[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 06-04-2021 16:02 ]
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #7 Ocena: 0 2021-04-06 16:06:10 (4 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Kanonier
Z całym szacunkiem do ciebie i nauki powiem tylko tyle; szczepionki nie są przebadane w zakresie skutków długoterminowych. Zaprzeczysz?
Więc dlaczego mam przyjmować " na wiarę" coś, czego skutków pewny nie jest nikt? Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #8 Ocena: 0 2021-04-06 16:08:46 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
Cytat:
2021-04-06 15:56:20, Kanonier30 napisał(a):
W wielu większych miastach wiosną i latem 1832 r. miały miejsce zamieszki i niepokoje związane z cholerą. We wczesnych zamieszkach biedni ludzie w ogóle wątpili w istnienie choroby, wierząc, że jest ona wytworem wyobraźni władz, mającą na celu umożliwienie przymusu skierowania biednych do szpitali w celu przeprowadzenia eksperymentów, wiwisekcji, sekcji po śmierci, lub aby utrzymać populację
„Death, Dissection and the Destitute”, Ruth Richardson
Ruth Richardson/informacje publiczne z serwisu Linkedin:
Experienced Associate with a demonstrated history of working in the writing and editing industry. Skilled in Making History Interesting, Proofreading, Editing, Public Speaking, and Publications. Strong professional with a Master of Philosophy (M.Phil.) focused in Archaeology from University of Wales, Cardiff.
PS.
[ Ostatnio edytowany przez: <i>Kanonier30</i> 06-04-2021 15:59 ]
gdzieś już to cytowałem, w czasie poprzednich pandemii
ówcześni lekarze zalecali
- nacieranie octem
- upuszczanie krwi
- nie mycie się
i wiele innych ciekawych metod i to nie ówczesne folarze i szury tylko pracownicy medyczni i wykładowcy uniwersyteccy
nie robili tego w zlej wierze, przynajmniej tak mysle tylko z powodu zbyt malej wiedzy
i kto mi powie ze obecna wiedza jest wystarczająca i nie ma możliwości żeby za kilka lat nie okazało się ze ziemia wcale nie jest w centrum wszechświata moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|
Blamestorm |
Post #9 Ocena: 0 2021-04-06 16:12:09 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
Echo chamber
E:
Oh filozofia. To ugryze.
Ziemia nie jest w centrum wszechswiata. [ Ostatnio edytowany przez: Blamestorm 06-04-2021 16:27 ] If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years
PLEASE WAKE UP,
We miss you.
|

|
 |
|
sqlserver |
Post #10 Ocena: 0 2021-04-06 16:23:20 (4 lata temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 07-01-2019 Skąd: yorkshire |
polecam tez zapoznanie sie z tematem
Talidomid
i nie chodzi o to ze 15 tysięcy dzieci urodziło się przez ten lek kalekami tylko o to, ze niemiecki producent latami zaprzeczał powołując się na badania i opóźnienia jak se szacuje spowodowały dodatkowe 6 tys powikłań. Większość angielskich ofiar nie doczekało się odszkodowania z tego powodu a dyrektor firmy Gruenenthal przeprosił po 50 latach moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział
w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia
artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez
|

|
 |
|